x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte sange, som du virkelig bør tjekke ud. Hør sangene nedenfor, følg playlisten på Spotify og vær first mover med GAFFA i baghånden. 

Athina - “Is It Any Wonder”
Med den nye single “Is It Any Wonder” tager den dansk-græske Athina spadestik mod en lyd, der væver nordisk melankoli og sydlandsk temperament sammen. De rytmiske toner og en r&b-præget lyd passer perfekt til solskinsvejr og en cocktail i hånden.

The Minds of 99 - “Emil”
Man kan næsten ikke tro, at det er The Minds of 99, når man lytter til singlen “Emil”. De storladne sange er skiftet ud med fuglekvidder, fløjtemelodi, akustisk guitar og lejrbålsstemning. Singlen er et happy place, men med et meget rørende islæt.

Efterklang - “Living Other Lives”
“Living Other Lives” er den første forløber for det kommende og sjette album, Windflowers, det alsiske band har annonceret udkommer den 8. oktober. Sangen handler om at scrolle gennem Instagram og leve andres liv, og lyden er som altid eksperimenterende, denne gang med lidt ”Viva la Vida” over sig.

føl som - “ORGASME”
Duoen føl som er klar med et hit, der nok kommer til at sætte de nye regler for Soundbokse i det offentlige rum på prøve. Opskriften på sommerhittet findes nemlig lige her, hvor duoen med “ORGASME” har sat tempoet og sommerstemningen op.

Sabina Ddumba og Cherrie - “Coast”
Svenske Sabina Ddumba, der fra en tidlig alder har sunget i gospelkor, kan med sin passionerede personlighed, sjælfulde stemme og bevægende tekst ramme lytteren lige i solar plexus med den nye, fængende single “Coast”.

UNDERTEKST - “Timeglas”
UNDERTEKST er et dansksproget band, bestående af fire drenge med Aarhus som hjemby. De stræber efter lyden af ungdommen, natten og den upolerede kærlighed. På “Timeglas” fortælles historien om frustrationen over at miste størstedelen af ens gymnasietid og være tvunget til at sætte kampen mod det store musikgennembrud på pause.

Kejser - “Diskokugler & Balloner”

Bag kunstnernavnet Kejser står Nicklas Kristoffersen, der, efter at have prøvet kræfter med både metal og indie, nu har fundet sig til rette i popmusikken. “Diskokugler og balloner”, der har et tungt og mystisk islæt, er Kejsers anden single, der leder op til hans spritnye debut-ep Misser.

The Killers og Bruce Springsteen - “Dustland”
"Dustland" alt andet end almindelig. Ligesom The Killers’ bedste sange er den så fuld af fyrværkeri og drama, at det føles både som en sang og en forlystelsespark. Springsteen og Brandon Flowers er to ødelagte helte, der mødes i spontanitet og desperation, og den blanding klæder sangen umådeligt godt.

Kings of Convienience og Feist - “Catholic Country”
Den norske duo får på dette nummer igen besøg af Leslie Feist, der arbejdede med bandet på albummet Riot on an Empty Street fra 2004. Hendes behagelige stemme blandes med Erlend Øyes, og sangen bliver således kåret som en af den nye plades bedste numre af vor anmelder. 

Aldous Harding - “Old Peel”
Aldous Harding er vendt tilbage med den nye single “Old Peel” – hendes første originale udgivelse i to år. Den newzealandske folk-sanger præsenterer en forsmag på sit kommende fjerde album med en lyd, der er statisk, bouncy og spøjs – på den fede måde.

BANKS - “The Devil”
BANKS hvisker sin nye single “The Devil” i gang på hemmelighedsfuld og mystisk manér. Et poppet beat blandes med en snert at AutoTune og blodknusende skrig, alt imens BANKS leverer et nummer med stor selvtillid i stemmen.

Tove Styrke - “Mood Swings”
Tove Styrke er endelig tilbage med ny musik, denne gang med sin mægtige nye single “Mood Swings”, som på en og samme tid både fremstår sårbar og øm, men alligevel ”empowering” og selvsikker. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA