x

GUIDE: 20 album, du skal glæde dig til i 2020

GUIDE: 20 album, du skal glæde dig til i 2020

Vi er i fuld gang med et nyt år, som byder på masser af spændende albumudgivelser fra danske og internationale kunstnere. Her er de 20 album, som vi glæder os allermest til.

Nelson Can

Titel: So Long Desire

Den danske rocktrio med besætningen bas, trommer og Selina Gins udtryksfulde vokal er klar med deres første fuldlængdealbum i mere end fem år, om end de i mellemtiden har udsendt den velmodtagne EP3. Gruppen varmer op til udgivelsen med koncerter på VoxHall og Vega den 29. og 30. januar – og så stopper de i øvrigt, da de netop har meddelt, at de går hver til sit efter koncerten i Vega.

Udgivelse: 31. januar

LÆS OGSÅ: Nelson Can siger farvel i eksklusivt breakup-interview

Ásgeir Trausti

Titel: Bury the Moon

Den islandske sanger og sangskriver udgiver sit tredje album, der i bedste Bon Iver-stil er skrevet isoleret i et sommerhus i den vilde islandske natur langt fra alting oven på et personligt brud. Albummet udkommer også på islandsk med titlen Sátt, og Ásgeir følger albummet op med koncerter på Vega og VoxHall den 26. og 27. februar.

Udgivelse: 7. februar

Green Day

Titel: Father of All...

Billie Joe Armstrong, frontmanden for bandet, har udtalt, at han ville lave noget nyt og anderledes i skabelsen af deres 13. album. En trackliste med pladens 10 sange er allerede at finde online sammen med de tre første singler. Forsangeren siger desuden, at albummet er et forsøg på at “putte soul-musikken gennem et Green Day-filter”.

Udgivelse: 7. februar

Tame Impala

Titel: The Slow Rush

Det er ved at være hele fem år siden, at musik-unikummet Kevin Parker udgav et album med sit psykedeliske rock-projekt. Han har allerede udgivet hele fire singler som tilløb til The Slow Rush, der formentlig har ladet vente på sig på grund af Parkers perfektionistiske tilgang til sangskrivning. Tame Impala har ikke trådt ved siden af indtil videre; Parkers psykedeliske og sukker-poppede rødder skinner igennem på alle pladerne, men han formår at drive projektet mod nye højder for hver ny udgivelse – noget, vi her på redaktionen håber, han gør igen.

Udgivelse: 14. februar

Grimes

Titel: Miss Anthropocene

Den canadiske sanger, sangskriver og synthpopmusiker har sat dato på sit længe ventede femte album, hendes første i fem år. Udgivelsen er et konceptalbum om klimakrisen. ”Hver sang vil være en legemliggørelse af den menneskelige udslettelse gennem en popstjernedæmonologi,” har Grimes udtalt.

Udgivelse: 21. februar

Agnes Obel

Titel: Myopia

Prisvindende Agnes Obel er på trapperne med et nyt album, der udforsker usikkerhed. Ganske ligesom nærsynethed (myopia) slører horisonten, så stiller hun spørgsmålstegn ved, om vi kan stole på den retning, vi vælger i livet. Kan vi stole på os selv og egen dømmekraft, eller er vores perspektiv forvrænget? Sangerinden har lavet albummet i sit private studie i Berlin og gæster KB Hallen både 26. og 27. februar.

Udgivelse: 21. februar

Ozzy Osbourne

Titel: Ordinary Man

Det er syv år siden, at Ozzy Osbourne udgav albummet 13 med Black Sabbath, men det er hele 10 år siden, at han udgav et soloalbum. The Prince of Darkness vender tilbage med et nyt album, og personalet bag den nye plade er stjernespækket med Duff McKagan fra Guns N’ Roses på bas, Chad Smith fra Red Hot Chili Peppers på trommer og Andrew Watt (Post Malone, Blink-182 med mere) på guitar. Dertil er Slash og Elton John også at finde på pladen. Valget af Andrew Watt er spændende, fordi han har lavet musik med navne som Cardi B, Future, Camila Cabello og mange flere, der skiftevis sidder på toppen af hitlisterne i disse år. Det har forhåbentlig givet en god dynamik og en frisk version af den musik, vi kender den flagermus-bidende sanger for. Ozzy Osbourne har i øvrigt netop offentliggjort, at han lider af Parkinsons Syge.

Udgivelse: 21. februar

LÆS OGSÅ: Ozzy Osbourne ramt af Parkinsons

Pearl Jam

Titel: Gigaton

Eddie Vedder & Co. er klar med deres 11. studiealbum, deres første i mere end seks år. Coveret viser en smeltende gletsjer, og gruppen følger albummet op med en turné, der bringer dem til en udsolgt Royal Arena 29. juni. Ifølge guitarist Mike McCready har albummet styrket hans tro på behovet for ”medmenneskeligt sammenhold i disse tider.”

Udgivelse: 27. marts

The 1975

Titel: Notes on a Conditional Form

Fjerde album fra det succesfulde britiske band kommer kun 15 måneder efter forgængeren, A Brief Inquiry into Online Relationships. Albummet indledes med en tale af den svenske klimaaktivist Greta Thunberg, en tale som allerede blev offentliggjort i sommer. Udspillet indeholder hele 22 numre.

Udgivelse: 24. april

Dua Lipa

Titel: Future Nostalgia

Dua Lipas første album, som hun opkaldte efter sig selv, rystede så mange verdensomspændende hits af sig, at det er svært at tro, det blot var hendes debut. Den engelsk-albanske sangerinde fortæller, at hun gerne vil skabe sin egen friske og futuristiske version af den klassiske popmusik, hun selv har nostalgiske følelser for. De mange koncerter, hun har spillet verden over, har også ledt hende til at søge en mere live-venlig lyd på den kommende plade, som efter sigende kommer i starten af 2020.

Udgivelse: ”Tidligt” i 2020

Dizzy Mizz Lizzy

Titel: Ingen titel endnu

Det folkekære danske rockband er tilbage med nye musik i foråret 2020. For første gang har bandet selv produceret deres album, hvilket muligvis er grunden til, at albummet har været så længe på vej. Tim Christensen lover mere tyngde og mørke på albummet samt færre, men længere numre. Han lover også trioens velkendte energi og de melodiske riffs, der gør bandet til Dizzy Mizz Lizzy – som optræder til GAFFA-Prisen 26. februar.

Udgivelse: Foråret 2020

Adele

Titel: Måske 30

På sin 31-års fødselsdag, den 5. maj 2019, skrev Adele om året, der gik og afsluttede sit opslag med følgende: ”30 kommer til at være en ’drum and bass’-plade i ren trods”. Adele har navngivet sine tre tidligere album efter sin alder på indspilningstidspunktet, men udtalte allerede, da hun udgav 25 i 2015, at hun nu var færdig med det – men det var altså før hendes senere udmelding om titlen 30. 

Udgivelse: Ingen dato endnu

Justin Bieber

Titel: Ingen titel endnu

Megastjernen, der utroligt nok stadigvæk kun er midt i tyverne, vender tilbage med sit femte album ovenpå Purpose fra 2015, som var et verdensomspændende hit. Ifølge kunstneren selv, kommer dette album til at være mere r&b end pop, som det har været tidligere. Justin Bieber havde lovet at udgive albummet, hvis han fik over 20 millioner likes på et bestemt opslag på de sociale medier, men det mål nåede han ikke. Der er ikke kommet en ny udgivelsesdato.

Udgivelse: Ingen dato endnu

Cardi B

Titel: Måske Tiger Woods

Cardi B’s debut-album fra 2018, Invasion of Privacy, vandt hende en Grammy-pris for bedste rap-album. På blot to år og med blot det ene album havde hun fornøjelsen af at overgå sin ærkerival, Nicki Minaj, som den højest certificerede kvindelige rapper nogensinde i USA med over 31,5 millioner solgte singler. Selvom vi har skrevet ”Tiger Woods” ved albumtitlen, så har Cardi B selv været ude at sige, at hun jokede angående titlen på det nye album.

Udgivelse: Ingen dato endnu

Drake

Titel: Ingen titel endnu

Drake startede det nye årti med at blive hyldet som Spotifys mest streamede kunstner i det forgangne årti. Han har allerede lovet en opfølger til 2018’s Scorpion, hvoraf tre af sangene fik Billboard-førstepladser, og fire andre kom i top 10. Drake bærer stadig rundt på hiphoppens blodige krone, men Kendrick Lamar er efter sigende også på vej med et nyt album i 2020… spørgsmålet er, om den canadiske ”6 God” overhovedet kan kopiere, for ikke at sige overgå så enorm en succes, som Scorpion blev.

Udgivelse: Ingen dato endnu

Lukas Graham

Titel: Ingen titel endnu

En af de største musikalske succeshistorier nogensinde fra Danmark, Lukas Graham, udgiver deres fjerde album i 2020, opfølgeren til 3 (The Purple Album) fra 2018, udtalte de ved indgangen til det nye år. De har varmet op med de to 2019-singler, "Lie" og "HERE (for Christmas)".

Udgivelse: Ingen dato endnu

Kendrick Lamar

Titel: Ingen titel endnu

Den eneste Pulitzer-vindende rapper nogensinde, Kendrick Lamar, udgiver et nyt album i 2020. En tidligere Billboard-redaktør (Bill Werde) har fortalt, at Kendrick Lamar går efter en mere rocket lyd på det kommende album – noget, han har ”hørt fra sine venner”. Om tweetet er til at stole på eller ej, så har Kung Fu Kenny formået at skifte ham fra det ene album til det andet. Om man mest er til de smaskende beats på good kid, m.A.A.d city, det jazzede spektakel på To Pimp a Butterfly eller det tunge, sjælevridende DAMN., så er det svært at benægte Compton-rapperens evne til at genopfinde sig selv musikalsk – en evne, han forhåbentlig har succes med at bruge igen.

Udgivelse: Ingen dato endnu

Migos

Titel: Culture III

Når man taler om denne generations største rappere, så kan man ikke komme uden om de tre Migos. Takeoff, Offset og Quavo har allerede etableret sig som en af de største rap-grupper nogensinde. De bragte for alvor trap og mumle-rap på forsiden af de store magasiner, og de har utvivlsomt mange fingre med i spillet, når det kommer til hiphop og r&b’s overhaling af rock som den mest populære genre i verden med de mange verdensomspændende hits, de har udgivet. Det nye album kommer til at være en fortsættelse af Culture-serien, og ifølge Offset kommer vi til at høre den nyligt afdøde Juice WRLD på pladen.

Udgivelse: Ingen dato endnu

Frank Ocean

Titel: Ingen titel endnu

Der gik fire år mellem Channel Orange og Blonde. Hvis det tidligere Odd Future-medlem holder fast i den tilgang, så får vi et nyt album i 2020. Frank Ocean har meddelt, at han arbejder på ny musik, men som hans fans måtte lære på den hårde måde med Blonde, så har han svært ved at overholde sine egne deadlines. Han har dog ingen udgivelsesdato for dette projekt (foreløbig), så i stedet for skuffelser over forsinkelser, kan fans i stedet glæde sig over, at der i hvert fald er noget på vej fra den idiosynkratiske sangskriver.

Udgivelse: Ingen dato endnu

Sam Smith

Titel: Ingen titel endnu

Sam Smith brød frem på scenen med en melankoli i sin stemme, der kunne smitte enhver lytter. Siden da har den britiske sanger efter alt at dømme fået en masse selvtillid. 2017-albummet, The Thrill of It All, afspejlede denne udvikling – de store følelser var stadig at mærke på pladen, men det var et mere håbefuldt og positivt album end debutalbummet, In the Lonely Hour. I forbindelse med det kommende materiale har Sam Smith selv udtalt, at det bliver mindre akustisk og mere poppet.

Udgivelse: Ingen dato endnu

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA