x

GAFFA-Pris-vinderne Dizzy Mizz Lizzy: ”Vi er supertaknemmelige for, at så mange stadig er med på vores vogn”

GAFFA-Pris-vinderne Dizzy Mizz Lizzy: ”Vi er supertaknemmelige for, at så mange stadig er med på vores vogn”

Torsdag blev årets GAFFA-Priser uddelt ved et TV2 Zulu-transmitteret show i Musikhuset Aarhus uden livepublikum. Showet kan nu ses på TV2 Play. Blandt årets vindere var Dizzy Mizz Lizzy, som løb med prisen Årets Danske Rockudgivelse (albummet Alter Echo) og Årets Sangskriver, der mere præcist gik til bandets sanger, guitarist og sangskriver Tim Christensen. Ham har vi fanget til et vinderinterview.

Hvad vil du sige til dem, der har stemt på dig og jer?

– Stort tak. Vi er alle tre supertaknemmelige for, at så mange stadig er med på vores vogn, og at der stadig kan blive plads i GAFFA-varmen, selvom vi er blevet voksne. 

Personligt er jeg særligt glad for, at læserne har valgt mig som årets sangskriver. Jeg er ret sikker på, at det er første gang i karrieren, at jeg vinder en pris for mit sangskriveri. Det betyder meget for mig.

Hvad har været højdepunktet for dig i 2020?

– Uden tvivl færdiggørelsen og udgivelsen af Alter Echo. Det endte et sted, som både jeg og de to andre er mægtig stolte af. Ambitiøst, kompromisløst og med musikken og nærværet i fokus. Vi synes selv, det er vores bedste plade til dato.

Hvad har været bundskraberen for dig i 2020, ud over coronaen generelt?

– Det er svært at snakke om en bundskraber, der ikke har med pandemien at gøre på den ene eller anden måde. Koncerterne og det fysiske fællesskab er det, jeg savner mest.

Hvad har du brugt corona-tiden til, og har du kunnet bruge den til noget rent kreativt?

– Jeg har brugt meget tid med familien. Jeg har også brugt tiden på at rydde lidt op i og solgt ud af henholdsvis pladesamlingen og guitarsamlingen. Og så har jeg selvfølgelig lavet musik. Der er ikke nødvendigvis en ny plade klar i morgen, men der er da lagt nogle grundsten.

Hvad skal du og resten af bandet i 2021?

– Forhåbentlig spille koncerter. Og helt sikkert lave ny musik. 

Du takkede Marcus Winther-John, som du har teamet op med om teksterne til pladen. Hvordan opstod det samarbejde?

– Marcus og jeg har været nære venner siden starten af 1990’erne, men det var dog først omkring min første soloplade (fra 2000), at samarbejdet opstod. Marcus er god med ord. Samtidigt er han opvokset i England og har derved også nogle sproglige fordele, som jeg ikke selv mestrer. 

Vi har komplementeret hinanden godt fra starten, og det er også grunden til, at jeg stadig beder ham om hjælp, når jeg skal færdiggøre sange. Alter Echo var ingen undtagelse.

Hvilke udgivelser ser du frem til i 2021? Der kommer jo blandt andet en ny Gojira-plade, og Mogwai har netop udsendt nyt…

– Jeg er meget forelsket i den nye Mogwai og glæder mig vildt til netop den nye Gojira. Jeg er ikke så orienteret omkring hvem, der har plader på vej, men jeg er stadig super opmærksom på, hvad der sker i metallens verden. Ikke mindst i subgenrer som post-rock, post-metal osv.

Hvilken plade hørte du mest i 2020, og hvilken synes du er mest overset?

– Jeg tror, samtlige plader på min personlige album top 10 over 2020 er oversete. De tre øverste på den liste var Briquevilles Quelle, Psychonauts Unfold the God Man og Coastlands Death.

Hvad kan vi forvente af de kommende Dizzy live-koncerter?

– Den kommende Dizzy-tour, som er allerede er skubbet lidt i datoerne, er jo albumkoncerter. Planen er at spille hele Alter Echo-albummet fra start til slut og så slutte med lidt blandet fra bagkataloget.

Kom interessen for instrumental-udgaven af Alter Echo bag på dig?

– Ja, men jeg synes det er SÅ fedt, at det blev grebet så godt. Det var tiltænkt som en slags eksperiment, og vi regnede kun med, at det var et YDERST begrænset antal mennesker, der ville være interesserede. Jeg hører virkelig meget instrumental musik selv, så det er fantastisk, at en større del af vores publikum end forventet også velkommer den slags. Det er bestemt ikke utænkeligt, at vi kommer til at lave mere af den slags.

Bliver jeres næste album instrumentalt? Så slipper du også for at skulle skrive tekster og den slags…

– Haha. Pas. Nej. Eller? Det må tiden vise.

Har du nogen idé om, om det næste, vi kommer til at høre fra din hånd bliver solo eller Dizzy?

– Jeg gætter på mere Dizzy. Jeg er tunet meget ind på det nu. Jeg udelukker dog slet ikke, at der nok skal ske noget på solo-fronten igen på et tidspunkt.

Se GAFFA-Prisen på TV2 Play

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – og vinderne er…


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA