x

Guide: De bliver store i 2013 – Danmark

Guide: De bliver store i 2013 – Danmark

Lyt & læs: GAFFAs "De Bliver Store i 2013"-playliste i Spotify eller i WiMP.

Go Go Berlin

Hvem er det?

Et vaskeægte beat-rockband fra Aarhus. De har spillet 44 koncerter i løbet af 2012, hvor de med deres lyd, en attitude og en professionalisme gang på gang har vist, at de er garanter for et hæsblæsende, ærligt og forbandet energisk show.

Hvorfor skal du elske dem?

Go Go Berlin er et mangfoldighedens band, der med åbne arme inviterer publikum ind i deres univers af rock og kærlighed. Et univers, der er bygget op omkring klassiske rockdyder som energi, enkelhed og autenticitet.

Hvad kan du forvente?

Der forhandles med to danske major labels samt publishing-aftale. Der udkommer en single i slutningen af februar, en digital ep senere på året og et fuldt album til efteråret. Go Go Berlin spiller desuden 10 shows på regionale spillesteder fra 25. januar til 9. februar og igen en tour i maj.

 

Sofia Hedia

Hvem er det?

Sofia Hedia er en aarhusiansk uddannet pianist og sangskriver. Hun havde ikke forestillet sig at skulle være i front for sin egen musik, men efter mødet med Søren Huss, der efterfølgende fungerede som mentor for hende, har hun endelig har taget skridtet som solist. I oktober 2012 udsendte hun sin debut-ep Hudløs og tog efterfølgende med Søren Huss på tour som support i hele november sidste år. Hun har arbejdet sammen med prominente musikere som netop Søren Huss og Jonas H Petersen (Hymns From Nineveh), der bidrog med vokal på et nummer fra debut-ep'en.

Hvorfor skal du elske hende?

Sofia Hedia har et helt unikt talent for både sangskrivning, sang og klaverspil/kompositioner. Når disse kombineres, fremkommer smukke, dragende melodier og tekster på et niveau, man ikke ofte ser herhjemme.

Hvad kan du forvente?

Vi kan forvente mere vellyd fra Sofia Hedia, der i 2013 udsender et debutalbum og kommer til at spille en masse koncerter.

 

Indians (billedet)

Hvem er det?

Enmandsbandet Indians alias Søren Løkke Juul er også et fremadstormende, dansk navn, som blandt andet spillede på Roskilde Festivals Pavilion Junior sidste år.

Hvorfor skal du elske ham?

Indians laver drømmende og pumpende electronica med et stænk af pop og folk, og der er et debutalbum på vej, som bliver udgivet på det prestigefyldte pladeselskab 4AD (Bon Iver, The National, Efterklang med flere).

Hvad kan du forvente?

Indians udgiver debutalbummet "Somewhere Else" den 28. januar.

 

Kites And Komets

Hvem er det?

I foråret 2011 vandt Kites And Komets P3s KarriereKanon og har siden da spillet på klubber og festivaler, heriblandt Spot Festival, i Danmark og Tyskland. Kites And Komets er et soloprojekt skabt af Mikael Kærsgaard (også kendt fra Munich).

Hvorfor skal du elske ham?

Kites And Komets' genre er dansabel, organisk elektro-pop baseret på en god melodi og et mandligt kor, og man kan nemt finde spor af soul i musikken.

Hvad kan du forvente?

Bandet udgiver album i løbet af i år.

 

Linkoban

Hvem er det?

Spirende og yderst talentfuld kvindelig rapper, der udgiver via kollegaen Lucy Loves label, Superbillion. Sidste år leverede hun en særdeles imponerende koncert på Roskilde Festival, nåede at spille og blive bandlyst i Kina og har været på en mindre club-turné i England.

Hvorfor skal du elske hende?

Linkobans stemme har en fascinerende kvalitet. Der er en hårdhed og en råhed over den, som passer godt til hendes tekster, og som placerer hende på sikker afstand af hendes mere underdanigt røvrystende kvindelige kolleger. 

Hvad kan du forvente?

Linkoban udgave sidste år ep'en Super Into On It og er klar med et album i løbet af i år.

 

Hvem er det?

Karen Marie Ørsted står bag navnet MØ med sin elektroniske og samplede r&b. MØ har samarbejdet med producerne Dixone, ELOQ og Dave Spoon og skrev sidste år pladekontrakt med Sony Music i Skandinavien.

Hvorfor skal du elske hende?

MØs lyd er elektronisk og samplet, tung og samtidig poppet, og hendes lyse, naivistiske vokal svinger mellem alt fra rap til æterisk sang. Desuden har hendes single Pilgrim fået rigtig pæne ord med på vejen fra den amerikanske indie-side Pitchfork.

Hvad kan du forvente?

MØ udgiver sit debutalbum i løbet af i år og optræder på den hollandske branchefestival EuroSonic i Groningen i januar og på den norske ditto by:Larm i Oslo i februar.

 

Nadia Malm

Hvem er det?

26-årig sangerinde, der har haft stor succes med sine samarbejder med Svenstrup & Vendelboe. Singlen Dybt Vand gik nummer et på den danske singles chart, og efterfølgeren Glemmer Dig Aldrig fik også stor succes.

Hvorfor skal du elske hende?

Med sin stærke vokal og sans for holdbare popmelodier kunne Nadia Malm sagtens gå i Medinas fodspor og være et godt bud på Danmarks nye pop-prinsesse.

Hvad kan du forvente?

Nadia Malm er klar med sit debut-album, der bliver udgivet på Sony Music i løbet af 2013.

 

Noah

Hvem er det?

Noah, der består af Troels Gustavsen og Lasse Dyrholm, har fået stiftet bekendtskab med et stort publikum, først som support på hele danske Aura Diones store Danmarksturné og senere for Veronica Maggio.

Hvorfor skal du elske dem?

Noah står for et musikalsk univers, der gennem fængende popmelodier og tekster om udødelige emner som drømme, håb og sorger fortæller om stærke følelser med højt til loftet og plads til både den ensomme melankoli og spirende lykke.

Hvad kan du forvente?

Noah udgiver til foråret deres debutalbum.

 

Kristoffer Rahbek

Hvem er det?

Ung pop-komet fra Horsens. Kristoffer har opnået over 18.000 Facebook-likes og over syv millioner visninger på sin YouTube-kanal. Han har i en periode uploaded coverversioner på YouTube, som har spredt sig via de sociale medier, og udgav i slutningen af sidste år sin første single med titlen Hate That I Love You.

Hvorfor skal du elske ham?

Kristoffer Rahbek forsøger at give et seriøst bud på, hvordan popmusik anno 2012 skal lyde, og han kunne let komme til at gå sin navnebror med C i bedene og blive landets næste store pophåb.

Hvad kan du forvente?

Der kommer flere singler med Kristoffer i løbet af 2013 og måske også et fuldlængde album.

 

Schultz And Forever

Hvem er det?

Den 18-årige sanger og sangskriver Jonathan Schultz, som i december sidste år uploadede den vellydende ep Odd Stories, der blandt andet indeholdt perlen Falling.

Hvorfor skal du elske ham?

Schultz And Forever er en fornøjelse at opleve, ligegyldigt om han er solo med den akustiske guitar eller sammen med sit fem mand høje band, der ved koncerter i løbet af året har vist at de mestrer både det intime og tindrende smukke stunder med vokalharmonier og rig instrumentering.

Hvad kan du forvente?

Schultz And Forever er klar med ep'en "Céline" 28. januar, og debut-albummet forventes at udkomme i løbet af i år.

 

Skinz

Hvem er det?

Skinz alias Mohamed Ahmed er en sanger fra Frederiksberg med rødder i Somalia.

Hvorfor skal du elske ham?

Skinz' musik er et forfriskende og iørefaldende miks af r'n'b krydret med neo-soul, et twist pop og masser af urban hit street appeal. Skinz har skrevet rim, remser og musik siden han var seks år gammel og nummeret er produceret af Partners som blandt andet har produceret for Kidd

Hvad kan du forvente?

Skinz debuterede sidste år med singlen Du ved Du Gør Det og der kommer meget mere fra den unge mand i 2013.

 

Slowolf

Hvem er det?

Slowolf er Andreas Asingh, der tidligere har været aktuel med dreampop-bandet Small. I august 2012 udsendte han minialbummet Seven, der blandt andet både skaffede ham P3's Uundgåelige med singlen See U In My Dreams, en debutkoncert på Roskilde Festival samt supporttour for Spleen United. Seven indeholdt desuden en featuring fra Raekwon fra Wu-Tang Clan.

Hvorfor skal du elske ham?

Slowolf lyder som drømmeverden af falsetsang, dommedagsklingende keyboardsymfonier, krystalklare distortionguitarer og tunge trommebeats. Slowolf formår at blæse lytteren helt omkuld med sin lyd, både på anlægget, i radioen og live.

Hvad kan du forvente?

Seven var første minialbum i en trilogi, der forventes afsluttet i 2013. Derudover kommer Slowolf til at spille flere koncerter i løbet af i år.

 

Dem spottede GAFFA sidste år – og sådan gik det dem:

Asbjørn

Elektropop-kometen udgav debut-albummet Sunken Ships, der fik flotte anmeldelser. Han spillede desuden en omfattende efterårsturné.

Christopher

Ud over at score Medina udgav Christopher albummet Colours, og han er blevet noget af et household pop-navn herhjemme.

The Eclectic Moniker

Det glade afropop-indie band har spillet et væld af koncerter både inden- og udenfor landets grænser. Herudover udgave de også det roste album The Eclectic Moniker og optrådte med Medina til GAFFA-Prisen.

Lukas Graham

Lukas Graham er nået dertil, hvor han ikke behøver nærmere præsentation. Christiania-spradebassen har erobret landet med sin soul-pop, har vundet et hav af priser og er så småt begyndt at kigge i retningen af det store udland.

The Green Lives

The Green Lives udgav deres selvbetitlede debut-ep og spillede blandt andet på både Spot Festival, Vesterbro Festival og Newbees Festival.

Kesi

BOC-knægten udgav debuten Bomber Over Centrum, optrådte ved X Factor og fik gang i et ganske offentligt skænderi med Anne-Grethe Bjarup Riis.

Kúra

Det lykkedes Kúra at sammenflette rock og elektronika med succes på debutalbummet Halfay To The Moon. Bandet optrådte også på årets Roskilde Festival.

Lydmor

Lydmor udgav debuten A Pile Of Empty Tapes, der fik positive ord med på vejen af landets anmeldere.

Reptile Youth

Duoen fik hypet sig selv godt og grundigt gennem en række medrivende og roste live-koncerter, og deres selvbetitlede debut-album fik anmelder-roser med på vejen.

Rasmus Thude

Thude-fjæset, der blandt andet er kendt for at blive forvekslet med Justin Timberlake, udgav i slutningen af 2012 sin debut-ep, der fik pæne ord med på vejen i nærværende magasin.

Ulige Numre

Ulige Numre trampede ind i mange musikelskeres hjerter med deres selvbetitlede ep tilbage i 2011, men det lovede debutalbum lader stadig vente på sig.

Young

Young har spillet en del koncerter rundt omkring i landet og er blevet name-droppet på L.O.C.s første "Prestige Paranoia Persona"-album, men hans lovede debut-plade har endnu ikke set dagens lys. Han udgiver dog ep'en "Picasso Med En Afro" 21. januar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA