x

Top Fem: The Burning

Top Fem: The Burning

Det århusianske dødsmetalband The Burning, har kontrakt med det tyske pladeselskab, der meget passende hedder Massacre Records. Den 27. februar kom deres andet studiealbum, "The Rewakening", som vores metalanmelder, Keld Rud, skrev følgende om: "Rewakening minder i sit ukomplicerede no-bullshit-udtryk meget om debuten. De 12 sange er enormt homogene og opnår deres mål med relativt beskedne virkemidler." I denne måned starter The Burning deres syv koncerter lange turné i Danmark. Turnéen starter på Tobakken i Esbjerg torsdag den 12. marts, og fortsætter lørdag den 14. marts til Danish Metalfest på Stundenterhuset i Ålborg. Du kan se hele turneplanen og lytte mere på deres MySpace.

Vi har bedt guitarist Rasmus Normand fra The Burning om at sende os sin top fem:

Jimi Hendrix

Hendrix var en magisk guitarist, og hele årsagen til at jeg begyndte at udforske musikverdenen. Jeg husker, som var det i går, da jeg hørte "Hey Joe" første gang. Det var sgu et wake-up-call af den anden verden. Ham og hans musik skylder jeg meget.

Metallica

Jamen, hvor skal man begynde...? De er jo det mest fantastiske metalband. De har haft så enorm indflydelse på mig, at jeg ikke kan beskrive det. Deres plader i 80'erne er jo nærmest "metal for dummies". Virkelig et klasseband, der efterhånden har mytisk status. Og ja, de har lige haft nogle års detour, men fåk det. Jeg tilgiver dem alt. Når jeg hører "Master of Puppets", er det som at komme hjem til flæskesteg juleaften.

Den danske metalscene

Der er virkelig en masse hårdtarbejdende ildsjæle herhjemme, der arrangerer koncerter, mini-festivaler etc. Det er noget, man må tage hatten af for. Det er imponerende, at man opretholder den gejst for metal, når man tænker på, at det jo er en lidt overset genre herhjemme. Men det viser jo ægte kærlighed til musikken.

Kaffe og vådt græs

Nu har min kæreste og jeg boet i hus i et års tid. Og det er fantastisk. Altså at stille sig ud med bare tæer i græsset en sommermorgen, med en frisk kop kaffe i hånden. Det er sateme manna for sjælen. At der så er en del mere støvsugning end i min gamle to-værelses, det må man jo tage med. Noget for noget.

Børn

Ja, altså det med børn har altid været lidt fjernt, og noget jeg ikke kunne forholde mig til. Men - jeg må sige, at efter min kæreste er blevet gravid, og skal føde her midt i marts - så er der gået et lys op for mig. Nøj, hvor jeg glæder mig til, at vi skal være forældre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA