x

Karoline Hausted - At finde en form for tryghed

Karoline Hausted - At finde en form for tryghed

Der sidder en singer-songwriter på en stol. Uden guitar.

Hun sidder og fortæller om sit nye album "Double Silence", der næsten er symbolsk for samtalen. Ikke fordi hun ikke har noget på hjerte, der synes at være masser, men fordi pauserne fortæller sin egen historie. Om et album, der har taget fire år fra start til slut for en kvinde, der går op i at fordybe sig i processen og ikke bryder sig om at præsentere noget halvt. Men også om et album af bløde folk-prægede opbygninger, der fortæller deres egen lille historie. Om længsel blandt andet.

- Teksterne beskriver de billeder, jeg har, som har noget med virkeligheden at gøre, men der er også tale om et parallelt univers, som ikke har noget med virkeligheden at gøre. Altså, jeg går hver dag i min egen verden og prøver i musikken at give folk en oplevelse af det sted, jeg længes efter, fortæller Karoline Hausted.

Hvilket sted længes du efter?
- Når jeg skriver musik, handler det for mig om at finde ind til et sted, hvor jeg kan føle mig tryg. Jeg er ikke det perfekte menneske, jeg er fyldt med fejl og synes, jeg kan gøre tingene bedre. Og her, i musikken, er der et sted, hvor jeg kan føle mig tryg.

Når man nærlytter den personificerede naturbeskrivelse i "I Am A River", når man hører beskrivelsen fra en have i "Cat Sprang Up The Garden" eller beskrivelsen fra at vågne en morgen i "Like Flowers" er det svært ikke at se, hvad hun mener. Det er svært ikke at føle sig tryg.

Karoline Hausted var tidligere sangerinde i den folk- og country-inspirerede gruppe Salley Gardens. Og mens hun gik og skrev sange - dengang eventuelt også tiltænkt en ny Salley Gardens-plade - gik årene. Med tålmodighed som en vigtig medspiller er det nu endt med et album i eget navn. Interessant nok har klaveret, og ikke eksempelvis en guitar, altid dannet stammen for sangene.

- Altså mit instrument er jo klaveret, og det er jo ikke et typisk folk-instrument. Disse sange opstod på klaver. Jeg har vel nogle aner fra folk-musik bygget ind, men det er ikke noget, jeg spekulerer over.

Det kan vel også meget passende være op til lytterne. At spekulere over musikken.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA