Artikel

MÅNEDENS SPILLESTED: ”Vi er ikke et traditionelt spillested, men musikken er en vigtig del af vores DNA”

I trekantsområdet ligger Vejle Musikteater lige i hjertet af byen og i hjertet af Danmark. Deres unikke tilgang til musikkens mange genrer er med til at gøre en aften i Vejle Musikteater til noget helt særligt.

Midt i Byparken i centrum af Vejle – og midt i hjertet af Danmark – ligger Vejle Musikteater. Det er et sted med plads til over 1100 gæster, men som alligevel lover, at man får en helt særlig intim oplevelse. 

– Vores Store Sal er en kopi af et Westend-teater, som man kender det fra London med flere sidebalkoner. Det betyder, at man får en oplevelse af at være helt tæt på kunstneren. Samtidig har vi investeret i et lydanlæg, som er ”state of the art”, da det er vigtigt for os, at kvaliteten af oplevelsen er helt i top, forklarer direktør Mette Nørgaard Kier. 

Samtidig er Vejle Musikteater en af kun syv scener i Danmark, som kan præsentere de helt store produktioner fra blandt andet Det Kongelige Teater. 

– Og så synes vi selv, at vi har Danmarks smukkeste sal, fortsætter hun. 

Men det er ikke den eneste måde, hvorpå Vejle Musikteater skiller sig ud. 

– Vi er ikke et traditionelt spillested, da vi præsenterer mange genrer, men musikken er en vigtig del af Musikteatrets DNA. Derfor kan vi også omstille vores Store Sal, så vi både kan præsentere siddende og stående koncerter, og dermed sikrer vi, at vi er med på de fleste turnéer, lyder det fra hende. 

Hvert år i august byder Musikteatret blandt anden indenfor til Rock i Byparken, som er en koncertrække over tre fredage, hvor man i år blandt andre kan opleve Benjamin Hav, Tessa og Saveus. Men i tidernes løb har store stjerner som Elton John og Macy Gray også spillet i Vejle Musikteater, ligesom man i foråret kunne opleve Bryan Adams i Vejle-arenaen Spektrum, arrangeret af Vejle Musikteater. 

– Vi er også et spillested, som udvikler nye koncepter, som for eksempel Min Mindste Koncert, hvor en etableret kunstner møder en kunstner, der er på vej, i en form for musikalsk talkshow. Dem streamede vi også under corona og præsenterede dem live i tiden derefter, påpeger Mette Nørgaard Kier. 

Vejle Musikteater er derfor trekantområdets største kulturinstitution målt på antallet af gæster, diversiteten i arrangementer og i faciliteterne. Ud over Store Sal byder de nemlig også ind til arrangementer i Jacob Gade Salen, Caféscenen og Byparken. Ligesom der er koncerter i Spektrum og på Jelling Højene, hvor Verdensballetten hvert år kommer på besøg. 

– Vi tilbyder kvalitetsoplevelser inden for alle genrer som teater, musik, musicals, comedy, klassisk, dans og ballet, slår Mette Nørgaard Kier fast. 

Samtidig har Vejle Musikteater sammen med Holstebro Musikteater indgået et samarbejde med Danmarks største producent af musicals, så de sammen præsenterer to store musicals årligt. Musicals, som derfor udelukkende spiller i København, Vejle og Holstebro. 

I fremtiden er der særligt fokus på bæredygtighed hos Vejle Musikteater. De arbejder med et såkaldt grønt regnskab for at reducere deres CO2-aftryk. 

– For eksempel er al den service, vi bruger, udelukkende produceret i genanvendelige materialer, og vi er et 100 procent digitalt hus, hvor stort set al vores markedsføring også er digital. Derudover måler vi brugen af CO2 i vores Store Sal, og vi arbejder på at få installeret solceller på taget. I det hele taget vil vi gerne være med til at fremme bæredygtig kulturproduktion, men vi er også klar over, at vi ikke kan gøre det alene. Vi har mange samarbejdspartnere, som vi er afhængige af, så det er vores ambition at ”plante et frø” hos vores gæster, leverandører, agenter, kunstnere med flere, for kun sammen kan vi skabe resultater på området til gavn for miljøet og fremtiden, afslutter Mette Nørgaard Kier. 

Oplev blandt andre:

12. august: Benjamin Hav og L.O.C., Rock i Byparken

19. august: Lis Sørensen og Gnags, Rock i Byparken

26. august: Tessa og Saveus, Rock i Byparken

6. oktober: Tina Dickow

28. oktober: Jacob Dinesen

ANNONCE