x

The Interbeing skriver dagbog fra SXSW

The Interbeing skriver dagbog fra SXSW

Dag 3 - Torsdag den 13/3 2012
Turens vigtigste dag. Tømmermændene banker hårdt på hoteldøren kl. 10. De andre vil have morgenmad, men ville ikke betale 15 dollars for friturestegte koteletter, og går derfor over til et shoppingcenter på den anden side af gaden. Jeg har besluttet mig for at blive på hotellet, og tage et megalangt bad for at prøve at vågne lidt til aftenens show.

Da T (guitarist) og jeg kommer ind til spillestedet Dirty Dog Bar ved 17 tiden, opdager jeg, at jeg ikke har taget billede-ID med. Dette er åbenbart er livsvigtigt her da alle barer spørger efter ID, også selvom jeg tydeligvis ligner én der nærmer sig de 30 år. Jeg bliver derfor nødt til at tage bussen en halv time frem og tilbage til hotellet, og vi skal være på spillestedet kl. 18… Nedtur. Når jeg kommer frem igen, står Kris (trommeslager) og tripper ovre i hjørnet, og de andre ser meget negative ud, da stedet åbenbart ikke har det trommeudstyr, som vi har fået lovning på. Dvs. ingen dobbeltpedaler og bækkener, hvilket umuliggør vores optræden. Katie fra Rock Underground (der har stået for alt det praktiske mht. showcasen) må på knæ for at få det første band til at låne os udstyret, og i sidste øjeblik får vi lov til at låne deres udstyr. Så vi er på!

Dørene åbner nærmest lige inden første band går på kl. 20.  Der er ikke mange mennesker, men flere kommer løbende ind. Nerverne begynder at vise sig, og når alle folk nærmest smutter efter første koncert, tænker jeg…: Det her kommer til at være en udfordring. Så er det vores tur. Vi går på, lyden er god, og der kommer flere og flere mennesker efter hver sang. Vi giver den max gas som altid.;) Det forreste publikum begynder at gå amok. Showet udvikler sig superfedt, og når vi rammer anden halvdel af sættet, er der en del på gulvet. Efter showet får vi delt en masse promo-cd'er ud og solgt merchandise.  Alle folk vi snakker med, inklusive personale, er meget positive og rosende. Alt i alt et godt show. Vi er desværre for trætte til at feste igennem, og tager allerede hjemad omkring midnat. Vi må fejre det hele i morgen! .. Zzz…

Dag 4 - Fredag den 14/3 2012
Lang nats søvn. Vi står op ved 12-tiden og tager mod byen. Pludselig står jeg alene på 6th Street, da vi alle mærkværdigvis tog forskellige transportmidler, og de andre var meget forsinkede. Jeg får lidt morgenmad og kaffe på en café. T og Kris kommer forbi og vi får dagens første drink, som er en kanongod Bloody Mary. Så er stilen ligesom lagt… Vi når lige at se Audrey Horne som er en god omgang norsk Rock & Roll. Perfekt til eftermiddagen. En burger og mange øl senere finder vi en Liquor Store, og hiver en Jim Beam i rygsækken. Nyder derefter stilheden på en gade lidt udenfor centrum.

Området minder lidt om et drive-by-kvarter fra en hiphop-film. En Cadillac med en mistænkelig fyr bagi rattet stirrer på os, mens han kører ned ad en skummel gyde, og stopper ved et hus tæt på. Vi må hellere tilbage på 6th Street.. Festen og larmen eskalerer time for time, og der er proppet med mennesker på gaden. Uden varsel står jeg midt i et kæmpe sambaoptog, og danser med menneskehavet. Flere drinks sniger sig indenbords, og vi alle forsvinder fra hinanden. Aftentimerne går ud i ét, og tager så hjemad ved 2 tiden.

Så står det på ferie fra nu af og de næste 4 dage med New Orleans på vejen. Jeg føler klart at vi har fået det ud af det vi skulle, og det har været superfedt undervejs. Jeg vil slutte vores beretning her, da vi nu bare skal nyde det. Vi satser på at vi snart kan høste frugten af denne oplevelse… Det er i hvert fald ikke sidste gang vi spiller "in the US".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA