x

GUIDE: Her er septembers mest spændende koncerter

GUIDE: Her er septembers mest spændende koncerter

Det bimler og bamler med spændende koncerter i september, hvor vi endelig må samles lige så mange, vi vil

Nu lysner det for alvor på koncertfronten! Den 1. september forsvinder de sidste restriktioner på koncertområdet bortset fra visse typer arrangementer, hvor man stadig skal vise coronapas frem til 1. oktober. Men vi kan omsider, efter halvandet års begrænsninger, mødes lige så mange, vi vil og så tæt, vi vil, også til livemusik, og synge med og i det hele taget feste, som var det 1999 eller den 4. maj 1945.

Og det har koncertarrangørerne selvfølgelig planlagt efter, så det bimler og bamler med shows i september. Her kommer de mest spændende, som der i skrivende stund stadig er ledige billetter til – derfor er The Minds of 99's udsolgte koncert i Parken 11. september ikke nævnt.

GAFFA På Græs, Herslev Bryghus – Længeventet, græsgrøn genforeningsfest

Jaja, lidt ananas i egen juice, men redaktionen på GAFFA har savnet musikoplevelserne og jer! Så nu inviteres I og Hugorm, Savage Rose, Oh Land, Lord Siva, Joyce, Freja Kirk, Greta, Patina, Prisma, Ginne Marker, Brimheim, Kajsa Vala, Prisma, Pil og Gro ud på det grønne græs ved Herslev Bryghus ved Roskilde, hvor vi skal have en fest. Det bliver – hvis vi nu selv skal sige det – forrygende. Ses vi? Det koster kun 320,- per dag eller 570,- for en partoutbillet. Køb billetter her

Kan opleves her:

27/8-28/8 Herslev Bryghus

BAEST - Hæsblæsende bæster drager på danske turné 

”I et forsøg på at tæve verden endnu længere ned i sølet udgiver BAEST deres ventede tredje album Necro Sapiens” – sådan lød en kommentar fra det danske metalband Baest, der i kølvandet på deres tredje album drager på turné i det danske land. Skal du tæves med ned i sølet? Det bliver med garanti sjovere, end det lyder!

Kan blandt andet opleves her:

27/8 Forbrændingen, Albertslund

28/8 Gimle, Roskilde

2/9 Posten, Odense

3/9 Turbinen, Randers      

OXY Queer Festival - Fordomsbekæmpende festival

Online-magasinet OXY har i sammenhæng med deres temanummer ”Seksualitet og Køn” lanceret OXY Queer Festival. Her kan man opleve O/RIOH, Reveal Party (i Aarhus), Girlcrush (i København), Mizz Privileze samt talks fra blandt andet EiF (Erhvervsuddannelser imod fordomme). Få fordommene ud og musikken ind!

Kan opleves her:

28/8 Amager Bio, København

3/9 Train, Aarhus

Tilbage til Live - Førstehjælp til live-oplevelserne

Danmarks største festivaler er gået sammen om at få genoplivet koncertfællesskabet med eventet Tilbage til Live. Hjertestarteren består af en koncertdag med blandt andet D-A-D, Dizzy Mizz Lizzy, Suspekt og Tessa på plakaten. En alsidig kickstart til kulturlivet, mens du bliver en koncertoplevelse rigere.

Kan opleves her:

4/9 Refshaleøen

Hej Søster Fest, Vega - Skøn søstersolidaritet

Det er ingen hemmelighed, at der er en skævvridning i kønsrepræsentationen i musikken. Det problem tog sangerinde Fallulah ved hornene i 2019 med eventet Hej Søster Fest. I år kan du opleve stærke acts som Lydmor, Annika Aakjær, Kwamie Liv, FVN, Espichicoque og Kara Moon. Alle køn og musikelskere er naturligvis velkomne.

Kan opleves her:

4/9 Vega, København

Balstyrko - Genopdagelsesrejse med en gammel 00’er-kending

Københavner-trioen Balstyrkos album Jagten Paa Noget (2009) kørte på repeat på mange iPods i 10’erne. I mellemtiden har de tre medlemmer fokuseret på deres soloprojekter, men nu er de klar til at se fortiden i øjnene og dykke ned i debutalbummets fortællinger på en genopdagelsesturné. Intet stopper helt!

Kan opleves her:

4/9 Posten, Odense

9/9 Vega, København (udsolgt)

10/9 Train, Aarhus (udsolgt)

Lianne La Havas - Britisk soulstemme besøger det nordjyske

For første gang i fem år lod Lianne La Havas høre fra sig med sit selvbetitlede 2020-album. Nu tillader verdenssituationen endelig, at vi kan høre soulsangerindens udgivelse live. Fornøjelsen foregår i Musikkens Hus i Aalborg. Soulede toner og udsigt til Limfjorden – what’s not to like?

Kan opleves her:

6/9 Musikkens Hus, Aalborg

Calby - Dansk sanger i nye, prægtige soul-klæder

På et års tid har sanger, sangskriver og producer Mik Thybo formået at få stort momentum med hittet ”Burnout” og sit debutalbum. Han har været i musikbranchen de sidste 15 år, men har virkelig formået at ramme en nerve med sit soloprojekt, som efter flere udskydelser nu endelig kan opleves i levende live.

Kan blandt andet opleves her:

9/9 Tobakken, Esbjerg

11/9 Studenterhuset, Aalborg

16/9 Fermaten, Herning

18/9 Vega, København

Kellermensch - Mød mørkets mestre  

Mens vi stadig venter i spænding på det tredje album fra den danske rockband Kellermensch, kan vi glæde os over gensynet med dem, når de drager på Danmarksturné lige om lidt. Varm op med deres seneste singler ”Mission” og ”Nothing” – to styk eftertænksomme og mørke smagsprøver til album og koncert. Mums!

Kan blandt andet opleves her:

9/9 Turbinen, Randers

10/9 Kolding, Godset

17/9 Store Vega, København

23/9 Paletten, Viborg

Nikolaj Nørlund - Tag del i hverdagens paradis

Sanger og sangskriver Nikolaj Nørlund formåede at indkapsle hverdagens små skønheder med soloalbummet Hverdag i Paradis, som udkom tidligere i år. Nu kan du forvandle din egen hverdag til en koncertoplevelse med Nørlund, når han gæster danske venues i hele september måned. 

Kan blandt andet opleves her:

9/9 Studenterhuset, Aalborg

15/9 Godset, Kolding

16/9 Pumpehuset, København

23/9 VoxHall, Aarhus

Peter Sommer + Palle Hjorth – Gamle kammesjukker, nye udtryk

De seneste år har Peter Sommer og pianist hos Tiggerne, Palle Hjorth, indspillet nye nedtonede og fuldblå versioner af Sommers solosange. Nu er de klar til at mindes samspilsoplevelserne igen med deres efterårsturné. Som Sommer selv har udtalt: ”Nu skal der fandme luft under de så længe stækkede vinger!”

Kan blandt andet opleves her:

9/9 Vordingborg, Stars

10/9 Ishøj, Kulturcafé

21/9 Aalborg, Skråen

22/9 Musikhuset, Aarhus

Black Voices – En hyldest til den sorte kvindelige musikhistorie

Caroline Henderson har samlet lidt af et hold – Iris Gold, Barbara Moleko, Karen Mukupa og Nabiha – til at fortolke nogle af vor tids største, afroamerikanske stemmer. Der vil blive leveret fortolkninger af blandt andre Billie Holiday, Whitney Houston og Janelle Monáe. En vigtig og stensikker smuk hyldest!

Kan opleves her:

16/9 Galaksen, Værløse

17-18/9 DR Koncerthuset (udsolgt)

19/9 DR Koncerthuset

22/9 Musikhuset, Aarhus (få billetter)

Nashville Nights International Songwriters Festival – Country, cowboyhatte og sangskrivning

… kommer formodentlig til at fylde bybilledet i Odense den tredje weekend i september. Her finder den nye sangskrivnings-festival nemlig sted, hvor musikalske poeter fra nær og fjerne vil komme og spille og give deres tips. Plakaten lyder på blandt andre Martha Wainwright, Stuart A. Staples, Tim Christensen, Tim Nichols og Tony Lane. Yeehaw!

Kan opleves her:

17/9-19/9 Flere steder i Odense

Eivør - Fremragende og færøsk

Ikke mindre end seks stjerner kunne gøre det, da GAFFAs anmelder hørte Eivør Pálsdóttirs seneste album Segl. Den færøske singer-songwriter med den store stemmepragt har siden lavet det stærke samarbejde ”Nevada” med Lydmor. Live plejer hun at synge numre på både engelsk og færøsk fra det efterhånden store bagkatalog.

Kan blandt andet opleves her:

23/9 Posten, Odense

24/9 Gimle, Roskilde

25/9 Musikkens Hus, Aalborg

26/9 Musikhuset, Aarhus

LÆS OGSÅ: OPDATERET OVERBLIK: Disse festivaler og musikevents kan du opleve denne sommer


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA