x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte sange, som du virkelig bør tjekke ud. Hør sangene nedenfor, følg playlisten på Spotify og vær first mover med GAFFA i baghånden. 

Billie Eilish – NDA

Billie er tilbage. Stærkere, ærligere og mere moden end nogensinde før. Med sine nyeste singler, som berører emner som kropspositivitet, seksualitet og overgreb, har Eilish overrasket, forarget og imponeret verden over. ”NDA” er navnet på den femte single fra det nye album, Happier Than Ever. En fortælling om det at navigere i livet som ung og verdenskendt og det at have et kærlighedsliv.

Caroline Polachek – Bunny Is a Rider

Med singler som ”So Hot You’re Hurting My Feelings” og ”Door” har amerikanske Caroline Polachek manifesteret sig som en af de absolutte sværvægtere på den internationale indiepop-scene lige nu. ”Bunny Is a Rider”, der er hendes nyeste single, viser meget godt hvorfor. Eksperimenterende og letfordøjelige popproduktioner, der sniger sig ind under huden.

Nøx – Ravage

Nøx tager del i den bølge af kvindelig rap, der lige for tiden synes at præge den danske musikscene med navne som Tessa og Sulka. Lyden er upoleret, rå og beskidt og giver associationer til 90’ernes klassiske hiphop med tunge beats og lette keyboardarrangementer blandet med et twist af nutiden. En spændende bearbejdning af hiphop i 2021. Noget, hun også beviser på sit nyeste track, ”Ravage”.

Damon Albarn – Polaris

Som Gorillaz’ bærende sangskriver samt forsanger for det legendariske britpop-band Blur har David Albarn en sikker plads i den britiske musikhistorie. Han vækker også opsigt med sit solo-projekt, der lige nu byder på den anden single fra det kommende album, The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows, der udkommer den 12. november.   

Little Simz – I Love You, I Hate You

Enkelt, men ualmindeligt genkendeligt lyder det med et ekko ”I love you” og ”I hate you” efter hver linje på det nyeste track fra den 27-årige rapper. I en uptempo rap går britiske Simz lige til nerven, mens hun fortæller om en far, der har været fraværende. Og om, hvordan disse to yderligheder af følelser kontinuerligt skifter plads. Og måske i virkeligheden ikke er så uforenelige.

Aurora – Cure for Me                  

Det norske nordlys kaster små glimt af sig på art-pop-musikeren Auroras nye single. Sangen byder på en interessant vekslen mellem et atmosfærisk vers og et omkvæd, der eksploderer i elektrodance. Men tracket rummer flere lag. Det er en kommentar til dem, der stadig tror på, at homoseksualitet er noget, der kan kureres gennem terapi. Og en bøn om, at lade folk være i verden, som de er.

Asbjørn – Remember My Name

Gennem sin musik udfordrer og nuancerer den 29-årige Asbjørn det maskuline spillerum. Dette gennem ærlige og sårbare sange der, understøttet af velproduceret pop, undersøger spørgsmålene om køn og seksualitet. ”Remember My Name” er ingen undtagelse. Musikeren selv beskriver den som ”En slags hilsen til dem, der har sået tvivl om, hvorvidt der var plads til mig i mainstreamen”.

Troye Sivan – I Could Cry Just Thinkin’ About You

Det australske pop-fænomen har frigivet den fulde længde af interluden fra ep’en In a Dream. Og som som titlen måske antyder, handler det om noget så relaterbart som ulykkelig kærlighed. Det fortælles der på fineste vis med linjer som ”Every guy I want looks somethin' just like you”, understøttet af en akustisk guitar og bløde strygere. Muligvis Sivans hidtil skrøbeligste track.

Nina Nesbitt – Summer Fling

Kender du det der med at ville flygte? Fra ansvar, kaffepletter og rugbrød? Det gør skotske Nina Nesbitt, der sætter ild til sin indre romantiker, som drømmer om at flygte ud i de lune sommerafteners lette summen og ubekymrede omgivelser. Med singlen ”Summer Fling” sætter nostalgiske 80’er-synths på bedste ”soundscape-vis” lyd til den indre sommereskapist.

Courtney Barnett – Rae Street

At betragte hverdagens små, flygtige øjeblikke, som var det sidste – og første gang. Det gør Courtney Barnett, når hun på sin nye single, ”Rae Street”, agerer historiefortæller. Med små poetiske beskrivelser fører Barnett os gennem et villakvarter i de amerikanske forstæder. Akkompagneret af en støvet guitar og ekkorungende trommer i ægte 70’er-stil.

Sam Fender – Seventeen Going Under

Hvad ville du gerne fortælle til dit 17-årige jeg? Det forsøger den engelske indie-rockmusiker Sam Fender at finde svar på, i et åbent brev til den yngre udgave af sig selv, på singlen ”Seventeen Going Under”.  Sangen, der er titelnummeret til det kommende album af samme titel, er en fin og selvrefleksiv fortælling om livet – og det at blive klogere. 

Annie: Just Like Honey

Den norske popsanger giver sin personlige fortolkning af The Jesus & Mary Chains støjrockklassiker fra 1985. I Annies version er sangen let, luftig og elektropoppet og dog lidt eftertænksom – det perfekte soundtrack til sensommeren. Annie udgiver ep’en Neon Lights den 10. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA