x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte sange, som du virkelig bør tjekke ud. Hør sangene nedenfor, følg playlisten på Spotify og vær first mover med GAFFA i baghånden. 

Arca: Senorita

Den venezuelanske musiker har udgivet intet mindre end fire album på fire dage i starten af december. Det er derfor svært at pege på et specifikt nummer, der rummer hele Arca, men singlen ”Senorita” fra Kick III formår at indkapsle Arca. Insisterende, intelligent og en kende intimiderende electronica.

Aurora: Heathens

Aurora er ude med endnu et drømmende popnummer. Denne gang er det en ode til Eva, der tog en bid af æblet for derved at give mennesket fri vilje. Aurora mener nemlig, vi bør hylde kvinder, der har været med til at gøre andre mere frie. ”Heathens” har et lydbillede, der vokser og opsluger sin lytter på bedste vis

Band of Horses: In Need of Repair

Anden single fra Band of Horses’ kommende album hedder ”In Need of Repair”, og det er et guitarbåret nummer, der rummer lige dele melankoli og håbefuldhed. Kombineret med teksten om et parforhold, hvor der er noget, der ikke helt er, som det skal være, lover det godt for bandets nye album.

Black Country, New Road: Concorde

Det er et virkelig behageligt countrynummer, det engelske band har udgivet. Gennem dets seks minutter er det hele tiden svært at vide, hvor vi skal hen – uden der alligevel kommer de store overraskelser. Vokalen slentrer af sted i takt med guitaren og de underbyggende trommer, som er perfekt til din vinter.

Elvstrøm: Ties

Danske Elvstrøm serverer et perfekt match mellem drømmende indie og mainstream-pop på ”Ties”.  Den ep-debuterende musiker har lavet et nummer, hvor den drømmende vokal og catchy melodi lyder som et Beach House-cover af et Lana Del Rey-hit – og det fungerer perfekt til de lange nætter, vinteren byder på.

Ariana Grande & Kid Cudi: Just Look Up

De to superstjerner er gået sammen om et soundtrack til Netflix-filmen Don’t Look Up. Det er en ballade med Grandes mageløse vokal i front, hvor Kid Cudi kommer ind og bryder flødepoppen op, så nummeret både giver popballade og hiphoppede toner. Et klassisk miks, som også denne gang rammer plet.

Kaizer: Hello the Beat

Hvad er egentlig forskellen på kærlighed og sindssyge? Det undersøger danske Kaizer på sin nyeste single. Omkvædet nærmest messer sangens titel ”Hello the Beat” som en vanedannende hymne eller neurotisk tilstand, hvor pladespilleren er gået itu. Endnu engang har Kaizer præsteret et højkvalitets-nummer.

Khalid: Scenic Drive

Khalid er et r&b-vidunderbarn. Forventningerne til den nye ep af samme titel som singlen ”Scenic Drive” var derfor høje. Nummeret flyder af sted og omfavner sin lytter som det varmeste kram, og vokalen lyder lige, som den skal – alt imens de to spændende features fra Ari Lennox og Smino kun gør oplevelsen endnu bedre.

LP: Conversation

De fleste, der har forliste forhold bag sig, kender følelsen af, at man forsøger at tage sig sammen til at tage samtalen med sin partner. Samtalen. Den samtale. Det er den følelse, LP har taget med på sin nye single. En løbende guitarhymne ligger under hendes stærke vokal på endnu et indiebrag af et popnummer.

The National: Somebody Desperate

Som nummeret åbner med et ensomt klaver, og Matt Berningers letgenkendelige vokal rammer solar plexus, er der ingen tvivl om, at dette er endnu et stærkt nummer fra The Nationals hånd. En rolig ballade med strygere, klaver og vokal i fokus, hvor der sættes ord på usikkerheder og en smuk sårbarhed.

Tears For Fears: No Small Thing

Forud for det første album i 17 år har legenderne fra Tears for Fears udsendt nummeret ”No Small Thing”, og her er de taget tilbage til rødderne. Tamburinen holder rytmen intakt, mens de folkede stemninger og den akustiske guitar tager sin lytter ved hånden. Det er letgenkendeligt og emmer af 70’ernes hygge.

Wet Leg: Too Late Now

De er blevet kaldt ”This year’s breakout guitar band” af The Guardian og ”The indie rock revelation of 2021” af The Observer. Og med god grund. Den britiske duo stormer af sted med deres nytænkende take på indie-genren med singlen ”Too Late Now”. Det er festmusik for triste mennesker, som de selv siger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA