x

Undercover: Host: Host

Undercover: Host: Host

Hvem: Kristian Funder og Jakob Wildschiødtz (opsætning)
Hvor: Waltzing Monkey Studio
Hvornår: september – november 2009

En mystisk filtindbundet bog har fulgt det alternative rockband Hosts debutalbum, og lytteren bliver nærmest blevet suget ned i det billedunivers, som sangskriveren Kristian Funder har skabt til de 12 skæringer på pladen. Det er ønsket om at genskabe en for længst forsvunden lyttesituation, der har inspireret bandet til at udgive på denne måde.

– Det er ligesom dengang, ens far købte en grammofonplade, og man sad med høretelefonerne på og læste teksterne og så billederne i coveret imens. Alle de store værker inden for musikken er udgivelser, hvor det hele i forvejen går op i en større helhed, og dette er bare en mere omsiggribende version af det gamle ritual, fortæller frontmanden om udgivelsen.

Illustrationerne er derfor lige så meget i fokus hos Host som selve musikken, der blevet skabt samtidigt med de fire tegninger, der findes til hver sang. Det har resulteret i, hvad Kristian Funder selv vil karakterisere som en "billedbog med soundtrack".

– Ambitionen var at lave en pladeudgivelse, hvor der var en konkret bevægelse på billedsiden. Tid er en essentiel del af musik, og dette var et forsøg på at manifestere tid inden for nogle få motiver. Det er lidt ligesom at have lavet musikvideoer til alle sangene, som du kan holde fysisk i hånden, fortæller sangskriveren og kunstneren.

Igennem de mange håndtegnede illustrationer udfolder Host en dystopisk verden, hvor krager, hospitalssenge, dronninger og kaniner dukker op i et virvar. Inspirationerne spænder på samme måde vidt over Hergés Tintin og Jimmy Corrigan til Alice I Eventyrland, men den kreative bagmand fortæller også, at han blevet inspireret af filmens verden.

– Det var et forsøg på at lave et lukket univers med åbne slutninger. Jeg har et ønske om, at man får en David Lynch-fornemmelse i, at slutningerne er åbne, men det er nogle konkrete ting, der sker. Specielt når det er fire billeder, hvor indstillingerne er ens i alle fire billeder. Når man hører sangene, så er det en billedside, som er mit syn på, hvordan det suppleret billedmæssigt, uden at det bliver helt lukket.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA