x

Fik du hørt dem? 11 gode udenlandske album, som forsvandt i corona-larmen

Fik du hørt dem? 11 gode udenlandske album, som forsvandt i corona-larmen

GAFFA fremhæver i dag nogle af de gode udenlandske albums, der udkom i marts og derfor hurtigt gik i glemmebogen. 

I går highlightede vi nogle af de gode danske udgivelser, som blev overset, efter coronavirusset stjal vores opmærksomhed i marts. I dag er turen kommet til oversete udenlandske udgivelser. Plader, som kunstnerne heller ikke i dette tilfælde har kunnet bakke op med koncerter.

Nedenfor har vi derfor samlet nogle af de udenlandske albums, som fortjener lidt mere af din opmærksomhed. Det har vi gjort ved at fremhæve udgivelser fra kunstnere, som fik fire stjerner eller derover.

Nedenfor har vi grupperet udgivelserne efter antallet af stjerner og serveret en bid fra anmeldelserne, der ligger til grund. Du kan gå på opdagelse og læse mere ved at klikke på linket over hvert enkelt beskrivelse.

Bon appétit.

ALBUMS MED SEKS STJERNER

Christine and the Queens - La Vita Nuova

"I 2020 har franske Christine and the Queens udgivet sin overraskelses-ep La Vita Nuova, som i den grad også taler til, at den talentfulde sanger, sangskriver og producer har skabt sig et nyt liv efter kæmpesucceserne med sine to første album. Ligesom La Vita Nuova anno 2020 stadig kredser om kærlighed – ulykkelig kærlighed, der kan mærkes helt ind i marven."

Anmeldt af Nanna Frank

ALBUMS MED FEM STJERNER

Body Count - Carnivore

"Alt i alt 11 mere end godkendte musikalske knytnæveslag fra Ice-T og co., der tydeligvis insisterer på at gøre deres ypperste og gøre lige, hvad der passer dem. Og når man hører en sang som ”The Hate Is Real”, føles det vitterligt også som om, verden har brug for Body Count lige nu."

Anmeldt af Michael Jose Gonzalez

Baxter Dury - The Night Chancers 

"Musikalsk bliver vi ført igennem baggyde-landskabet med distortet basbund, der kører i diskorundgang, farveløse synthflader og et kvindekor, der både på fransk og engelsk er tomme i blikket. Og så Durys iørefaldende cockney-spoken word-vokal. Det fuldendte soundtrack til det lyriske baggrundstæppe, han vaklende (be)famler sig rundt i."

Anmeldt af Esben Suurballe Christensen

U.S. Girls - Heavy Light

"Heavy Light besidder en efterhånden enerverende retrolyd, med overkomprimerede effekter og død rumklang, men samtidig indeholder pladen også en utrolig spraglet instrumentation, hvor især vibrafonen er en vellykket tilføjelse til artpoppens virkemidler, og både trommer, stemmesamples og klaustrofobisk mørke viser sig i løbet af pladen."

Anmeldt af Simon Heggum

Thomas Dybdahl - Fever

"Det er (...) et fuldblods soul- og funkalbum, hvor den akustiske guitar er forblevet i guitarkassen, mens den også unikke guitarist Thomas Dybdahl for alvor lader den elektriske guitar være toneangivende."

Anmeldt af Jan Opstrup Petersen

Brian Fallon - Local Honey

"Brian Fallon har i høj grad fundet et kunstnerisk ståsted, hvor han ikke længere blot er ”forsangeren fra The Gaslight Anthem,” der forsøger at genvinde magien fra hans band uden de tre andre medlemmer. Albummets melankolske lydbilleder underbygger Fallons fortællinger, refleksioner og poesi, og han formår at skabe et album, der føles som en helhed, og ikke bare en samling af sange."

Anmeldt af Casper Dons

Code Orange - Underneath

"Underneath er en bevægelse fra erkendelsen af et ødelæggende kaos og mod omfavnelsen af accepten af det. Det er et album, der besidder forskellige elementer af vrede. Fra den voldsomme og aggressive til den ulmende. Underneath er et angreb."

Anmeldt af Simon Nielsen

ALBUMS MED FIRE STJERNER

Lauv - How I'm Feeling

"(...) Lauv er et produkt af en ny generation og æra inden for popmusikken – en art emo-pop – hvor både højtflyvende dur-omkvæd og lalala-melodier sagtens kan gå hånd-i-hånd med nedtrykthed og antidepressiver i ordlydenes rim."

Anmeldt af Nanna Jenner Jensen

Rustin Man - Clockdust

"På mange måder er Rustin Man stadig lyden af Bowie og Waits, i et yderst originalt mash-up, og Clockdust er endnu en vellykket tur i manegen med Paul Webb."

Anmeldt af Simon Heggum

Sorry - 925

"Debutalbummet 925 rummer flere numre med hitpotentiale af den slags, der sætter sig fast i ens hoved og rumsterer derinde flere dage i træk. Allerede på åbningsnummeret ”Right Round the Clock” viser Sorry, hvordan de har moderniseret en jazzet saxofon lagt under en lyrisk reference til Tears for Fears’ ”Mad World” for at skabe en sang, der både er catchy, genkendelig og helt sig selv. "

Anmeldt af Nanna Frank

PartyNextDoor - Partymobile

"Drakes r&b-lærling på OVO har så sandelig ikke opfundet den dybe tallerken med sit nyeste udspil. Til gengæld har lidt også ret, og ved gentagne lytninger af Partymobile er der alligevel noget hjemligt og gennemført ved lyden, der lader sig variere fra tung sovset fløde til Drakes snart forældede fascination af afrobeats."

Anmeldt af Jens Dræby


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA