x

Domstol fjerner Britney Spears' far som værge efter 13 år

Domstol fjerner Britney Spears' far som værge efter 13 år

Det har skabt et "giftigt miljø", at Britney Spears har haft sin far som værge gennem 13 år, mener dommer.

Den amerikanske sangerinde Britney Spears' mangeårige kamp mod sin far, Jamie Spears, har nået sin afslutning onsdag.

Således har en domstol i Los Angeles i USA suspenderet Jamie Spears som værge for sin datter med øjeblikkelig virkning.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Den nuværende situation er ikke holdbar. Det afspejler et giftigt miljø, som kræver, at en suspendering af Jamie Spears træder i kraft i dag, siger dommer Brenda Penny under et retsmøde onsdag.

I stedet har domstolen udpeget en midlertidig værge for sangerinden, der skal erstatte Jamie Spears.

Det bliver den autoriserede revisor John Sabel, der overtager de relevante dokumenter om sangerinden, skriver nyhedsbureauet dpa.

Dommer Brenda Penny siger desuden ifølge Reuters, at det ved et retsmøde 12. november skal besluttes, hvorvidt værgemålet skal ophøre helt.

Foran retsbygningen brød fans af Britney Spears ud i jubelråb, da afgørelsen blev kendt for forsamlingen af mennesker.

Britney Spears har ikke deltaget personligt ved retsmødet, men er blevet repræsenteret af sin advokat, Mathew Rosengart.

I 13 år har Jamie Spears haft den fulde kontrol over sin datters formue på omkring 60 millioner dollar - cirka 383 millioner kroner - som følge af rollen som værge.

Britney Spears har flere gange forsøgt ad rettens vej at slippe fri af sin fars greb.

I løbet af sommeren afgav hun to gange følelsesladede vidnesbyrd ved domstolen i Los Angeles omkring værgemålet, som hun kaldte grusomt.

- Hvis ikke retten ser dette som misbrug, så ved jeg ikke, hvad det er, sagde Britney Spears på et videoopkald i retten i midten af juli.

Tidligere i september bad Jamie Spears så domstolen om at afslutte værgemålet.

Han sagde dengang, at Britney Spears' situation har ændret sig så meget, at der ikke længere er behov for et værgemål.

Fra 2008 til 2019 havde Jamie Spears fuld kontrol over det meste af Britney Spears' liv sammen med en advokat. Siden har faren kun styret det økonomiske og forretningsmæssige i samarbejde med et forvaltningsfirma

Fra megahit til indlæggelse på psykiatrisk klinik. Bliv klogere på popstjernen Britney Spears her.

Efter 13 års kamp har en dommer i Los Angeles onsdag besluttet at fjerne Britney Spears' far, Jamie Spears, som værge for sin datter.

Læs mere om den verdenskendte popstjerne her:

* Født i Mississippi i 1981.

* Som ung deltog hun i børne-tv-programmet The Mickey Mouse Club med blandt andre Christina Aguilera og Justin Timberlake.

* Fik sit gennembrud i 1998 med megahittet "...Baby One More time". Har siden udgivet ni studiealbum og været en af verdens største popstjerner. Det sidste album, Glory, udkom i 2016.

* I slutningen af 00'erne gennemgik hun en periode med psykisk sygdom. Hun blev indlagt på en psykiatrisk klinik og blev også midlertidigt frataget forældremyndigheden over sine to børn.

* Et værgemål blev oprettet i 2008 på grund af bekymringer over hendes mentale helbred og potentielle misbrugsproblemer. Hendes far, Jamie Spears, søgte derefter om at blive værge for sin datter og hendes formue på omkring 60 millioner dollar - cirka 383 millioner kroner.

* Værgemålet består af to dele: Dels over hende som person, dels over hendes økonomi.

* Indtil 2019 havde Jamie Spears det formelle ansvar for begge dele - altså kontrol over både datterens økonomi og karriere. Siden har faren kun styret det økonomiske og forretningsmæssige i samarbejde med et forvaltningsfirma.

* Imens har Jodi Montgomery administreret værgemålet over Britney Spears' person. Hun er udpeget af en domstol.

* Britney Spears har fortsat arbejdet og tjent penge under værgemålet. For nylig meddelte hun dog via sociale medier, at hun ikke vil optræde, så længe hendes far stadig har kontrol over hendes liv.

* 29. september 2021 blev det ved en domstol i Los Angeles besluttet at fjerne Jamie Spears som værge. I stedet er en autoriseret revisor udpeget til midlertidigt at tage kontrol over hendes formue.

* Et nyt retsmøde i sagen er berammet til 12. november 2021. Her skal det afgøres, om værgemålet helt skal ophøre.

Kilder: NTB, TT.

LÆS OGSÅ: BAGGRUND: #FreeBritney – men fra hvad?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA