x

GAFFA-Prisen 2008 – Veto

GAFFA-Prisen 2008 – Veto

Veto er årets store sejrherrer med hele fire GAFFA-Priser i kategorierne Årets Danske Band, Årets Danske Sanger (Troels Abrahamsen), Årets Danske Album ("Crushing Digits") og Årets Danske Hit ("You Say Yes, I Say Yes")

Tillykke med GAFFA-Prisen. Hvad er jeres reaktion på at have vundet, og hvordan vil I takke læserne for at have stemt på jer?
Troels Abrahamsen: – Vi er meget glade for at have vundet en pris, der i modsætning til mange andre er baseret på læsernes stemmer og ikke en jury. Så må kan ligesom sige, at folket har talt. Det betød meget for os at vinde prisen første gang (GAFFA-Prisen 2006, red.), og det betyder meget for os at vinde den igen. Og endda i alle de kategorier, vi kunne vinde i – det er stort. Vi er dog ikke et band, der holder lange takketaler, så vi vil nøjes med at sige tak til alle vores fans, venner, familie, vores manager, booker og pladeselskab og andre, der har hjulpet os, og så ellers takke vores fans ved at blive ved med at lave musik.

Hvad har været årets mest positive oplevelse fra et musikalsk perspektiv?

Troels: – Det var at spille på Roskilde Festival for et fyldt Arena-telt (cirka 20.000 personer, red.). Det var fuldstændig mindblowing, at vi kunne fylde dét telt og spille for så mange. Desuden har det været positivt, at vores manager Ulrik Ørum-Petersen har startet et managementfirma, Volcano Management, sammen med Kristian Riis og Jesper Majdall. Det har betydet, at vi er kommet til at dele management med en række andre bands og dermed har fået mulighed for at arbejde tættere sammen med andre grupper. Det er godt at have nogle folk i ens omgangskreds, som man deler interesser med og kan udveksle erfaringer med. Det resulterede blandt andet i vores halturné i november med Spleen United.

Hvad har været årets mest negative oplevelse fra et musikalsk perspektiv?
Jens Skov Thomsen (bas): – Til den sidste koncert på vores Europaturné, i Göteborg, kom der kun 12 mennesker, fordi koncerten på grund af nogle misforståelser ikke rigtigt var blevet promoveret. Efter koncerten var vi ved at få bank af nogle af publikummerne, så vi måtte gemme os backstage, og om natten var der så nogen, der havde malet graffiti på vores turbus. Det var noget af en nedtur.

Hvad har været årets mest positive oplevelse fra et personligt perspektiv?
Troels: – For mig har det helt klart været, at jeg under en turné i Schweiz fandt ud af, at jeg skal være far. Men ellers har vi ikke haft de store personlige op- eller nedture i bandet.

Hvad har været årets mest negative oplevelse fra et personligt perspektiv?
Troels: – Der har heldigvis ikke rigtigt været nogen. Vi har lykkeligvis været forskånet fra større problemer.

Hvad skal I lave i 2009?
Troels: – Først og fremmest skal vi spille noget mere, ikke mindst i udlandet, i første omgang i England og Tyskland og forhåbentlig på nogle festivaler rundt om i Europa. Det bliver dog primært på nogle mindre spillesteder, vi skal spille, for i udlandet starter vi jo nærmest fra nul og skal til at bygge en karriere op stille og roligt. Men det er bare op på hesten igen efter succesen i Danmark. Og så skal vi ellers til at skrive nyt materiale og måske også i studiet, hvis vi mener, vi får noget materiale, vi kan bruge til noget i et studie.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA