x

Worms på tour i England - Del 2

Worms på tour i England - Del 2

Fredag

Ved ikke hvorfor, men herovre er det åbenbart pludselig den sommer, vi aldrig fik i Kbh. Riften spøger stadig, og Anders kan ikke passe Gregs sko. Synes han burde tage at få sig nogle sneakers!! Så det bliver all bare tæer, kaffe, morgenmad og fægtning med pinde i parken til arbejdet atter kalder. Vi slæber vores lort til The Angel Inn, hvor vi for en gangs skyld har senge de næste to døgn. Når lige at skubbe Ray Davies en skive med orm gennem brevsprækken på vejen. Skriver lidt dagbog og tjekker mails. Finder ud af to ting:

1)      Har fået word fra DK, om at en dude gerne vil bruge et af vores tracks til en web-reklame for Alka forsikring. Ved ikke, hvordan jeg har det med den slags. Sangen er "Better Days" og handler vel egentlig om, at der ikke findes nogen bedre dage. Anyways, vi har et dogme om ikke at sige nej til noget. Derudover er vi opmærksomhedsliderlige nok, og tænker, at joken i sidste ende må være på dem og ikke os.

2)      Der er lydprøve klokken 18

Trommen vender forkert, så Anders må skifte bundskind og Morten træde til som drum-tech. Jeg får, for anden gang på to dage, stukket en Trace Elliot bas combo til rådighed…men det er ok. Den skal bare have lov til at brække sig nok. Aftenen er endnu en gang arrangeret af Zach Needs. Sidst var det so so, men han er sød, og vi har taget ham på ordet denne gang as well.

Trods store plakater med brændende instrumenter og et decor, der sørgeligt mimer en engelsk forstadsversion af From Dusk Till Dawn, ser det faktisk bedre ud, end de foregående dage. Vi er ikke det eneste band. De andre bands har fede navne. Depresstival er den bedste og første pige på scenen. Tilmed en ganske gæv, misfornøjet, nørdet lækker og utilpasset én af slagsen. Bands kan købe øl for et pund stykket. Vores lommer skriger af lykke. Der er pakket, og selvom bandet før os ud-retarderer os ganske grueligt, er det hele i skabet. De hedder General's Wife, åbner med et 40 sekunders sydstats punk-inferno, hvorefter forsangeren starter næste sang med push ups på gulvet foran scenen (!?) De vil gerne til København og spille med os. Jeg lover, at vi nok skal gøre vores, og mener det til det sidste. Vi spiller hurtigere end ever, og for den største og vildeste crowd denne gang rundt. Alle siger, de kan lide det.  Måske er de bare høflige. Men humøret er højt, og vinden hård, så vi trækker slænget tilbage op ad bakken, til et par sidste udskænkninger og Kim Larsen-sange for festen på The Angel. De vil så gerne forstå, men det er så svært at oversætte. Og sådan går det, til folk nikker skalder, ender i spjældet og Anders atter vælger gulvet, fremfor den første seng i dagevis, mens flaskerne bliver tømt, og folk falder i søvn omkring ham.

Lørdag

Nich og jeg vågner synkront, siddende på hver vores sofa og helt uden stemmer. Hvorfor overhovedet bruge senge, når man nu har betalt for dem!? Der er guitarer, lidt vin og en stella. Det viser sig at vores sang "What Would Sid Do" gør sig yderst funklende akustisk og med en tolv-strenget lead. Så vi fatter vores kamera, spader og gulv-/rift ramte slager for en tur i parken. Skyerne er tilbage. Vi er på hjem, og Anders laver det vildeste trommesæt af et Guitar Hero Kit, to tomme stella, lidt elastikker og en tom bøtte mango chutney. Ren MacGyver. Spiller et par sange for folk og ænder ved andedammen, mens Dirty Paula filmer. Derefter ved Delanies træet til det regner, og vi finder ly i det nærmeste skur. Der sidder en ældre sød dame. Hun hedder Magaret. Peggy blandt venner. Vi stikker hende en øl og hele vores sæt inkl. julesang, samt en lang række evergreens, til hun danser og synger i takt. Vi havde vist en aftale om at dukke op til den fashion ting med ham, der gerne ville bruge "Not Alright" til et eller andet. Men det her er meget sjovere. For Peggy er "The Legend", og selvom hun siger, at vi redder hendes dag, så ved jeg, at det er lige den anden vej rundt. Big LUV up Peggs!!! Det er os, der takker!

Hun får Shandy's på The Angel, for vores sidste skillinger, til hun kysser os tak for en herlig dag, og Malcom følger hende til bussen. Vi fortrækker til de festhærgede gemakker og ser YouTube-klip med vin og tobak til klokken bliver fire om natten, og taxaen kalder. Fra Highgate til Stansted for 45 pund. Det må være den billigste deal ever. Chaufføren halvsover, men riften tager os sikkert, overtrætte og krampegrinende til lufthavnen.

Spiser dårlig morgenmad og kæmper bravt for ikke at falde i søvn i lysstofrørenes blege skær. Vil alle dø for ikke at misse det fly. Det gør vi ikke - gudskelov, og lander atter i København til regn og blæst. Måske får jeg aldrig min stemme igen. Men vi spiller på fredag på Loppen. Så det er alt godt. Skal bare lige have sovet først.  

http://www.wormsville.net/


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA