Nyhed

The Interbeing klar med video

Den anmelderroste danske metalgruppe kan desuden opleves live i aften i Pumpehuset

Det danske metalband The Interbeing udgiv sidste år debutalbummet "Edge of the Obscure" som fik fem stjerner af GAFFAs Keld Rud og blandt andet følgende ord: "The Interbeings udgave af moderne heavy metal med masser af teknisk isenkram, samples og synkoperede riff udmærker sig ved at være bygget op omkring nogle eminent gode sange, som den fremragende vokalist Dara Tolbin formår at give det sidste skub op over bakketoppen."

Gruppen har haft et travlt forår. I marts spillede de på den amerikanske branchefestival SXSW på opfordring fra metalmagasinet Metal Hammer, og siden har bandet turneret i Danmark under titlen "Tour of the Obscure".
 
Nu har gruppen i samarbejde med den debuterende musikvideoinstruktør Alexander Hørup færdiggjort en musikvideo til nummeret "Shadow Drift". Alexander Hørup har gennem en årrække arbejdet tæt sammen med den danske musikvideoinstruktør Casper Balslev på videoer med navne som The Floor is Made of Lava, Dúne, Vinnie Who, Marina & The Diamonds med flere. Holdet bag videoen inkluderer også en af Danmarks meget erfarne musikvideo-klippere, Jens Høll, der blandt andet har klippet for L.O.C, Kashmir, Dúne, The Storm og Carpark North.
 
Forsanger Dara Toibin udtaler følgende om videoen:
"Vi valgte sangen 'Shadow Drift', da den viser en lidt anden side af bandet sammenlignet med resten af vores plade. Stemningen er mere melankolsk, og teksterne tager udgangspunkt i et surrealistisk miljø, hvor selve skyggen er et separat individ, som hovedpersonen flettes sammen med. I videoen symboliserer den sorte væske karakterernes skyggeside, og i løbet af videoen trænger den stærkere og stærkere igennem hver personlighed. Den lille dreng med kaninmasken er til dels inspireret af den psykologiske thriller "Donnie Darko" fra 2001, og repræsenterer personernes alternative "jeg". Hans rolle er helt essentiel for udviklingen i videoen. Vi synes alle, hele processen har været superfed og fascinerende. Helt fra starten af var vi på bølgelængde med Alexander. Det var et meget ambitiøst projekt som lykkedes til fulde, og vi er utrolig glade for resultatet."

I aften indtager "Tour of the Obscure" Pumpehuset i København med en line-up, der inkluderer Raunchy, The Interbeing, Vola og nu Boil. Færøske Sic har desværre måttet aflyse dette show, men det er lykkedes at få århusianske Boil til at træde til med ultrakort varsel.


Boil har i den sidste tid været dybt engageret i studiet for at indspille deres tredje album "Axiom", der forventes at udkomme til efteråret. Albummet mikses og masteres i disse dage af svenske Jens Bogren, der har produceret for markante navne som Opeth og Katatonia. Boil lover smagsprøver fra det nye album, som ifølge gruppen mere mere metalorienteret end tidligere, men stadig med fokus på det melodiske.

The Interbeing kan opleves følgende steder:
18. maj @ Pumpehuset, København (med Raunchy, Boil og Vola) (billetter via Billetto)
26. maj @ Kulisselageret, Horsens (support: PentEffect) (billetter via GAFFA Live).
15. juni @ Copenhell, København (billetter via GAFFA Live).
11. august @ Storm the Building, Vejle

Se videoen til "Shadow Drift":


ANNONCE