x

BAKSPEJLET: David Bowies turné med Morrissey – sprang fra i vrede

BAKSPEJLET: David Bowies turné med Morrissey – sprang fra i vrede

I sektionen BAKSPEJLET ser vi tilbage på nogle af de kendte og ukendte øjeblikke i musikhistorien.

Morrissey og David Bowie havde et kort venskab i midten af ​​90'erne, hvor Bowie blandt andet lavede et cover af Morrisseys ”I Know It's Gonna Happen Someday”.

LÆS OGSÅ: LISTE: Her er de vildeste genforeninger og comebacks i musikken

Selv før sangens tilblivelse havde ikonerne været på scenen sammen en gang. Efter coveret begyndte de at samarbejde tættere sammen, og Bowie inviterede Morrissey til en fælles turné. Samarbejdet fik dog en dårlig afslutning.

Bowies udgangspunkt var, at hans del af koncerten skulle begynde under Morrisseys sidste sang gennem en duet. Noget, der i Bowies øjne ville være et særligt øjeblik for publikum. Men Morrissey tog det som en fornærmelse – ville Bowie aflede opmærksomheden fra hans afsluttende nummer?

Manchester-sangeren forlod turnéen efter blot et par koncerter, og de to mødtes aldrig igen.

I interviewet nedenfor fortæller David Bowie blandt andet om, hvordan Morrissey trådte ud af turnéen. ”Jeg blev virkelig skuffet over, at han kun var med til de første koncerter, Morrissey, for jeg kunne virkelig godt lide at arbejde med ham.”

”Jeg synes, han var rigtig god, og publikum virkede til rigtig godt at kunne lide ham. Jeg synes, det var en skam, at han ikke blev ved, for jeg synes vores kemi var virkelig interessant.”

Morrissey signerede en Bowie-klassiker

Sidste år fik vi noget af en efterfølger til hele denne Morrissey/Bowie-historie, serveret i en merchandise-bod i forbindelse med Morrisseys koncerter.

På et billede, der var i omløb på forskellige sociale medier, kan man se David Bowies klassiker af et album, Aladdin Sane, med en autograf af Morrissey.

Prisen for det signerede album lå på knap 2000 danske kroner. 

LÆS OGSÅ: Domstol beslaglægger album til to millioner dollars

"Den absolutte hybris i at tage 300 dollars for en Bowie-plade, underskrevet af Morissey, er skræmmende", skriver brugeren, der har delt dette billede.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA