x

P3 GULD-VINDER ANDREAS ODBJERG: ”Vi havde allerede vundet på forhånd”

P3 GULD-VINDER ANDREAS ODBJERG: ”Vi havde allerede vundet på forhånd”

I aftes blev P3 Guld-showet afholdt i DR Koncertsalen. Efter showet talte vi med Andreas Odbjerg og Tobias Rahim, der vandt prisen P3 Lytterhittet for ”Stor mand”. Andreas Odbjerg var også nomineret til hovedprisen P3 Prisen, som dog gik til Drew Sycamore.

Andreas, har du en bittersød følelse? Du fik lytterhittet, men missede P3 Guld-prisen?

Andreas Odbjerg: – Nej, overhovedet ikke. Vi har samme management og pladeselskab, og jeg har været med til at skrive den sang, som Drew sang, så nej, det er familie. Det var som om, jeg også vandt prisen. Man bliver revet ind i sådan et ræs, hvor folk skriver ”Du tager den, held og lykke”. Faktisk har jeg slet ikke lyst til at være en del af alt det der. Det er kollegaer og venner, og det er bare fedt, at jeg kan stå op om morgenen og lave præcis det, jeg elsker. Lige nu ligger vi nummer 1. Det er fantastisk. Jeg kan betale mine regninger, invitere min kæreste ud at spise, give mine forældre større julegaver end nogensinde. Den største pris i verden, man kan vinde, er at få lov til stå op om morgenen og lave det, man elsker, så vi havde allerede vundet på forhånd.

Tobias Rahim: – Jeg føler, at efter landet blev lukket ned, så stod man i samme bås som dem, man før var konkurrenter med. Samme skæbne, det var ikke sjovt at være musiker eller entertainer i den tid. Jeg tror bare, at man bliver mere bevidst om alle de bidrag, de andre laver. Det spejler jeg mig i og bliver inspireret af. Jeg har det ambivalent med konkurrence i musik, selvom det er fedt at blive nomineret, og at folk vil os og har stemt på os.

Odbjerg: Det vidner også om, at vi kan overleve, når P3 ikke vil spille os. Når vi bliver gamle og grå og laver noget, der er uaktuelt, så vi ikke skal have et andet job. Må jeg gå ned og ryge nu?

Ryg igennem, helt i orden

Rahim: Jeg vil bare lige sige, at det kommer jeg aldrig til. Min musik kommer altid til at være relevant. Jeg kommer altid til at genopfinde mig selv i nye former. Det bliver bare tusind nye udtryk, en flod af kreativitet, der bare vokser gennem bjergene i livet.

Det er store og flotte ord, dem skal der også være plads til. For at følge op på, hvad du sagde før: Er der en særlig energi og samhørighed mellem jer artister efter lockdown på grund af, hvad I har været igennem?

– Jeg føler et kammeratskab, en familievibe med de andre artister.

LÆS OGSÅ: REPORTAGE: Halløj på badehotellet-stemning til P3 Guld


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA