x

Nico & Vinz: Hvorfor nøjes med Norge, når man kan erobre hele verden?

Nico & Vinz: Hvorfor nøjes med Norge, når man kan erobre hele verden?

De ser afslappede ud, som de sidder der, tilbagelænet i de røde sofaer på Warner Music på Frederiksberg. Det er ikke til at se, at Nico & Vinz (tidligere Envy, red.) med de borgerlige navne Nicolas Sereba og Vincent Dery allerede har deltaget i adskillige interviews i dag, inden de haster videre til Australien for at promovere deres debutalbum Black Star Elephant.

For der er fuld gang i karrieren for de to unge nordmænd, der sidste år smed storhittet Am I Wrong på gaden og mere eller mindre fra den ene dag til den anden blev verdensstjerner.

– Det er så vildt, men jo fuldstændig det, vi har drømt om. Som vi har sagt, lige siden vi begyndte at lave musik – hvorfor kun sigte efter Norge, når man kan gå efter hele verden?, lyder det fra Vinz.

Som sagt, så gjort. På blot et år er Nico & Vinz blevet et internationalt fænomen med Am I Wrong, som nummer et på hitlister i over 40 lande, med en opvarmningstur for Bruno Mars i bagagen og en for Usher i vente samt besøg hos alle de store og kendte talkshows som Jimmy Kimmel og Ellen DeGeneres.

 

Den sorte elefants rejse

Nicolas Sereba og Vincent Dery mødtes første gang i 2009, og hurtigt opstod der kemi og fælles ambitioner og drømme på vegne af musikken.

– Vores hobby blev hurtigt en fælles passion, og det hele tog en meget seriøst drejning, og vi kunne ikke lade være med at lege med tanken om, at det måske var os, der skulle blive det næste store internationale musiknavn fra Norge. Jeg mener, det er vel på tide? Nu er det omkring 30 år siden, vi havde A-Ha, påpeger Vinz og får et anerkendende nik fra sin makker.

Kemien og ambitionerne er ikke det eneste, de to musikere har til fælles. Med forældre fra henholdsvis Elfenbenskysten og Ghana har de begge rødder i den afrikanske kultur, og det har fra starten været vigtigt for de to musikere at tage den del af deres baggrund med sig over i musikken. På fornem vis formår Nico & Vinz nemlig at kombinere deres norske pop med afrikansk inspirerede beats.

– Det var vigtigt for os at gøre os unikke i forhold til de mange andre fantastiske bands, der er rundt om i verden, og her ser vi klart vores afrikanske baggrund som en styrke, fastslår Vinz, før Nico tager over:

– Albummets titel refererer til Ghana og Elfenbenskysten, hvor The Black Stars og The Elephants er navnene på fodboldholdene. På albummet følger man The Black Elephants' rejse fra start og til, hvor han er nu, og dermed kan titlen og hele albummet symbolisere os, vores baggrund og den rejse, vi har været på, fortæller han.

 

Savner Norge

For ikke at lade sig begrænse til Norge valgte duoen at flytte til Los Angeles tidligere på året, og med den beslutning tog deres liv for alvor en ny drejning.

– Det er så anderledes end at bo i Oslo. Mest fordi, der er sol hele tiden, griner Vinz og lader Nico tage over:

– Og generelt har vi bare fået virkelig travlt og rejser hele tiden. Der er hele tiden koncerter, interviews og talkshows, vi skal deltage i, og det hele er så vildt, men vi elsker det, selvom vi selvfølgelig savner Norge. Alt andet vil da være mærkeligt. Men der sker så meget hele tiden, at vi ind imellem må stoppe op og nive os selv i armene for at forstå, at successen rent faktisk er virkelig. At vores drøm ér gået i opfyldelse.

 

Hvem

Nico & Vinz, der tidligere var kendt under navnet Envy, består af 23-årige Nicolas "Nico" Sereba og 23-årige Vincent "Vinz" Dery. Drengene er aktuelle med deres debutalbum Black Star Elephant, men allerede verdenskendte for hittet Am I Wrong.

Hvad

– Vores musik er pop med et twist af en afrikansk og urban lyd og med elementer fra både hiphop og reggae.

Hvor

Nico & Vinz er begge født og opvokset i Oslo, men bor i dag i Calabas lidt uden for Los Angeles. Nicos mor er fra Norge, mens hans far er fra Elfenbenskysten, og Vinz's forældre er fra Ghana.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA