Artikel

BEDST LIGE NU: 10 håndplukkede tracks – fra Christine and the Queens til Florence + The Machine

Du vil gerne vide, hvad der rører sig på musikfronten? Lyt her!

Det er tid til ugens mest spændende singler:

1. Christine and the Queens – To Be Honest

Hvis der er noget, vi glæder os til her på redaktionen, så er det at se Christine and the Queens på Roskilde Festival i år, hvor han kommer med et splinternyt album i bagagen. ”To Be Honest” er første single derfra, og det tyder rigtig godt. Nummeret er en powerballade af de helt store, som rammer, hvor det føles allerbedst.

2. Sonic Girl – New Real


“New Real” viser her en helt anden og mindre glitchet side af Sonic Girls hyperpoppede univers. Balladen er en smagsprøve forud for mixtapet Starborn, som udkommer den 20. april. Den autotunede vokal og de sagte guitartoner er ikke til at stå for. Nu glæder vi os faktisk bare endnu mere til Starborn.


3. Kingtommi – Mellem hjerter

Kender du Kingtommi? Han er et navn, som du ikke kan og bør komme udenom i disse tider. Han er en følsom r&b- og artpoppet hybridkunstner, som for tiden følger op på sidste års debut-ep Helt ind til knoglerne, og han bliver bare ved og ved med at vise, at han er på vej mod stjernerne – og ”Mellem Hjerter” er endnu et bevis herpå.


4. Meghan Trainor – Mother

Meghan Trainor har om nogen domineret, hvad vi definerer som popkultur gennem det sidste lange stykke tid. Hendes sange går virale på TikTok, som få kan gøre det, og vi kan allerede se, hvordan ”Mother” følger i fodsporene. Det er et solidt popnummer, der er nemt at synge med på, og som alle allerede danser til.


5. The Blaze – Madly

ENDELIG (!) er The Blaze ude med et nyt album. Jungle er landet et tørt sted, som vi har forsøgt at vande siden sidste års formidable Roskilde-koncert. ”Madly” og hele albummet er lige til dansegulvet og til dit klubhungrende hjerte. Det er velproduceret, velmixet og bare vellavet ud fra alle elektroniske parametre.


6. The Jürgen Clubs – Soft

Da vi skulle pege på en række danske navne, som vi troede på i 2023, kunne vi ikke undgå The Jürgen Clubs. I 2022 blev vi smittet af deres løbende guitarer og velskrevne indiebangers, og endnu engang viser de, at de er one to watch. ”Soft” handler om noget så prekært som erektionsproblemer – og det fungerer virkelig, virkelig godt.


7. Karin Ann – If I Fall for You

Må vi byde dig på en slovakisk gen-z-artist? Karin Ann har siden 2021 opnået stor international opmærksomhed, og nu står hun klar med opfølgeren på ep’en Side Effects of Being Human fra sidste år. ”If I Fall For You” lunter afsted under Karin Anns skønne vokal, imens hun på et stærkt popnummer fortæller om de første stadier af forelskelsen.


8. D1ma – Forsvinder aldrig

Du har festet til D1ma hele sidste år – og med god grund. Den danske musiker forstår at lave hits, som dansegulvet kan lide. På ”Forsvinder aldrig” er tempoet sat ned, men de vanlige stærke rim, den autotunede vokal og de solide beats er der naturligvis stadigvæk. Samtidig lover debutalbummet fra D1mas hånd bare virkelig godt.


9. Sons of the Dragon – Zone ud

Gør dig klar til dit helt nye ungdomscrush. Sons of the Dragon præsenterer os her for et dansksproget poprocket nummer om at finde sig selv i starten af sine tyvere, hvor alt kan føles nyt og lidt svært. ”Zone ud” er det perfekte soundtrack til forårets første cykeltur i solnedgangen, hvor vinterjakken for alvor er pakket væk.


10. Florence + The Machine – Just a Girl

Hvem havde troet, at No Doubts ”Just a Girl” ville lyde så godt i favnen på Florence + The Machine? Ikke os! Men ”Just a Girl” starter her med en nærmest uhyggelig klaverintro, inden Florences hjemsøgende vokal fraserer smukt gennem første vers, for så at give plads til trommerne, mens sangen lander helt under huden.

 


btn--wide btn--primary" href="https://gaffa.dk/nyheder-fra-gaffa/2023/februar/bedst-lige-nu-10-handplukkede-tracks-fra-rebecca-lou-til-tove-lo/" rel=nofollow>BEDST LIGE NU: 10 håndplukkede tracks – fra Rebecca Lou til Tove Lo

ANNONCE