x

De første 10 navne til Fanø Free Folk Festival er klar

De første 10 navne til Fanø Free Folk Festival er klar

For syvende år i streg lukker Fanø Free Folk Festival dørene op i Sønderho på Fanø den 22.-24. juli til en festival med fokus på eksperimenterende folk-musik. Den amerikanske Josephine Foster, den engelske Sharon Kraus og danske Ghost Flute & Dices er blandt de 10 første navne, som festivalen netop har offentliggjort. Samlet set vil festivalen komme til at bestå af 20 navne, som alle giver deres bud på "free folk".

Den albumaktuelle Josephine Foster (billedet) er et fremtrædende navn på den alternative folk-scene lige nu. I sin ungdom sang Foster til bryllupper og begravelser, men i 2000 slog hun igennem som folk-sangerinde og har siden da forfinet sit talent.

Foster er dog ikke den eneste stærke, kvindelige stemme, der kan høres på Free Folk Festivalen i år. Engelske Sharon Kraus samt franske Delphine Dora, som på fin vis blander folk, avantgarde og kammermusik, gæster også Fanø i juni.

Indenfor store kvindelige vokaler finder vi også den eksperimenterne blues/folk-duo Arlt, som på bedste franske vis byder på et sammenspil mellem Eloïse Decazes smukke stemme og Sing Sings guitarspil og vokal.

Guitarens muligheder vil blive udforsket af den spanske Victor Herrero samt veteranen inden for psykedelisk drone-folk, nærmere bestemt amerikanske Eric Arn. Det norske kultband Origami Arktika besøger også Fanø til sommer med deres mystiske og rituelle ur-folk.

Festivalen vil dog ikke blot få besøg af udenlandske navne. Den danske folk-musikscene vil også være repræsenteret med Boujelouds punk-jazzede take på folk-musikken, Yngels guitardrevne improvisation samt Ghost Flute & Dices dristige klaverudforskning.

Festivalen finder sted ved det charmerende Sønderho Forsamlingshus og har kun 120 billetter i forsalg, da festivalen har fokus på det nære møde med folk-musikken fremfor et overdrevet set-up, hvor succes har en tendens til at blive målt i antal solgte billetter.

"Når vi siger 'Free Folk', mener vi en fri og åben tilgang til folkemusikbegrebet." siger festivalleder Rasmus Steffensen og fortsætter med at fortælle, at festivalen er "en invitation til at lade sig transformere af musikken. Det er et fællesskab om musikken, som musikere og publikum er med til at skabe sammen. Derfor er der ikke noget backstage, VIP og den slags, og vi ser alle navne som hovednavne."

Men med kun 120 billetter i forsalg skal man være hurtig for at sikre sig denne unikke folk-oplevelse. Sidste år blev samtlige billetter revet væk i foråret, og det tyder på, at det samme vil ske i år:

"Selvom vi hidtil kun har sluppet ganske få navne og stort set ikke har lavet pr for eventet, så er de fleste af billetterne allerede solgt, hvilket må siges at være en stor tilkendegivelse og et tydeligt tegn på, at publikum kommer på grund af den overordnede stemning, ikke for specifikke navne," fortæller Rasmus Steffensen.

Fanø Free Folk Festival #7 finder sted den 22.-24. juli 2016 i og omkring Sønderho Forsamlingshus på naturskønne Fanø. Køb dine billet via nembillet.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA