x

METAL CRUISE NÆRMER SIG: Tag med på de syv dødshave

METAL CRUISE NÆRMER SIG: Tag med på de syv dødshave

Splitte mine bramsejl! Copenhell Metal Cruise lægger endnu engang fra kaj og er klar til at invadere Oslofærgen – denne gang med 800 cruisegæster, der har hele svineriet for sig selv.

 For femte gang kan danske metalheads komme med på et vaskeægte dødstogt, når motorerne sættes i gang, og en DFDS-færge sejler fra København til Oslo og tilbage igen hen over en weekend, nærmere betegnet 29.-31. oktober. Festivalen Copenhell er kendt for sine finurlige formater, og dette til søs er et af de nyeste, de har sat i søen.

– Vi ville gerne arbejde med, at der skal ske noget. Det, der binder folk sammen, er jo musikken, som man kommer for. Men vi ville gerne prøve at tage den filosofi, vi lavede Copenhell med videre. Vi vil gerne omfavne den kultur til søs også.

Ordene kommer fra direktør for Copenhell, Jeppe Nissen. Inspirationen til eventet er fundet ovre fra den anden side af Atlanten:

– Nu skal vi jo retfærdigvis sige, at det ikke er os, der har opfundet den dybe tallerken, desværre. Der findes metal-cruises rundt omkring i verden, hvor den her cruise-idé lever. Vi har jo ikke Caribien, men vi kan sejle til Oslo, kan vi!

Jeppe Nissen griner i telefonen.

– Oslo er jo rimelig heavy, så vi tænkte, at det kunne være fedt, hvor vi så kontaktede DFDS for at finde ud af, om det kunne lade sig gøre, og det kunne det godt.

Logistisk er der en del andre udfordringer til søs end på Refshaleøen, hvor Nissen og hans team er vant til at afholde Copenhell Festival.

– At få udstyret og artister om bord på et skib og lave lydprøver er noget helt andet! Det er logistisk ret specielt, men det er også skidesjovt, og det er jo ret fedt at få nogle andre udfordringer.

Det er for første gang i to år, at Copenhell Metal Cruise kan eksekveres. Men nu har de sløjfede corona-restriktioner endelig givet plads til, at sejladsen igen kan fuldføres.

– Der er et eller andet helt magisk ved at være om bord på sådan et skib, hvor alle – undskyld det utroligt dårlige ordspil – er i samme båd. Man bliver virkelig rystet sammen på sådan en tur. Det kan noget specielt.

Heavy quiz, karaoke og brætspil

Copenhell Metal Cruises line-up lyder blandt andet på Baest (billedet), Skagarack (skibet sejler i øvrigt i Skagerrak) og Red Warszawa. Se den fulde linuep nedenfor.

Har man brug for at pleje nakken fra headbangingsømhed, vil der også være andre aktiviteter på færgen såsom ”utroligt svære metalquizzer”, karaoke og brætspil en masse.

– Der er rigtig mange i metal-miljøet, som godt kan lide brætspil. Ellers kan man også smutte ind til Oslo lørdag formiddag, siger Jeppe Nissen. 

Det kunne måske lyde som om, at nattesøvnen bliver tvivlsom med bragende koncerter og heavy underholdning et dæk eller to væk fra kahytterne. Men Jeppe Nissen forsikrer alle deltagere om, at de sagtens kan få sovehjertet tilfredsstillet og tage på festivalcruise i én vending.

Skal man tage ørepropper med?

– Nej, det skal du ikke. Koncerterne spiller dér, hvor der normalt er musik på Oslobåden. Kahytterne ligger godt derfra, så det plejer ikke at være noget problem.

Jeppe Nissen skal selv med på togtet og glæder sig mest til, at festivalgæsterne denne gang har fået hele færgen for sig selv. Skibet er ladet med intet andet end metalfans, og der bliver efter planen 800 af slagsen sammen med personale og crew.

– Det er en anderledes måde at være sammen på, når man er på sådan et skib og stævner ud. Det er meget speciel følelse, når færgen stævner ud, og hornet tuder, så bliver folk ellevilde. Og det bliver fedt, at vi denne gang kan overtage hele skibet. Det bliver 100 procent heavy – bare til søs!

Det samlede program til Metal Cruise er BAEST, LYDSYN (med Uffe Lorenzen i front), SKAGARACK, RED WARSZAWA, THUNDERMOTHER, MØL, TERMINALIST, LAMENTARI og TIMECHILD 

LÆS OGSÅ: Copenhell annoncerer 19 nye navne til 2022


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA