x

P3 Guld - Som set fra første balkon

P3 Guld - Som set fra første balkon

Til dig der så P3 Guld, eller dig som blot er interesseret, så var det sådan her årets show foregik fra denne skribents synsvinkel:

20:50 træder jeg ind i DR's imponerende koncerthus. Der er ti minutter til showstart, og mens jeg bliver vist på plads af produktionsselskabets pressefolk, står DR2-profilen Mikael Berthelsen nede på scenen og gejler publikum op. På andre tv-shows som "Vild med dans" plejer der også at være opvarmere, men her har DR2 virkelig flottet sig og sat en "kendis" til at varme op.

Oasis som forbillede
Da jeg bliver placeret på salens vel nok dårligste plads lige bag en kameramand, kan jeg ikke se Adam Duvå Hall og Sara Bro præcis klokken 21 sætte showet i gang. Jeg prikker høfligt kameramanden på skulderen og får lov til at sætte mig nede ved siden af ham, så jeg lige når at få det sidste med af The Floor is Made of Lavas optræden med. Man kan godt se, at drengene tidligere har varmet op for Oasis, for den får ikke for lidt med tamburin og næse i sky fra forsanger Tobias Kippenberger. Nydeligt.

Mens Adam og Sara går backstage for at hilse på de nominerede, som vi i salen må nøjes at se på en storskærm, knokler scenefolkene med at fylde scenen med balloner til næste optrædende: Oh Land.

Den 25-årige himmelstormer som til daglig er bosat i New York fremfører singlen "Sun of the Gun" fra sin internationalt udsendte ep fra efteråret.

DR stiller med dream team
Jeg konstaterer via et hurtigt blik gennem salen, at DR's dream team er samlet blandt publikum. Der er Tony Scott, Felix Smith, Huxi Bach (Nå nej, han er ikke længere på DR), hende den supertynde Iben fra "Ibens Harem" og lille Signe Lindkvist for bare at nævne et par stykker.

Gode gamle Steffen Brandt kommer efter Oh Lands optræden på scenen og præsenterer aftenens første pris: P3 Gennembrudet.

Før kameraet kører over på Steffen, går han lidt frem og tilbage, og da det så er hans tur til at sige noget, begynder han at snakke om sin gamle fantastiske Toyota. Derefter råber han "Turboweekend", og synthesizer-rockerne (som er Wikipedias præsentation) får håndtryk og P3-pris af Steffen Brandt. (Turboweekend har tidligere optrådt med TV2's gamle "Be bab a lu la" og sunget duet med Steffen Brandt. Er det et tilfælde de får prisen af ham? Næppe.)

Volbeats offday
Derefter spiller Volbeat deres radiohit "Fallen". Jeg anmeldte bandet for et par måneder siden og gav dem fem stjerner, men i aften synes jeg ikke rigtig, forsanger Michael Poulsen rammer tonen rent. Jeg tjekker Facebook på mobilen. Ulrik skriver: "Har P3-guldekysninger over, at ingen kan ramme tonen". Okay, heller ikke hjemme i stuerne er det helt optimalt.

Jeg hæfter mig ved, at de nominerede skiftes om siddepladserne i salen igennem showet. Først kigger jeg over mod de nominerede og ser Turboweekend og The Rumour Said Fire. Efter Volbeat er færdige kigger jeg igen, og nu er det pludselig Simon Kvamm og Peter Sommer der sidder på de samme pladser.

Jeg hæfter mig også ved kæresterækkerne. Øverst sidder Johan Wohlert og Pernille Rosendahl. Lige nedenunder L.O.C. og Christiane Schaumburg-Müller og under dem Tony Scott og Felix Smith (Ha ha).

Radioværterne Le Gammeltoft og Nicholas Kawamura overrækker årets lytterhit til Volbeat for nummeret, de lige har spillet.

Michael Poulsen bruger sin takketale på at sende en hilsen til Ekstra Bladets mavesure anmelder Thomas Treo. "Tag ud på en øde ø og skid færdig og lad os andre om at feste," lyder det fra Volbeat-forsangeren.

Pernille Rosendahl slipper for en kort bemærkning Johan Wohlert af syne, da hun, efter Fallulahs optræden med nummeret "Bridges", uddeler årets "P3 Talentet".

Den går til debuterende Agnes Obel, og den lille sangerinde, som skulle have optrådt, men måtte melde afbud på grund af sygdom, går rørt op til Pernille Rosendahl og siger tak.

De nye Dalton
Min far er ret vild med Dalton. Jeg gav ham deres dvd i julegave, og bedst som Peter Sommer, Søren Huss og Simon Kvamm stiller sig på scenen og synger "Jeg har ikke lyst til at dø" minder de mig om Lars Lilholt, Johnny Madsen og Allan Olsen. Søren Huss er nok Johnny Madsen på grund af det store skæg. Hvem ved hvordan de ser ud om tyve år?

Sara og Adam tager over efter de nye Dalton og taler lidt for længe om salens enorme orgel. Det skulle have været sjovt, men det er det ikke. Jeg kigger over på L.O.C. - han ligner heller ikke en mand som morer sig.

Så kommer Lucy Love på scenen. Hun synger sine to singler "Who are You?" og "Poison" i et imponerende sceneshow med mærkelige neonspøgelsesdragter og højt papegøjehår.

Lille, tynde (lidt fimsede efter min smag) Vinni Who spiller dernæst sine to nypopklassikere "Remedy" og "What You Got is Mine". Med hele otte violiner til at bakke op fornemmer jeg, at det blandt publikum er aftenens optræden.

Pludselig var det slut
Til sidst kommer Søren Huss på scenen igen. Han vandt P3-prisen med Saybia for ti år siden og får derfor i dette jubilæumsår lov til at give den til årets vinder.

Den gik som nævnt i starten til Fallulah, der som den mest spillede danske kunstner på P3 sidste år nok ikke var den mest ulogiske vinder. Men Fallulah græd, og hun takkede, og hun græd, og lige pludselig var det hele slut.

Sara og Adam sagde tak for i aften til kameraet og gav folk besked på at gå ud i forhallen, hvor Veto spillede deres nye single.

Jeg sad som bekendt godt dækket op af en kameramand på første balkonrække, så jeg nåede desværre ikke ud til Veto.

Ærgerligt for mig, men tillykke til Fallulah, som fredag aften blev 100.000 kroner rigere.

Vil du se eller gense showet så vises det igen på DR2 i aften lørdag klokken 22.55 og DR1 i morgen søndag klokken 17.00 samt på den grønlandske kanal KNR i morgen søndag klokken 13.00

Læs også interviews med publikummer og deltagere

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA