x

Natasja begravet i dag

Natasja begravet i dag

Natasjas begravelse i Christians Kirke i dag trak som ventet mange mennesker til: familie, venner, kollegaer fra musikbranchen, christianitter og mange andre, som ønskede at få sagt et sidste farvel og få afsluttet det tragiske forløb på en smuk og værdig måde. Det var den kendte sognepræst Flemming Pless, der stod for bisættelsen, der nok var mere farverig, end bisættelser normalt er; der blev viftet med jamaicanske flag og Christianias karakteristiske flag, der blev holdt taler, Anisette sang “Min Lille Sol” og der blev spillet uddrag fra Natasjas kommende cd, “I Danmark er jeg Født.”

Natasjas familie, Danske Jazz Beat og Folkemusik Autorer (DJBFA), Playground Music og Natasjas manager Peter Skovstved benyttede også dagen til at offentliggøre stiftelsen af et mindelegat – Natasja Legatet.

Legatets formål er en gang årligt at uddele en pris og på anden måde at støtte en solist / komponist / tekstforfatter / musiker inden for reggaemusikken. Ved reggae forstås dancehall, ragga, dub, roots, ska og andre genrer, som inkorporerer elementer fra reggaemusikken.

Legatet vedrører indtægter fra Natasjas danske udgivelser og midler tilvejebragt gennem disse og underliggende rettigheder. Af de samlede indtægter doneres penge til talentfulde og økonomisk trængte reggaekunstnere, som er danske statsborgere eller bosat i Danmark.

Støtten kan uddeles til:
- musikproduktion
- rejser i forbindelse med indspilning eller koncerter
- indkøb af instrumenter eller studieudstyr og lignende områder

Legatet ledes af en bestyrelse på 5 medlemmer, der udpeges af Natasja Saads nærmeste familie i samarbejde med DJBFA, som administrerer legatet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA