Artikel

Alive Festival: Landets måske mest levende festival

Alive Festival i Thy markerede sig i år som en festival, der sin marginale geografiske placering til trods ikke lader sig overse

Alive Festival i Thy er vel nok at betragte som en marginal eksistens på det efterhånden meget veludviklede festivallandkort herhjemme. Med så mange potentielle sommergigs for alle de danske og udenlandske bands må det uden tvivl være noget af en hestearbejde for ildsjælene i festivalgruppen at overbevise diverse kunstnere om at lægge vejen omkring Thy. Men weekendens arrangement viste - for tredje år i træk – at det kan lade sig gøre og ikke mindst, at det er hele umagen værd, for festivalen var igen i år et meget vellykket arrangement både musikalsk og organisatorisk.

Vanen tro var festivalen bygget op omkring to scener hhv. i salen og i gården ved Plantagehuset. Publikum kunne så i en afslappet penduleren bevæge sig fra koncert til koncert uden at behøve misse noget og med passende korte intervaller mellem koncerterne til, at man lige kunne købe noget veltillavet mad eller købe en kold fadøl eller slappe lidt af i loungen og evt. lave en perleplade i fællesskab med Perlepladesyndikatet.

Faren ved denne opbygning er naturligvis, at musikprogrammet skal kunne bære kvaliteten igennem, da alle koncerter står på egne ben uden alternativer for dem, som måske ikke lige til daglig hører Per Vers, Kellermensch eller Kalles World Tour. Men hvis bare man havde efterladt det musikalske snæversyn derhjemme, var der ingen risiko for at blive skuffet på årets udgave af Alive Festival. Det kvalitative bundniveau var således imponerende højt, og specielt lørdagens fine program bød på en overvældende mængde gode musik- og koncertoplevelser.

Fredagen rummede dog også flere glimrende koncerter med bl.a. Thulebasen, Kellermensch og Alcoholic Faith Mission, hvoraf sidstnævnte gjorde en særligt god figur med et meget levende og velspillet sæt. Og lørdag stod snapsene så i kø i form af Wonder Rubber Stars, Young Dreams, Emma Acs og det internationale hovednavn The Pains of Being Pure at Heart (billedet). Alle leverede de glimrende koncerter, selv om det var det lokale islæt Wonder Rubber Stars, der skinnede kraftigst.

VIL DU LÆSE VIDERE?

Bliv medlem og få fuld adgang til alt indhold på Gaffa.dk

Få første måned for 1 kr. — Herefter kun 29 kr./md.

  • Fuld adgang til alt indhold på gaffa.dk
  • Mulighed for at fravælge annoncer på gaffa.dk
  • Rabat på billetter til udvalgte koncerter og festivaler
  • Adgang til GAFFAs magasinarkiv med over 500 magasiner - Danmarks musikhistorie

Opret din profil


    Allerede GAFFA+ medlem

    ANNONCE