x

Forest & Crispian - fra danseglæde til beskeden sensation

Forest & Crispian - fra danseglæde til beskeden sensation

Det er nu over to år siden, den energiske svenske "new wave-barber shop-rock"-trio Forest & Crispian debuterede med Modern Sensation, der var fuld af energiske råbevokaler, synthbas og skramlet guitar-lir. Nu har piben imidlertid fået en anden lyd, og sensationen er blevet mere afdæmpet og beskeden. Om bandets stilændring fortæller guitarist og pianist Tomas Borgström:

- Stilskiftet er egentlig ikke så drastisk for os, som det sikkert vil virke for dem, der kender vores første plade. En del af sangene på Modest Sensation er faktisk skrevet, før vi udgav vores debut, så stilen har vi hele tiden haft, vi har bare ikke indspillet sangene eller spillet dem live. Først var albummet tænkt som en slags opsamling af vores gamle numre med et par nye iblandt, men så blev det sjovere og sjovere at eksperimentere, og det udviklede sig til et mere interessant projekt, end vi først havde regnet med. Mange af numrene gik i nogle fede retninger, som det var spændende at forfølge. Nogle har for eksempel en filmisk fornemmelse over sig, mens andre har et nærmest orientalsk præg.

At udtrykket er blevet mere afdæmpet, betyder på ingen måde, at musikken er blevet konventionel. Bandet har sine steder måttet tage utraditionelle midler i brug:

- På nummeret Whispering Wind fjernede vi forsiden af mit klaver og brugte nogle af mine gamle køkkenknive til at slå på strengene med. Det fungerede vildt godt. Andre steder er vi gået i en helt anden retning og har brugt orientalske fløjter og malaysiske trommer. Det har været rigtig fedt at blande med nogle af de elektroniske elementer. Vi begyndte på det, da vi indspillede Whilst All The Elephants Stampede, som vi i første omgang ikke rigtig kunne til at fungere. Da vi så inddrog fløjterne og trommerne og skiftede de elektriske guitarer ud med akustiske, virkede det pludselig.

- Vi er faktisk selv overraskede over, hvor godt numrene fungerer på denne her plade. Det begyndte som et lidt diffust projekt, men har langsomt bygget sig op til at blive ret sammenhængende, og vi er virkelig glade for resultatet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA