Artikel

LISTE: Latterlige, geniale eller ødelæggende playback-øjeblikke

GAFFA.dk - alt om musik

Et utroligt latterligt fænomen i musikbranchen

Er det nødvendigt at anstrenge sig, hvis du kan opnå samme succes uden at løfte en finger? Hvad med altid bare at springe over, hvor gærdet er lavest? For eksempel det med at synge live, det er jo faktisk sygt besværligt, når nu det er muligt bare at mime til allerede indspillet materiale. Og det er vel egentlig også meget mere besværligt for en lydtekniker at skulle holde styr på et hav af instrumenter og mikrofoner i stedet for bare at trykke på en enkelt knap, som får musikken til at flyde ud af højtalerne og ud til publikum.

Men lad os blive enige om, at playback og lip sync med rette er et utroligt latterligt fænomen i musikbranchen, der hurtigere end spredningen af COVID-19 kan ødelægge en kunstners ry i al evighed. Hvis du som kunstner ikke er klog nok til at gøre dette til din fordel, kan du i stedet for at lægge dig ned som en død fisk og demonstrere, hvor sjæleløst det er at foregive at gøre noget, du faktisk bliver betalt for at gøre.

Uanset hvad er playback et fænomen, der er ekstremt fascinerende at være vidne til. Et fænomen, man enten kan grine ad, blive underholdt af eller bare irriteres over. Så længe du ikke skal betale for det.

Nedenfor finder du en lang række af de mest spektakulære, ynkelige eller mest kreative løsninger fra shows, hvor kunstnere enten er blevet tvunget til at optræde med playback eller frivilligt har valgt at lade folk betale for at lytte til deres manglende evne til selv at være i stand til at udføre deres egne værker.

Iggy Pop – I'm Bored fra Countdown Australian Television

VIL DU LÆSE VIDERE?

Bliv medlem og få fuld adgang til alt indhold på Gaffa.dk

Få første måned for 1 kr. — Herefter kun 29 kr./md.

  • Fuld adgang til alt indhold på gaffa.dk
  • Mulighed for at fravælge annoncer på gaffa.dk
  • Rabat på billetter til udvalgte koncerter og festivaler
  • Adgang til GAFFAs magasinarkiv med over 500 magasiner - Danmarks musikhistorie

Opret din profil


    Allerede GAFFA+ medlem