x

Holbek laver album med gæstevokalister

Holbek laver album med gæstevokalister

Steen Holbek har i over to årtier været tilknyttet hiphop-miljøet som dj og producer under aliaset Steen Rock. Nu laver han sit første vokalalbum "Frit Løb" med gæster som blandt andre Peter Sommer, Steen Jørgensen og Silas Bjerregaard fra Turboweekend. GAFFAs udsendte mødte Silas Bjerregaard og Holbek selv i hans hjemmestudie på Nørrebro og snakkede om tanken bag "Frit Løb".

- Som udgangspunkt var min tanke, at det ville være sjovt at kaste folk et sted hen, hvor de ikke nødvendigvis bliver forbundet med at være. Enten ved at de synger på dansk for første gang, eller ved at det er folk fra andre genrer, der synger over sequencer-musik. Så jeg har forsøgt at give et lille twist til alle tingene, fortæller en afslappet Holbek, der sidder omkranset af adskillige hyldemeter vinylplader i sit studie.

Han har produceret hele "Frit Løb" og har inviteret prominente gæster hjem til sig for at fortolke de elektroniske beats med deres tekst og sang. De forskellige vokalister har fået en stor mængde frihed, hvilket Holbek også selv understreger.

- Der har næsten ikke været restriktioner på, og jeg har stort set været enig i alle valgene, som vokalisterne har foretaget. Selvfølgelig hænger det også sammen med, at jeg har vist, hvad de folk har lavet før.

Silas Bjerregaard fra det succesfulde band Turboweekend var en af de sangere, som Holbek fandt unik og derfor kontaktede.

- Steen ringede en dag spurgte, om jeg ville give det et skud på noget tekst, og jeg sagde, at det havde jeg da. Så sagde han, det skulle være på dansk. Og så holdt han en lang kunstpause, griner Turboweekend-forsangeren, der dog alligevel forsøgte sig med sin dansksprogede sangdebut.

- Jeg har ikke prøvet at skrive så meget på dansk før, så der er lige nogle ting, der skal ud af systemet. Ting, der er lavet før, som jeg synes er fede, men som jeg kommer til at gentage. Det tog tid, før jeg ligesom havde arbejdet mig igennem det.
Det var dog anstrengelserne værd og resulterede i nummeret "Træk Stikket Ud", der er blevet singleforløberen fra "Frit Løb". Holbeks første album med gæstevokaler udkommer den 19. oktober.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA