Guide

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks – Fra Mina Okabe og Björk til Statisk og Carly Rae Jepsen

Du vil gerne vide, hvad der rører sig på musikfronten? Lyt her

Peter Wangel – Vægtløse Dage

Har du nogensinde forestillet dig, hvordan det var at leve i en anden tid? Forestillet dig, hvilke udfordringer og muligheder du ville have haft? Og hvordan dit liv ville have set ud? Netop sådan et eksperiment har Peter Wangel kastet sig ud i – en melankolsk skæbnefortælling med poesien i fokus.

Mina Okabe – Rain

Regnen falder om Mina Okabe på den nye single ”Rain”. Hvor Okabes tidligere musik har føltes som et varmt kram og en solstråle, skiller ”Rain” sig ud med sin grå melodi og sin dybt personlige tekst. Nummeret er en skøn popsang, der passer perfekt til den tid, vi går ind i, hvor sensommeren langsomt svinder ind.

August Høyen – Jeg Regner Med

Byd velkommen til dit næste musikalske åndehul – særligt hvis du går rundt derude med et knust hjerte og fortsat tillader dig at være en anelse naiv i troen på det forliste forhold. Det er en velkendt fase for de fleste. Det er det i hvert fald for August – og med ”Jeg Regner Med” står han klar til at gribe dig på de hårde dage.

Björk – Ovule

Forud for Björks seneste album, Fossora, som udkommer den 30. september, er vi blevet velsignet med anden single ”Ovule”. En medrivende kærlighedsfortælling, som nærmest helt meditativt flyder afsted ud af højttalerne. Som en fyrig malstøm, hvor centrum er i fuldstændig ro, omfavner nummeret sin lytter.

Weyes Blood – It’s Not Just Me, It’s Everybody

Stjernedygtige Weyes Blood er ude med sin første single, inden hun udgiver andet album i sin trilogi til november. Blood finder på nummeret ro i ensomhed gennem en melodi af sagte klaver og percussion, mens hun synger, at vi alle er blevet fremmede – også for os selv, inden den åbner op for harpespil og strengeinstrumenter.

Selina Gin – I See What You’re Fighting For

“I see what you’re fighting for, but it ain’t me – not anymore,” åbner Selina Gin sin nyeste single, hvor vokalen er hjerteskærende ærlig og synthesizeren ligger på en bund af smerte. Det føles godt, sådan rigtig godt. Og det lover endnu bedre for albummet Patiently Waving, som bliver udgivet den 30. september.

Bathsheba – Something About Her

Jeg er egentligt ikke til piger, men siden vi kyssede, er alt, jeg kan smage, hendes læber, bekender Bathsheba på sin seneste single. En popbasker om forbudt betagelse, som måske måske ikke er kærlighed. Det storladne omkvæd tager lytteren med storm, mens Bathshebas stærke vokal holder os i hånden hele vejen.

Kakkmaddafakka – God Not Grace

Få spreder godt humør som Kakkmaddafakka, og nu har musikerne fra Bergen begået endnu en uptempo indiebanger, som går lige i hofterne. ”God Not Grace” springer afsted under en løbende guitar og en taktfast tromme, hvilket tvinger lytteren til at synge – højlydt – med på nummeret allerede efter første gennemlyt.

Carly Rae Jepsen – Talking to Yourself

Der er ingen tvivl om, at mange spåede hende til at være et one-hit-wonder efter sit globale megahit ”Call Me Maybe” i 2012, men hun har nu gennem ti år vist, hvordan hun gang på gang formår at præsentere solide popbangere – og ”Talking to Yourself” er blot endnu en i rækken. Ud på dansegulvet og sæt i gang!

Statisk – Leve Af Drømme

Dansksproget indiepop lever i bedste velgående, viser Statisk på deres nyeste single ”Leve Af Drømme”. Synthesizeren svæver afsted i omkvædet, imens forsanger Mathias Ranch Skov beder os om at sætte det hele løs. Det er svært ikke at lave sig rive med, danse og synge med af sine lungers fulde kraft på det stærke nummer.

Dayyani – On and On

Med ”On and On” manifesterer dansk/iranske Dayyani endnu engang, hvor stort et talent, hun er. Den skandinaviske poplyd tilsat udenlandske noter rammer endnu engang der, hvor det føles allerbedst. Sæt ”On and On” på, når du trænger til et stævnemøde med dansegulvet og at blive mindet om, hvor god virkelig sommeren var.

Mura Masa og Slowthai – Up All Week

Britiske Mura Masa er tilbage med endnu en vanvittig stærk sang og et samarbejde med Showthai. Hvor de før har lavet storhittet ”Deal Wiv It” sammen, viser ”Up All Week” blot, at samarbejdet ikke var en engangsting. ”Up All Week” er en energisk ode til de lange nætter og de fester, vi alle vil huske forevigt.

Lyt til alle numrene på vores playliste lige her: 

ANNONCE