x

Finale - Hella Joof

Finale - Hella Joof

Alder: 46 år.
Civilstatus: Samlevende og i øvrigt mor til Olivia.
Profession: Musiker, filminstruktør, komiker med mere. Uddannet skuespiller fra Odense Teater. Hun var en del af Lex & Klatten og Det Brune Punktum og har instrueret "En Kort En Lang", "Oh Happy Day" og "Se Min Kjole". Hun er for tiden dommer i Talent 2009 på DR1 sammen med Jokeren og Nikolaj Koppel.

Kommer du fra et hjem med klaver?
- Nej, desværre. Jeg kommer ikke engang fra et hjem med stereoanlæg. Jeg kommer fra et hjem med kassettebåndoptager og et stort sort-hvid-fjernsyn, som næsten altid var i stykker...

Spiller du selv et instrument?
- Jeg kan spille forsvindende lidt guitar: D, A7 og G. Det gik ned for mig, da jeg skulle lære at spille barrégreb. Mine fingre sidder forkert i forhold til gribebrættet. Til gengæld kan jeg spille B&U's kendingsmelodi (børne- og ungdomsafdelingen i Danmarks Radio, red.) på blokfløjte.

Synger du i badet?
- Nej, for så får jeg vand i munden... men jeg synger i bilen.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?
- Ja, og det er en sorg for mig, at jeg ikke blev tvunget til at fortsætte mit guitarspil trods fingrene og pubertetstværhed.

Hvad betyder musik for dig?
- Meget, men stilhed betyder også meget. Jeg hører ikke musik som underlægning til mit arbejde. Når jeg hører musik, er det dét, jeg gør, og så lytter jeg til den.

Hvor meget fylder din musiksamling?
- Den fylder en iPod og en masse cd'er rundt omkring i forskellige skabe.

Hvad er din yndlingsplade?
- "Porgy And Bess" af Ray Charles og Cleo Laine

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?
- Øh, jeg synes ikke, der er noget, der er rigtig pinligt. Det afspejler jo bare en tid, hvor jeg levede i en anden musikalsk sandhed. Men bare jeg ikke har noget Morten Kærså-saxofon-snask liggende (pianist og kapelmester, som var en del af Sneakers og nu er sanger i Moonjam, red.).

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?
- Noget, der ikke spænder over for mange oktaver; jeg har et meget lille register. Nok noget Anne Linnet. Hun er også alt.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?
- "Love Hurts". Er det med Nazareth? (Ja, fra 1975, men oprindeligt skrevet af The Everly Brothers i 1960. Også sunget af Cher, Roy Orbison og The Who, red.) Jeg var 12, og det dunkede i hele kroppen, så jeg troede, jeg havde fået influenza!

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?
- Chopins nocturner eller Otis Redding.

Hvad hører du helst søndag morgen?
- Ikke noget, hvis jeg har været til fest, men ellers fuglesang eller noget let klassisk. Jeg har en dejlig DAB-radio, som tager mig ved hånden og spiller varieret klassisk musik.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?
- "Teardrops" (Womack & Womack, 1988), "Missing" (Everything But The Girl, 1994) eller "Umbrella" (Rihanna, 2007).

Hvad er den første sang, du kan huske?
- Anita Lindbloms "Sånt Är Livet" (oprindeligt fra 1961, red.)

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?
- Åh, det kommer an på dagsformen. Nogle gange noget Billie Holiday eller Joan Armatrading?

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

- "What A Wonderful World" med gode gamle Louis Armstrong.

Har du været i operaen?
- Ja, men ikke i den nye.

Har du været på festival?
- Ja da. På Roskilde og Skanderborg og Langeland, men jeg er jo en voksen dame på 46, så nu er det min datters tur... Og hvem gider møde sin mor oppe foran Orange Scene?

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?
- Bob Marley på Roskilde i 1978. Tag den, unge mennesker!

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

- En, som har været i bad og ikke ryger. Det vil sige, Johnny Madsen og Kim Larsen er ude af billedet. Kan Niels Hausgaard gå an? Ham elsker jeg, og jeg ved, at jeg vil få en vidunderlig aften og grine. Vi vil sikkert blive lidt fulde og klokken 23 vil vi gå hjem til vores respektive partnere. Men hvis jeg havde været single og yngre, ville jeg nok gerne have haft et ordentligt klask i røven af Lenny Kravitz.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA