x

Musikvideo: Forsvindingsnummer fra Spot-aktuelle ThrKngs

Musikvideo: Forsvindingsnummer fra Spot-aktuelle ThrKngs

Det elektroniske outfit ThrKngs er i anledning deres optræden på årets Spot Festival den 29. april klar med en video til værket "Lost". Se den her forneden.

Videoen består af udvalgte scener, der gennem tiden har udspilet sig i det offentlige rum, og som er blevet fanget på overvågningskameraer. Videokonceptet er et metaeksempel på udnyttelsen af det offentlige rum og de mennesker, der færdes i det, og understreger menneskets mangel på kontrol over egen skæbne. Videoen forsøger samtidig at skubbe til bevidstheden omkring den massive overvågning, der i disse år sker af individet. Billederne til ”Lost” er arrangeret af kunstner og grafisk designer Daniel Kang Yoon Nørregaard.

"Lost" er at finde på trioens selvbetitlede og anmelderroste debutalbum fra 2015. GAFFAs anmelder Torben Holleufer kvitterede med fem stjerner og skrev: "Og skønheden sejrer på denne funklende diamant af en plade. Kongeligt, drenge!" Læs anmeldelsen her.

Tidligere på året udkom værket "The Ouverture" samt det dertilhørende visuelle værk "Virtual Kingdom", der kan betegnes som en indledning til ThrKngs kommende album "Black Rainbow", der udkommer i år.

ThrKngs blev etableret i 2013 af brødrene FuceLee og Le-Shingara samt skolekammeraten Budiansky, der kort tid efter blev optaget i gruppen. Bandets navn er inspireret af filmen ThreeKings, en fiktiv satirisk komedie om et guldtyveri umiddelbart lige efter Golfkrigen i Irak. Medvirkende er blandt andet George Clooney, Mark Wahlberg og Ice Cube. Rollerne i filmen udgør en unik treenighed, og denne treenighed har ThrKngs taget med sig ind i deres musikalske univers. Som katolskkristne har brødrene FuceLee og Le-Shingara også den klassiske koralharmonisering, og særligt tekstuniverset fra N.F.S. Grundtvig med sig i bagagen, hvilket kan høres på debutalbummet.

De spiller til Spot Festival på HeadQuarters fredag den 29. april klokken 22.30.

Se "Lost" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA