Artikel

HOLD ØJE MED: Fire GAFFA-favoritter fra vækstlaget

Vi præsenterer dig for en række nye artister, som vi varmt kan anbefale

I vores "Hold øje med"-sektion præsenterer vi dig for en række nye artister, som vi varmt kan anbefale dig at holde øje med – dem kommer vi helt sikkert til at høre meget mere til.

Flemming 

”Flemming er rap, men ikke typisk rap, for han siger det lige præcis, som det er, uden så meget flødeskum på toppen,” lød det fra Pelle Peter Jencel, da han annoncerede Flemming som Ugens Kanon i KarriereKanonen på P3.

For Flemming er nemlig direkte på en poetisk måde, og han vil have dig med derhen, hvor betragtninger og eftertanke møder hverdagsliv, dagdrømme og sårbare ståsteder i en kærlighedsrelation. Han er alternativ, dansk hiphop, som er en del af en bølge af hiphopartister, der bruger følelserne og den menneskelige skrøbelighed som omdrejningspunkt for deres fortælleunivers. Med en baggrund inden for spoken word mærker man, hvordan det tekstuelle er i fokus, når Flemming først åbner munden og byder dig velkommen.

Det er et musikalsk univers, som blander hiphop, jazz, poesi og historiefortælling med jordnære tekster og en vokal med et helt særligt, ærligt udtryk. Og det er det, der skiller Flemming ud fra mængden og placerer ham i en kategori for sig selv, hvor han fortjener din opmærksomhed.

Første single fra det nye album Vågner med solskin hedder ”Androgyn Bekymret” og er featuring Sulka.

Tamara 

Den færøsk-danske sanger Tamara debuterer den 9. september med sin single ”Solo Crowd” forud for sin debut-ep, som udkommer næste forår.

Med ”Solo Crowd” præsenterer Tamara en form for inderligt selvbiografisk materiale, som giver lytteren en følelse af fornyet energi. Det er en sang til de dage, hvor du har brug for en stærk kvindestemme i øregangen og et skud energi i hjertet. Det handler om ikke at tænke på, hvad andre tænker og blot følge sin egen strøm.

21-årige Tamara Mneney har tanzaniske rødder og er opvokset på Færøerne. Hun har skrevet og lavet musik, siden hun var helt lille, og særligt opvæksten har fokus i Tamaras musikalske univers. Med en enlig mor og et udseende, der skilte sig ud på Færøerne, har den unge artist ofte følt sig udenfor. Derfor har hun fundet sit åndehul i musikken, hvor hun ærligt og fuld af attitude byder op til dans.

Munin 

Hos Munin kan du mærke strobolysene mod din kind og bassen pumpe i dit hjerte. Rasmus Ravn står bag Munin, og han inviterer dig nemlig med ud på dansegulvet, hvor du har tilladelse til at danse grimt og føle dig fuldkommen fri. Med singlen ”Colors” opfordrer dig til at turde være dig selv og at huske hinanden på, at der skal være plads til alle typer mennesker. Netop derfor hedder singlen ”Colors” – for uanset indre og ydre farver og nuancer er alle velkomne på Munins dansegulv. Det er frihedsfølelsen indkapslet i en enkelt sang.

Munin trækker inspiration fra Disclosure, Jamie XX og danske Av Av Av. Her skaber Munin energisk house, som sætter gang i både krop og sjæl. Der er store synthesizere, indbydende akkorder og overraskende vokalsamples, som alt sammen inviterer til en kæmpe fest.

”Colors” følger op på debut-ep’en Outside In fra 2021.

Elijah Kashmir 

Elijah Kasmir er lidt af et unikum på den danske musikscene. Palæstinensisk-fødte Kashmir er nemlig både kunstner, aktivist og musiker – blandt meget andet. De har et talent og en form for karisma, som gør, at man ikke kan lade være med at blive forført, når først Kashmir træder op på en scene.

Med sin musik opfordrer de til at bryde med normen, da normen på mange måde er roden til undertrykkelse af minoriteter, mener Kashmir. Lyden er energisk og hårdtslående hiphop med sassy rap og poppede toner. Det er et modsvar til den hårde tid, Kashmir er gået igennem i sine teenageår, hvor der manglede en accept af deres queerness. Elijah Kashmir formår derfor at skabe et rum, hvor alle har plads til at eksperimentere og finde deres autentiske jeg.

Første single ”Badass Bitch” kræver et dansegulv, og at man skriger med på omkvædet med sine lungers fulde kraft.

rame width="100%" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4cQV4RS1yMY" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>
ANNONCE