x

Mnemic-studiedagbog, kapitel 1

Mnemic-studiedagbog, kapitel 1

Drums
Vi startede med at tracke trommer  i denne uge. For bare 3 år siden var vi igang med nøjagtigt samme proces, men bare i TrackRecordStudios i Los Angeles med Warren Riker. Tiden flyver afsted, når man har det sjovt...eller bliver gammel.

Lad os starte fra begyndelsen. I slutningen af 2007 begyndte jeg at komponere det første Mnemic nummer, som senere blev smidt ad h...... til, fordi det var et dårligt nummer. Det var uinspirerende og regulær metal – intet nyt under solen. Siden da er mange numre blevet kasseret, hahaha! Vi havde svært ved at finde ud af, hvor vi var på vej hen rent musikalsk. Vi er 5 forskellige individer med 5 forskellige syn på musik.

Jeg lytter til alt fra Wu Tang Clan, Curtis Mayfield, drum’n’bass til old school metal. Det er det samme med alle de andre i bandet. Vi lytter ikke til de samme metalalbums, der inspirerede os for 6-7 år siden. Nu har vi forskellige inspirationskilder, og det har skabt en masse debat imellem os, men også hjulpet os med at finde frem til 15 numre, som vi har udvalgt fra en masse materiale. Når alt kommer til alt, så er vi stadig et metalband, men med forskellige inspirationskilder. Og med det sagt, er vi klar til at få jorden til at ryste under jeres fødder!

Inden vi startede med at optage trommerne, satte vi os ned og gennemlyttede en masse produktioner, som vi synes er fede. Faktisk kom vi frem til, at vi ikke ville have en overfladisk trommelyd, hvor alt er klippet, redigeret og fremført af en ”Beat Detective”- det har vi faktisk heller aldrig gjort – Brian ved udemærket godt, hvordan man spiller på tønder – så simpelt er det.

Hvis vi skal kigge nærmere på lyden, så er vores mål en simpel lyd, men først og fremmest en naturlig trommelyd, uden at det bliver tørt som f.eks. Kyuss eller C.O.C., men mere punchy og in your face-agtigt. Sådan lidt Rick Rubin style, hvor alt er mere åbent og ubearbejdet. Tænk i baner med Red Hot Chili Peppers eller Slipknot.

 Vi har simple, groovy numre og mere komplekse numre, så Brian startede med at varme op med de mere simple numre for at komme ind i groovet. Pt. har vi 6 trackede numre ud af 15, og trommerne lyder ekstremt solide. Jeg kan næsten ikke vente, til vi skal igang med guitarerne, ja, faktisk kan vi næsten ikke vente på, at hele pladen ligger klar i vores hænder!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA