Guide

GUIDE: Her er oktober måneds mest spændende koncerter

Vi går for alvor ind i efteråret, der traditionen tro er spækket med koncerter.

Vi går for alvor ind i efteråret, der traditionen tro er spækket med koncerter. Her kommer en guide til oktober måneds mest spændende shows, som der stadig er billetter til – men det var svært at vælge. 

Lydmor – seksstjernet kunstner på klaverturné

Lydmor har netop udgivet albummet Nimue, hvor hun dels genfortolker otte af sine ældre sange i akustiske klaverversioner, dels fremfører fem helt nye sange. GAFFAs anmelder har netop givet albummet seks stjerner, og det lover godt for Lydmors turné, hvor hun optræder helt alene på sang og klaver.

Kan opleves her:

På turné fra 30/9

Prisma – Søsterduo tager på landevejen

Vores tidligere forsidestjerner fra Prisma drager ud på landevejen til deres egne headlinerkoncerter efter en succesfuld sommer, hvor de har vist Danmarks festivaler, præcis hvor dygtige de er på en scene. Det er energifyldt, intenst og er tidligere blevet belønnet med fem stjerner, når Frida og Sirid træder op på en scene.

Kan opleves her:

1/10 Lille Vega, København (udsolgt, venteliste)

14/10 VoxHall, Aarhus

15/10 Magasinet, Odense

Angel Olsen – Med dyb sorg og stor forelskelse under armen

I 2022 udgav Angel Olsen sit sjette album, Big Time, og det er det, hun tager med sig under armen til denne koncert. Albummet er skrevet i en periode med stort tab, da Olsen mistede begge sine forældre med få ugers mellemrum – alt imens hun forelskede sig i sin nuværende partner. Der venter en kontrastfyldt aften forude.

Kan opleves her:

11/10 Store Vega, København

Kira and the Kindred Spirits – Genforenet til 20 års jubilæumsturné

Kira and the Kindred Spirits spillede deres debutkoncert på Rust i København, kort tid efter de udgav deres debutalbum i 2002. I 2007 gik de hver til sit efter tre album, og Kira Skov indledte en succesfuld solokarriere, og guitarist Rune Kjeldsen begyndte at spille sammen med mange andre danske navne, blandt andre Niels Skousen, Steen Jørgensen og Savage Rose. Nu vender de tilbage med en 20 års jubilæumsturné, der omfatter i alt 13 danske koncerter.

Kan opleves her:

På turné fra 13/10

Patina – Energifyldte stjerneskud lover høj kvalitet

Patina startede karrieren med, at deres single ”Flammer rammer” blev den mest spillede sang på P3 i 2020 – og siden er det kun gået opad. Trioen er et unikum på en scene, hvor de tre musikere hopper rundt mellem instrumenter og skifter roller løbende, hvilket gør, at man som publikum næsten mister vejret undervejs.

Kan opleves her:

13/10 Store Vega, København

14/10 Train, Aarhus

15/10 Studenterhuset, Aalborg

The Cure – Mastodonterne indtager København

Det er seks år siden, at The Cure sidst spillede koncert i den danske hovedstad. Seks år, hvor bandet blandt andet har været i studiet for at indspille ny musik – og samtidig fandt tid til at lukke Orange Scene på Roskilde Festival i 2019. Nu er de dog heldigvis tilbage, og en ting er sikkert: Det bliver en fantastisk aften med legenderne!

Kan opleves her:

14/10 Royal Arena, København

Kendrick Lamar – verdensstjerne besøger Royal Arena

I maj udgav Kendrick Lamar sit femte album – det første i fem år – og samtidig annoncerede han, at han tog på verdensturné, som nu – efter en række udsolgte amerikanske datoer – endelig kommer til Danmark. Koncerten bliver den første i Danmark siden hans koncert på Smukfest i 2018, og det bliver uden tvivl en vanvittig aften.

Kan opleves her:

15/10 Royal Arena, København (få billetter)


Tedeschi Trucks Band – Velspillet bluesrock fra USA

Sjældent lyder noget så godt som Susan Tedeschis stemme og Derek Trucks unikke guitarspil, hvilket også viser sig i deres gentagne udsolgte koncerter her i Danmark. Heldigvis har de denne gang annonceret en ekstrakoncert i Amager Bio, så flere får den unikke mulighed for at se bluerock-gruppen med egne øjne.

Kan opleves her:

17/10 Amager Bio, København (udsolgt)

18/10 Amager Bio

20/10 Værket, Randers (udsolgt)


Volbeat – Dansk triumftog med international succes

Få danske musikere har opnået så meget succes, som danske Volbeat har det seneste halvandet årti. Fra at spille først Danmark og siden store dele af verden tynd til at optræde i et udsolgt Parken som det første danske band nogensinde Volbeat er nemlig et band, der ved, hvad der fungerer live, og som gang på gang viser deres store kompetencer.

Kan opleves her:

18/10 Jyske Bank Boxen

20/10 Royal Arena, København (udsolgt)


Blæst – tag sommerhittet med til efteråret

Du har næppe kunne undgå Blæsts hit ”Juice” denne sommer. Sangen har været overalt på de sociale medier, har for nylig vundet prisen P3 Lytterhittet, og bandet har optrådt på en lang række festivaler. Og nu har du muligheden for at tage sommeren lidt med ind i efteråret, når Blæst tager på Danmarksturné med sine dansevenlige popbaskere.

Kan opleves her:

På turné fra 20/10


Sigur Rós – 25 års historie på en enkelt aften

Den islandske trio Sigur Rós har lovet, at de til koncerten i K.B. Hallen vil lufte nogle nye sange og samtidig optræde med perler fra deres anmelderroste bagkatalog. Et katalog, som spænder over 25 års musikalsk virke. Her hos GAFFA har vi tidligere givet Sigur Rós seks ud af seks stjerner for deres optræden – så vi glæder os meget!

Kan opleves her:

22/10 KB Hallen, København

 

Mina Okabe laver popmusik af den helt store kaliber. Hendes musik sniger sig ind under huden på lytteren og er simpelthen så medrivende, at det halve kunne være nok. På en scene formår hun at charme sig ind på sit publikum med sin unikke karisma. Så kort sagt bliver det en aften, hvor du unægteligt kommer til at smile stort.

Kan opleves her:

På turné fra 26/10

 

Gilli – Hitmager indtager Royal Arena

Gilli har gennem de seneste år være Danmarks suverænt mest streamede artist, og han rundede som den første dansksprogede solist en milliard streams. Han har gennem hele sin karriere vist diversitet i sine genrevalg, og derfor tager han publikum med til Rios favelaer, Santo Domingos barrios og tilbage til forstædernes grå beton.

Kan opleves her:

29/10 Royal Arena, København

 

The Hu – Genrevriderne tilbage i København

The Hu spiller en fuldkommen unik kombination af heavy metal og traditionel musik fra Mongoliet, og nu vender de endelig tilbage til Danmark. De kalder selv deres stil for Hunnu-rock, inspireret af et mongolsk imperium fra oldtiden – og nu får du muligheden for at opleve dette enestående band på dansk jord igen.

Kan opleves her:

31/10 Den Grå Hal, København

 

 

 

ANNONCE