x

Finale - Lise Rønne

Finale - Lise Rønne

Alder: 32 år
Civilstatus: Kæreste med Mikkel Lucas Overby, som hun har sønnen Nelson på næsten et år med.
Profession: X Factor-værten kan snart opleves sammen med Felix Smith som værter for Dansk Melodi Grand Prix i denne måned.

Kommer du fra et hjem med klaver?
– Ja, jeg har haft klaver både hos min far og min mor. Min søster og jeg har spillet og sunget meget sammen med min far.
 
Spiller du selv?
– Jeg har gået til klaver og trommer, men jeg er nok mere utålmodig af natur end min søster. Det holdt ikke så længe, og jeg tror, at jeg gik til klaver i tre år.

Synger du i badet?
– Nu passer det ofte med, at jeg er i bad, når min kæreste pusler vores søn, så det bliver mest til babysnak og børnesange.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

– Dengang jeg spillede trommer i et band, da jeg var omkring 14 år. Vi hed Flower Power, og da havde vi nok en drøm om det. Men siden har jeg ikke.  

Hvad betyder musik for dig?

– Det betyder meget. Både hvis man skal i feststemning eller er trist, så hjælper det at høre noget musik. På den måde er musik fantastisk til at fremkalde og forstærke ens følelser.

Hvor meget fylder din musiksamling?
– Jeg har en kæreste med en utrolig stor hiphop-samling, så vi har nok omkring fem hyldemeter med lp'er hos os og en masse cd'er ud over det.

Hvad er din yndlingsplade?
– Det er svært at svare på, men min kæreste hører meget hiphop, så lige nu er Ormen & Alberte og Balstyrko gode kompromiser hjemme hos os. Ellers hører jeg også en del Leonard Cohen.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?
– Jeg har jo stensikkert rimelig mange pinlige, men jeg var for eksempel temmelig vild med Jimi og René, da jeg var lidt for gammel til at være det. Det er ikke noget, jeg normalt praler med.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?
– Jeg end ikke sætter mine ben i en karaokebar, ikke på vilkår!

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?
– Det må være (I've Had) The Time Of My Life fra Dirty Dancing-filmen. Den var jeg inde i biografen og se med en dreng, der hed Peter i 3. klasse, hvor vi flettede fingre.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?
– Det erotiske kan jeg ikke rigtig svare på, men hvis vi skal hygge os og drikke et glas rødvin, så sætter Mikkel ofte noget hiphop på, som han kan lide, for eksempel Common, De La Soul eller Brother Ali. Det er skønt at blive klogere på hans musik.

Hvad hører du helst søndag morgen?
– Der hører vi faktisk ofte jazz, så jeg vil sige Keith Jarrett og Nina Simone. Jeg synes faktisk også, at det er dejligt at høre klassisk klavermusik som  for eksempel noget med Bach.

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?
– Der er jeg nok en poptøs. Jeg synes, at Rihanna gør det ret godt. Bare det ikke er dansk 90'er-musik, så stejler jeg. Det bliver spillet på alt for mange dansegulve, og nu må vi altså videre.

Hvad er den første sang, du kan huske?

– Jeg forbinder Bølle Bob-pladen med min barndom. Da jeg var to-tre år, sad jeg om morgenen med hørebøffer ved min fars anlæg og sang med på Vi Er Ikke Rigtig Voksne.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?
– Det kan Dejlig Er Jorden, den har en supersmuk tekst, som rører mig. Når man går rundt om juletræet og synger den, så bliver det ikke meget større for mig.  

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?
– Jeg elsker vores salmebog og synes, den indeholder så mange smukke og sigende tekster om liv og død, så det skal det helt klart være.

Har du været i operaen?

– Jeg har set en opera i et amfiteater i Verona med min far, søster og en picnickurv, men jeg mangler stadig at få tjekket det lidt mere ud. Jeg er ikke en opera-fan som sådan.

Har du været på festival?
– Jeg har været på en del, både i Skanderborg og andre forskellige, men my heart belongs to Roskilde Festival. Planen er da helt sikkert, at min kæreste og jeg skal af sted sammen til den i år.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?
– Det er helt sikkert mit livs første koncert, som var med Guns N' Roses i København, da jeg gik i 6. klasse. Det var stort for sådan en lille Viborg-pige som mig at stå der.

Hvilken musiker ville du gerne på date med?
– Hvis det gerne må være platonisk, så ville jeg gerne dele en flaske rødvin med Britney Spears og finde ud af, hvad pokker det var, der gik galt. Jeg har bare elsket hende og synes, at hun var så megasej, så det ville jeg gerne vide.
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA