x

Yuck: Vi spiller koncerter, som vi selv ville komme til

Yuck: Vi spiller koncerter, som vi selv ville komme til

Det unge engelske støjpopband Yuck har for nylig udgivet deres selvbetitlede debutalbum og har netop spillet på Loppen i København. GAFFA fik i den forbindelse en snak med forsanger Daniel Blumberg.

I er et forholdsvis nyt band, kan I fortælle lidt om hvordan I startede?

– Max og jeg har været venner I 15 år, men havde aldrig skrevet sange sammen, men derimod gået og arbejdet på hver vores egne ting. En dag hørte jeg så en af Max' sange og syntes det var fantastisk, og så tænkte jeg at han kan ikke få lov til at lave så fantastisk musik uden mig, og så begyndte vi at skrive sammen. Så begyndte vi bare at indspille en masse sange, og i januar sidste år spillede vi så vores første koncert. Siden har vi åbnet for bands som Times New Viking og Teenage Fanclub som er to bands der har inspireret os rigtig meget.

Hvordan ender man med at kalde sig band for Yuck?

– Det ved jeg ikke helt, det stammer fra langt tilbage fra før vi overhovedet var et band. Jeg sad og kedede mig og tegnede nogle pladecovers og så skrev jeg Yuck på dem, og da vi så skulle ha' et navn til bandet blev det bare hængende.

På pladen er der en melankolsk stemning i mange af sangene, hvad er typiske temaer for en Yuck-sang?

– Altså i teksterne? Det ved jeg ikke helt, vi taler ikke så meget om vores tekster, ikke engang indbyrdes i bandet. De er vist mest udtryk for den store rodebutik, der er inde i mit hoved.

Hvad er vigtigst for jer, melodierne eller teksterne?


– Altså den ene udelukker jo ikke den anden, men det starter altid med at vi har melodien først, når vi har den så er det tit at teksten kommer af sig selv.

Når man læser eller hører noget om jer, så er det ofte i forbindelse med jeres 90'er-inspiration. Hvordan har I det med at blive sat i bås på den måde?

– Altså, vi startede ikke bandet for at folk skulle have en mening om det, så det er på mange måder irrelevant. Jeg tror ofte man bliver sammenlignet med andre bands fordi det er nemmere at forholde sig til for folk, det er tit bands som vi godt kan lide, så det er fint nok – men det er ikke derfor vi laver musik. Når folk siger at pladen lyder ligesom ét andet band så virker det underligt for mig, for jeg synes pladen er meget mere afvekslende. Jeg kunne godt tænke mig at lave en plade som var meget mere enslydende en dag, plader der lyder ens hele vejen igennem kan jeg virkelig godt lide.

I er på Europatour nu, får I en chance for at se nogle af de byer I besøger?

– Stort set ikke, nogle gange får man lige gået en tur i kvarteret, men ellers går det meste af tiden med transport. Selv vores fridage er ofte transportdage.

I skal jo spille på Christiania her i aften (torsdag den 3. marts, red.), kender I noget til stedet?

– Ja, jeg har lært om det i skolen – jeg ved at det er en salgs autonom del af Danmark. Det er lidt underligt at være her, men også rigtig fedt. Vi regner helt sikkert med at vi skal ud og se os lidt omkring her bagefter.

Hvad foretager I jer typisk i turbussen?

– Jeg ville ønske man kunne kalde det en bus, men det er vist mest bare en van. Vi hører mest bare musik i hver vores mp3 afspiller, men hvis vi har spillet et virkelig godt job og skal feste lidt så hører vi The Smith Westerns eller den nye Times New Viking.

Har I nogle særlig ritualer før I går på scenen?

– Ikke rigtigt – Jonny har lært os hemmeligt håndtryk.

Hvad kan man forvente sig af en Yuck-koncert?

– Larmende guitarer og ballondyr. Sexede og fantastiske support-bands. Vi prøver at spille koncerter som vi gerne selv ville komme til, hvilket ikke altid er nemt i England, for der ender man tit med et eller to virkelig dårlige åbningsbands. Også selvom man selv har taget et eller to virkelig gode med, det lykkedes dem (arrangørerne, red.) stadig at finde et par dårlige som også skal spille.

Læs GAFFAs anmeldelse af koncerten


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA