x

The Shaking Sensations – Prøver ikke på at være banebrydende

The Shaking Sensations – Prøver ikke på at være banebrydende

Kimen til postrockede The Shaking Sensations blev lagt i slut-90'erne i ungdomsklubben i Holstebro, hvor tre af bandets fem medlemmer fandt sammen på tværs af bands via en fælles kærlighed til Smashing Pumpkins. Trioen endte med at lave et Pumpkins-coverband, der blev grundstammen i det, som efter et par auditions og to nye bandkammerater blev til The Shaking Sensations. Et band, der efter et stykke tid lige så stille begyndte at blive et instrumentalt post-rock-foretagende. Guitarist Jeppe Nygaard Christensen fortæller:

– I starten havde vi sang med i vores musik, men allerede før vi selv begyndte at lytte til post-rock, besluttede vi os for at udfase vokalen. Dengang lyttede vi meget til navne som Sonic Youth, My Bloody Valentine og Slowdive. Med tiden blev vi så mere fortrolige med at lave ren instrumental-musik, og vi er da også i højere grad begyndt at lade os inspirere af andre, der gør det samme. 

Men kan det ikke være svært at forny sig inden for post-rocken?

– Jo, men vi prøver sådan set egentlig heller ikke på at skabe nogen ny og banebrydende lyd. Vi hviler meget godt i den genre, vi befinder os i. Det er meget fedt at arbejde med de meget faste præmisser, der er inden for genren. Det er selvfølgelig ikke noget, der kaster så mange radiosingler af sig, men det har vi nu heller ikke ambitioner om.

I jeres pressemeddelelse står der, at albummet blandt andet handler om frygten for at blive kedelig. Har du et bud på, hvordan man bedst undgår at blive det med tiden?

– Der er nok ikke nogen fast facitliste, men jeg tror, det handler meget om at holde sig i gang og dedikere sig til de ting, der betyder noget for en. For vores vedkommende er vi fem meget forskellige drenge, der har fundet sammen om musikken, som betyder meget for os, og det gør, at uanset hvad vi laver, og hvor vi er i vores liv, så har vi et frirum til at være os selv og føle os som små legebørn.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA