x

Lil Wayne – Sex, drugs og hiphop

Lil Wayne – Sex, drugs og hiphop

Han mistede sin mødom, da han var 11 år gammel, et år senere skød han sig selv i brystet ved et uheld, og siden lykkedes det ham at overbevise en generation af pladekøbere, at han var den bedste rapper i live. Sidste år slog han på sin 30 års fødselsdag tilmed Elvis Presleys rekord som den mandlige kunstner med flest sange på Billbords top 100, og 26. oktober besøger han Danmark for første gang. Vi tegner et portræt af Lil Wayne.

Den 5. november 1994 i den hårde og fattige New Orleans-bydel, Hollygrove, hvor Dominos Pizza nægter at levere pizza til af frygt for voldelige overfald. På sit værelse med musikken skruet op på max står 13-årige Dwayne Michael Carter som en anden 2Pac og laver gangsta-poseringer med den pistol, han for få øjeblikke siden har fundet i sin mors soveværelse. Det er kun et år siden, han har underskrevet en pladekontrakt med byens hiphop-flagskib, Cash Money Records, og ivrig efter at leve op til alle gangstarap-klichéerne, har han gjort sit bedste for at holde traditionerne i hævd ved blandt andet at supplere lommepengene med lidt salg af faderens stoffer, og nu er tiden altså kommet til omgang med våben. Men mens knægten har travlt med at spille hård til beats foran spejlet, går pistolen af, og Wayne skyder sig selv i brystet på klos hold. Kuglen rammer kun et par centimeter fra hjertet. Før han besvimer, når Wayne at ringe 911, og da han åbner øjnene igen, er det til synet af en flok politibetjente, der står over hans blødende krop. Den dag i dag sidder der stadig splinter af kuglen tæt på Lil Waynes hjerte – for tæt på til, at lægerne har turdet fjerne dem.

Episoden er et ud af mange nedslag i Lil Waynes liv, der – til trods for at manden i skrivende stund kun har rundet de 31 somre – har været præget af sin del af skandaler, men Lil Wayne er ikke primært kendt for at have skudt sig selv, han er delvis kendt for at være vokset op i et hårdt kvarter og for sine mange tatoveringer og ditto kvindebekendtskaber. Ligeledes er han til dels kendt for sit voldsomme forbrug af pot og kodeinholdig hostesaft samt for at være fængslet i et år for våbenbesiddelse, men primært er han kendt for sine imponerende evner som rapper og for sin ukuelighed og arbejdsiver, der har ført ham til toppen af hiphoppen, hvor han befinder sig i dag.

Dwayne Michael Carter Jr. er født den 27. september 1982 i Hollygrove. Moderen, Jacinda Carter, er kok og faderen, Dwayne Michael Turner, ernærer sig ved at sælge stoffer. De første år af den kommende verdensstjernes opvækst er præget af faderens voldelige adfærd, der da også resulterer i, at han lader sig skille fra moderen, da Wayne kun er to år gammel. Men volden slutter ikke her, for herefter følger en tid, som Wayne erindrer på følgende måde i et interview med musikkanalen VH1:

– Min far tvang mig og min mor til at flytte ind hos hans mor og bo der, indtil jeg var omkring fem år gammel, men han boede der ikke selv. Han kiggede bare forbi en gang imellem for at tæve min mor, og så tog han af sted igen for at leve sammen med sig nye kone.

Forholdet til faderen når aldrig at blive særlig varmt, og det er da også for at distancere sig fra sin far, at han vælger at fjerne D'et fra sit fornavn i kunstnernavnet. I et interview med Katie Couric fra den amerikanske tv-station CBS, fortæller Wayne:

– Jeg droppede D'et, fordi jeg er en junior, og min far lever, men han er ikke i mit liv – og han har aldrig været i mit liv. Så jeg har ikke lyst til at være Dwayne, jeg vil hellere være Wayne. Couric spørger efterfølgende, om faderen er klar over, at det forholder sig sådan, hvortil Wayne med et smil svarer: – Det er han nu…

 

Sex, drugs og håndvåben

Der er vold og kriminalitet både i og uden for hjemmet, og da en af faderens "medarbejdere" en dag taber en pose med stoffer på Waynes værelse, varer det ikke længe, før knægten, der endnu ikke er fyldt ti, får omsat dem til likvide midler på gadehjørnet. Hollygrove er som nævnt et hårdt kvarter, og Waynes senere mentor og direktør for Cash Money Records, Bryan "Birdman" "Baby" Williams, sammenligner i Jake Browns uautoriserede Lil Wayne-biografi den del af Hollygrove, Wayne voksede op i med et land fra den tredje verden:

– Det er som en krigszone. Det flyder med stoffer, og folk bliver myrdet hele tiden. Der er ikke særlig mange huse i New Orleans, der ikke har en pistol i sig, tro mig, og Wayne selv nævner da også byens rå væsen som en af hovedårsagerne til sit drive og sin motivation. Moderen møder heldigvis Reginald "Rabbit" McDonald, der efter et par år formår at skaffe penge til, at familien kan flytte til den knap så fattige østlige del af New Orleans. Desværre bliver Rabbit skudt og dør, da Wayne er blot 14 år gammel, og hans navn bliver den første af et utal af tatoveringer til at pryde den unge rappers korpus.

Rabbit kommer til at udgøre den faderskikkelse, som Dwayne Michael Turner aldrig var, men han er ikke den eneste faderfigur i den unge Waynes liv, for også førnævnte Birdman bliver en markant skikkelse for Lil Wayne og en direkte årsag til hans store succes. Som otteårig udvikler Wayne nemlig – selvom yndlingsbandet er Nirvana – en stor interesse for hiphopmusik, og han er ikke sen til at skrive sin første raptekst og til at begynde at rappe til fester i kvarteret. Til en af festerne fanger hans optræden Cash Money-rapperen Lil Slim, hvorigennem han træffer cheferne for pladeselskabet, brødrene Bryan "Baby" "Birdman" Williams og Ronald "Slim" Williams. Selvom de to pladeselskabschefer bestemt lader sig imponere over Waynes evner som freestyler, får han ikke en kontrakt med selskabet lige med det samme, men efter et par år, hvor Wayne utrætteligt ringer Birdman op for at rappe beskeder på hans telefonsvarer, skriver han kontrakt med Cash Money og bliver i en alder af 11 selskabets yngste kunstner.

Pladekontrakten med Cash Money er imidlertid ikke den eneste skelsættende begivenhed i den unge Waynes liv som 11-årig. I samme alder mister han nemlig sin mødom til en ældre pige, og han opdager marihuana. Sex og stoffer – navnlig fjolletobakken – er noget, der siden hen kommer til at optage ham meget. I særdeleshed såfremt man skal tage mandens lyriske univers for gode varer. For at det ikke skal være løgn, får han også forsøgt sig med kokain, idet han endnu engang finder en pose, som en af faderens forhandlere har glemt:

– Vi fandt denne her pose med noget hvidt i, og så sniffede vi det. Vi anede ikke, hvad det var, ud over, at det var hvidt. Mand, min mor ville have slået mig ihjel, hvis hun fandt ud af det, fortæller Wayne til VH1. Et år senere finder Wayne som tidligere nævnt sin mors pistol og fuldender derouten ved at komme til at skyde sig selv i brystet.

 

Hot Boys, gæsteoptrædener og mixtapes – vejen til stjernerne

Wayne slipper efter to uger på intensiv med to splinter fra kuglen et par centimeter fra hjertet – de sidder for tæt på til, at lægerne kan fjerne dem – og et stort ar, han kan spille sej med i skolen, hvor han ikke er bleg for at føre sig frem som en anden Tupac, og hans ulykke skaffer ham sympati hos pigerne og et bad boy-image hos drengene. Det bedste af begge verdener.

To år efter dropper Wayne i en alder af 14 ud af skolen for at forfølge sin musik-drøm. Stedfaderen Rabbit er død, og Wayne føler, at han er nødt til at bidrage til familiens husholdning – og at blive hiphopstjerne virker som en lukrativ og underholdende måde at få brød på bordet på:

– Jeg var nødt til at gøre noget for at hjælpe til med at få hjulene til at løbe rundt. Jeg følte mig nærmest som en soldat på vej i krig, fortæller Wayne i Jake Browns biografi.

Waynes første deling bliver gruppen B.G.'z, som han indspiller det lidet succesfulde album True Story (1995) med. Mere succesfuld er hans medlemskab af Hot Boys – en slags gangsta rap-parodi på et boyband, som han danner sammen med rapperne Juvenile, Turk og B.G.. Gruppen udgiver pladerne Get It How You Live (1997) og Guerilla Warfare (1999), som skaffer de fire drenge en vis berømmelse. På nummeret Bling Bling hævder Wayne i øvrigt at være ophavsmand til udtrykket af samme navn. "Det er helt sikkert Waynes opfindelse, og hvis vi vidste, at det ville blive så vidt udbredt et udtryk, havde jeg sgu copyrightet lortet", har Birdman sidenhen udtalt.

I 1997 dropper Wayne desuden ud af 10. klasse og får året efter som 16-årig sin første datter, Reginae Carter, med ungdomskæresten Antonia, som han bliver gift med i 2004 og skilt fra igen i 2006. Wayne har i dag i alt fire børn.

 

Solo

Hot Boys går hver til sit i 2001, men inden da har Wayne allerede udgivet sit første solo-album, Tha Block Is Hot, i 1999, der for alvor gør ham til et kendt ansigt og en stjerne i hiphop-miljøet. Albummet sælger platin og gør Lil Wayne til millionær i en alder af 17. En stor del af pengene går til et nyt hus til hans mor. De efterfølgende to plader fra Waynes hånd, Lights Out (2000) og 5000 Degreez (2002) lever imidlertid ikke op til debutens succes og skuffer, hvad salgstallene angår. Der skal nye boller på suppen, og for at ryste posen beslutter Wayne sig for en helt ny tilgang til sangskrivningen, nemlig at holde op med at skrive sangtekster for i stedet at associere frit og freestyle sig frem i studiet. I én lang indspilningsproces indspiller han samtlige tekster, han nogensinde har skrevet ned for at få dem ud af systemet – resultatet er det 35 minutter lange nummer 10.000 Bars – og begynder herefter at tilgå de beats og instrumental-stykker, han bliver præsenteret for i studiet, med hvad der end dukker op i hans hoved og de associationer, musikken giver ham.

Metoden virker, og Waynes ordspil og metaforer blomstrer i fuldt flor over Mannie Fresh' fremragende arbejde som beatmager. Den nye freestyle-tilgang til musikken ændrer Waynes arbejdsproces for altid og giver ham ny inspiration og energi som kunstner. Energien smitter af på pladekøberne, og Tha Carter (2004) imponerer ikke kun anmelderne, men går også ind i top fem på de amerikanske hitlister, hvorved dørene åbnes yderligere for den unge rapper. Blandt andet medvirker han på Destiny's Childs single Soldier.

Da orkanen Katrina rammer hjembyen New Orleans i 2005, er Wayne flyttet derfra, men mange af hans venner dør eller lider hårdt under ødelæggelserne efter naturkatastrofen, og uden stor mediebevågenhed vender han tilbage for i samarbejde med Cash Money at gøre, hvad han kan i forhold til at hjælpe til med at genopbygge dele af den smadrede by. Vreden over regeringens tackling af katastrofen kanaliseres ud på nummeret Georgia Bush på mixtapet Dedication 2 fra 2006, og netop mixtapes kommer til at spille en anselig rolle i Waynes videre karriere. Efterfølgeren til Tha Carter, Tha Carter II (2005) imponerer også, hvad salgstal og anmeldelser angår, men ingen kan forudse, hvad tredje kapitel i Carter-serien kommer til at medføre.

Tha Carter II proklamerer Wayne med vanlig selvsikkerhed og tro på eget talent, at han er den bedste rapper i live, nu hvor Jay-Z har pensioneret sig selv, og selvom albummet sælger platin, føler han stadig ikke, han får den anerkendelse og respekt, han selv synes, han fortjener. Som resultat heraf medvirker han i løbet af de næste 12 måneder på over 110 sange med kunstnere lige fra Fall Out Boy til Fat Joe. Hans arbejdsmani vil ingen ende tage, og han indspiller og udgiver et væld af gratis mixtapes, hvorved han ikke alene opbygger folks kendskab til sig, men også sørger for, at hypen omkring ham selv som rapper og interessen for hans kommende album, Tha Carter III når uanede højder. Den største anerkendelse kommer dog, da idolet og forbilledet Jay-Z en dag ringer Wayne op med ordene: "I'm on to you!"           

 

Tha Carter III

Familielivet lider imidlertid under det høje arbejdsniveau, Wayne opretholder, og da han og Antonia går fra hinanden, tager indtagelsen af pot og kodeinholdig hostesaft til, og rygter om afhængighed begynder at florere i pressen. På nummeret I Feel Like Dying fra mixtapet Da Drought Is Over 2 rapper sportsfanatikeren Wayne endda om at spille basketball med månen og dykke ned i et hav af kodein. Den negative effekt af Waynes hostesaft-indtag er desuden dokumenteret i den fremragende dokumentar, The Carter, som Wayne under processen dropper sin støtte til på grund af, at han ikke bryder sig om den måde, han fremstilles på. Filmen viser en kunstner, der emmer af kreativt overskud, men som også balancerer på afgrundens rand i en tåge af hash og hostesaft. Stofindtaget går dog ikke ud over musikken, og som følge af den enorme hype, han har skabt omkring sig, er modtagelsen af Tha Carter III overvældende.

Da albummet udkommer den 10. juni 2008 sælger det over en million eksemplarer i løbet af den første uge, og der langes siden hen eksemplarer nok over disken til, at det får dobbelt platin. Tha Carter III bliver det bedst sælgende album i 2008, vinder fire Grammy awards – blandt andet for "bedste rap album" og gør Wayne til en megastjerne. Også anmelderne er begejstrede, og her i GAFFA uddeler anmelder Christian Grubert fem stjerner og skriver blandt andet: "Jeg kan ikke huske, hvornår der sidst har været så mange forventninger, så meget buzz, og så mange leaks fra et album. Med den mængde af mixtapes og mp3'ere, der har være i omløb, så ville det nok ikke være urealistisk at sige, at Tha Carter III nemt kunne været blevet til både 4, 5, 6 og 7. Mest imponerende har det været, at Lil Wayne har kunnet holde virvaret omkring sig selv i gang så længe. Listen af features er endeløs, men som med mixtape-lavinen har det, oftest i hvert fald, været af en kvalitet, så man kun har glædet sig endnu mere til albummet. Nu er det her så, skuffer det så, eller indfrier det forventningerne? Nej, det gør noget meget bedre, det overrasker!"

Lil Wayne er med Tha Carter III et af de absolut største navne – ikke bare på hiphopscenen, men på den amerikanske musikscene i det hele taget, og sideløbende med, at hans egne sange dominerer hitlisterne, fortsætter han med at medvirke på et væld af andre kunstneres sange, og han er blandt andet at finde på singler fra folk som Usher, T.I., T-Pain og Akon. Han er med andre ord alle vegne, men en episode fra året forinden er på vej til at stikke en kæp i hjulet på den low rider, som i fuld fart er ved at føre Wayne på vej til stjernerne.

 

Weezy bag tremmer

Den 22. juli 2007 er Lil Wayne på vej til at give koncert i Beacon Theatre i New York, og siden han kort forinden er blevet arresteret for at være i besiddelse af narkotika i Atlanta, holder lovens lange arm et vågent øje med hiphopstjernen. Inden koncerten bliver han kropsvisiteret af politiet, der også tvinger ham til at gå igennem en metaldetektor. De finder imidlertid ikke noget – i denne omgang. For efter koncerten opdager en betjent Wayne og et medlem af hans crew stå og ryge en joint ved siden af tourbussen, og da han bliver taget i forvaring, finder politiet en plasticpose med en .40 kaliber semiautomatisk pistol i førnævnte bus.                  

Wayne tiltales for besiddelse af stoffer og ulovlig våbenbesiddelse. Et crewmedlem tager skylden for stofferne, og selvom pistolen er registreret i Waynes managers navn, erklærer han sig skyldig et par måneder efter, han aflyste sin optræden på Roskilde Festival, nemlig i oktober 2009 og idømmes et års fængsel i Rikers Island. Dommen skulle have været påbegyndt afsonet i februar 2010, men den bliver udsat flere gange på grund af blandt andet tandlægebesøg fra Waynes side og brand i retsbygningen. Weekenden, inden han skal afsone sin dom, indspiller Lil Wayne ikke færre end ni musikvideoer, der skal sørge for, at han ikke er alt for fraværende, mens han sidder inde: "Lad det være et eksempel for alle i andre kunstnere derude", nævner han i en afskedsvideo til sine fans. En video, der selvfølgelig er optaget i indspilningsstudiet, hvor han tilbringer sin sidste aften i frihed.

I fængslet består Waynes daglige rutiner i at træne, tale i telefon med sine børn, læse i Biblen og læse og besvare fanpost. Waynes venner opretter hjemmesiden Weezy Thanx You, hvor Wayne beretter om livet i fængsel, og hvor han offentligt besvarer de mange breve, han modtager fra sine fans. Herudover læser Wayne en del musik-biografier om folk som Jim Morrison, Jimi Hendrix, Marvin Gaye og Anthony Kiedis – og han spiller en del uno med de andre fanger. "I'd bust a nigga's ass in Uno!", lyder det til Rolling Stone. Der spilles om telefontid, småkager og suppe. Med tiden bliver Wayne ikke inviteret med til at spille, fordi de andre indsatte er trætte af at tabe til ham.

Han får også et fængselsjob, der går ud på at holde øje med de selvmordstruede fanger. "Han holder øje med de sindssyge fanger, og sørger for, at de ikke slår sig selv ihjel. Han kan lide jobbet, selvom de ikke betaler ham så meget for det," udtaler Antonia "Toya" Johnson, Waynes gamle high-school kæreste,. Samtidig understreger hun, at den 27-årige hitmaskine klarer sig fint i fængslet. "Han kommer godt ud af det med alle derinde," siger hun til det amerikanske US Magazine.

 

Fængselsmusik

Mens Lil Wayne rusker tremmer, kommer hans fans ikke til at mangle ny musik. Kort inden afsoningen udkommer sammenskudsalbummet We Are Young Money, der består af numre fra de kunstnere, der er signet til Waynes pladeselskab Young Money (se nedenfor) – heriblandt Drake, Nicki Minaj og Tyga – og rock-albummet Rebirth, som får hug af de fleste anmeldere. Dog kan GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen se kvaliteter i pladen og skriver blandt andet i sin firestjernede anmeldelse: "Nyeste kapitel for den 27-årige excentriker er at blive genfødt som autodidakt rockstjerne, selv om han knap nok ved, hvordan man holder på en guitar. Det er der kommet en plade ud af, som hiphop-fans sikkert vil hade, ditto rockfans.

Hvem henvender albummet sig så til? Til alle dem, der elsker det uforudsigelige og hellere vil forundres end mades med samlebåndsmusik. Ligesom Tha Carter III-højdepunktet A Milli ikke burde fungere, er det netop Weezys flabede fuckfinger til konventionerne, der redder ham her. Det hele er dog ikke skruet lige perfekt sammen – ind i mellem er guitarriffsne for tonseragtige, og til tider er der så meget auto-tune på vokalen, at Wayne burde få procenter af softwareudviklerne. Men for hvert fejlskud er der pletskud som KnockoutParadice med linjen "call me crazy, I've been called worse" som svar på tiltale, og Drop The World, hvori Wayne beretter om at flyve i et rumskib, samle kloden op og tyre den i hovedet på en eks-kæreste. Ligesom hos grænsesøgende musikere som Frank Zappa og Syd Barrett og provokationens mestre, John Waters, Marcel Duchamp og Jeff Koons, er Lil Wayne bedst, når han er længst ude. Og på Rebirth er han så langt ude, at han kan klappe Laika."

På sin 28 års fødselsdag udgiver Lil Wayne desuden albummet I Am Not A Human Being, der lægges ud til gratis download, og som generelt modtages mere positivt end Rebirth. Her i bladet får albummet fem stjerner med ordene: "Weezy har atter ladt den fuldautomatiske rapriffel og spytter skarpslebne guldkorn, der kalder på gentagne afspilninger for at få det hele med, når rimsmeden plaffer løs med spredehagl til alle sider."

Wayne får fængselsdommen nedsat til otte måneder på grund af god opførsel, men fængselsvagterne opdager en mp3-afspiller gemt i en pose chips i affaldsspanden i hans celle. Det er ikke tilladt, og resultatet af overtrædelsen er, at den sidste måned tilbringes i isolation. Til Rolling Stone udtaler Wayne om tiden i isolation:

– Det var det værste. Ingen tv. Ingen radio. Ingenting. Man er derinde 23 timer i døgnet. Det eneste lyspunkt var, at der var et vindue, hvor jeg kunne se bilerne køre forbi og folk gå rundt ude på gaden. Jeg sad ved det fucking vindue hele dagen.

Herefter løslades Wayne den 4. november 2010 efter 242 dage bag tremmer. Han skal dog stadig yde 360 timers samfundstjeneste, og han må ikke drikke alkohol i tre år, ligesom han heller ikke må være i selskab med kriminelle eller stemme.

 

Fri fugl, familiefar og …førtidspensionist?

De første dage efter domsafsoningen går med at se familie og venner, ligesom han overrasker vennen og protegéen Drake ved at dukke op og levere en gæsteoptræden ved hans koncert i Las Vegas allerede to dage efter løsladelsen. På den tredje dag holder Young Money/Cash Money en kæmpe fest for Wayne, der er glad for at se folk, men stadig ikke er kommet sig helt efter fængselsopholdet:

– Jeg var ret ved siden af mig selv stadigvæk, og jeg havde min hætte og mine solbriller på hele tiden og sad meget i hjørnet. Hvis man ikke vidste det, ville man ikke have gættet, at det var min fest. Efter festen tog vi på stripklub, men jeg kunne ikke rigtig nyde det. Jeg var stadig i en eller anden form for chok-tilstand.

Ifølge de folk, der er tæt på Wayne, er forandringen efter opholdet i Rikers Island mærkbar. Særligt Birdman hæftede sig ved en nyfunden ydmyghed og et mindre ego hos hans unge stjerne. En anden positiv effekt ved fængselsopholdet er, at Waynes stofafhængighed har fået en naturlig afslutning. Han får taget blodprøver jævnligt for at sikre, at han er clean. Joints'ene er skiftet ud med store cigarer, og på nummeret Rolling fra mixtapet Sorry 4 The Wait rapper Wayne: "I'm talkin' big money, I'm talkin' heavyweight – I cut down on the syrup, now I'm in better shape."

Der er selvfølgelig lagt op til, at der skal følges op til monstersuccesen Tha Carter III med et fjerde kapitel i serien og forventningerne er – ikke overraskende – tårnhøje. Albummet bliver udskudt et utal af gange, og Wayne gør ventetiden for sine fans kortere ved at udsende mixtapet Sorry 4 The Wait til gratis download, men så endelig, efter at Wayne har smidt singlerne 6 Foot 7 Foot, John og How To Love på gaden, udkommer Tha Carter IV den 29. august 2011. Albummet debuterer på en førsteplads på hitlisterne og sælger 964.000 eksemplarer den første uge. Siden har Wayne turneret massivt i USA, men fængselsopholdet har fået ham til at fokusere meget på samværet med sine børn, og selvom han sidste år udgav mixtapet Dedication 4, og i marts udsendte I Am Not A Human Being II og blandt andet planlægger opfølgere til Like Father Like Son og Rebirth sam albummet I Can't Feel My Face i samarbejde med Juelz Santana, har han ved flere lejligheder proklameret, at Tha Carter V bliver hans sidste album, og at han har tænkt sig at trække sig tilbage og lade sig førtidspensionere i en alder af 35 for at fokusere på familielivet.

Det lyder imidlertid som en (hiphop)sang, vi har hørt mange gange før, og det lykkedes jo for eksempel ikke for Jay-Z at holde sig fra musikken, så om en arbejdsnarkoman som Lil Wayne, der plejer at have et mobilt studie med sig overalt, kan undvære mikrofonen, må tiden vise. I første omgang kan vi jo glæde os til at se ham på dansk jord på første gang, når han giver revanche for sin Roskilde-aflysning i 2009 med en koncert i Tap 1 den 26. oktober med Mac Miller og 2 Chainz som gæster og (forhåbentlig) et nyt album i bagagen.

 

Bonusinfo:

Kært rap-barn har virkelig mange navne

Som så mange andre rappere har Dwayne Michael Carter Jr. en god portion aliasser. Der er selvfølgelig det primære kunstnernavn, Lil Wayne, men før han blev kendt, gik han også under navnene Shrimp Daddy og Baby D. Sidenhen er det også blevet til Weezy F. Baby, Lil Tunechi og President Carter. Og ved enkelte lejligheder har Wayne desuden omtalt sig selv som blandt andet Lil Tune, Young Wayne, Pussy Monster, Birdman Jr., Young Nino, Mr. Go Harder, Mr. Shoot 'Em Down, Dr. Carter, The Martian og mange flere.

Young Money

I 2005 grundlagde Lil Wayne sit eget pladeselskab, Young Money Entertainment som en underafdeling af Cash Money Records. Waynes barndomsven Mack Maine er direktør for selskabet, der har signet prominente kunstnere som Drake, Nicki Minaj, Jae Millz, Tyga, Lil Twist, Cory Gunz, Gudda Gudda, Lil Chuckee, Short Dawg, T-Streetz og Shanell. Ud over Waynes egne plader står Young Money bag blandt andre Drakes hits Thank Me Later og Take Care og Nicki Minajs Pink Friday og Pink Friday: Roman Reloaded.

Det vidste du ikke om Lil Wayne:

Der er næsten ingen bandeord på hans første album efter ønske fra hans mor.  Han har titlen på Jay-Z's sang Lucky Me tatoveret på halsen og et helt vers fra sangen tatoveret på det ene ben. Han har sagt, han holdt op med at lytte til andre kunstneres musik efter Jay-Zs The Black Album.   Hans mor opfordrede ham til at få et barn som 15 årig, fordi hun følte sig ensom, mens han var på tour.  

Han har fået fjernet en af de tatoverede tårer i sit ansigt efter sin mors ønske.

På trods af at have rappet om det har han aldrig solgt kokain.

Han siger, han er holdt op med at tage kokain, fordi det giver dårlig hud, og han er en "pretty boy".

Hans yndlingssang er Lenny Williams' 'Cause I Love You.

Da hans kontrakt med Cash Money udløb i 2006, skrev Wayne næsten en $5 million kontrakt med Jay-Zs Roc-A-Fella Records, men blev hos Cash Money, fordi han ser sig selv som en "loyal dude".

Han har sagt, at hans yndlingssang blandt sine egne numre er Fuck Da World.

Han har sagt, at hans yndlingsgæstevers af hans egne på en anden kunstners sang er hans vers på Destiny Child's Soldier.

Hans anden tatovering var "Cash Money", som han fik tatoveret hen over maven, fordi han gerne ville være ligesom 2Pac.

Han og Birdman planlagde at indspille en film i forbindelse med deres fælles album Like Father, Like Son.

Hans yndlingsband er Nirvana.

Han har været forlovet med skuespillerinden Lauren London.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA