x

John Hiatt til Danmark

John Hiatt til Danmark

Den amerianske sanger, sangskriver og guitarist John Hiatt kan opleves i Amager Bio onsdag 17. oktober. John Hiatt har mere end 30 år på bagen i amerikansk musik. I 2005 udgav han sit 21. og hidtil seneste album ”Master Of Disater”, der fik 4 stjerner og pæne ord med på vejen af GAFFAs anmelder Henrik Friis.

”Hiatt er igen den gode historie-fortæller, som beretter om skramlede amerikanske hverdagsskæbner, så man lytter, og hans stadig mere hæs-raspende stemme gør ikke det autentiske indtryk mindre,” skrev Henrik Friis blandt andet.

Inspireret af Elvis Presley begyndte John Hiatt i 1963 at spille guitar og forlod barndomshjemmet 16 år gammel for at leve af sine tro følgesvende: En Telecatser 1957 og en akustisk Gibson LG2 1947. Selvom Hiatt aldrig har oplevet det helt store gennembrud i eget navn med sin r&b-baserede sydstatsrock (r&b i ordets oprindelige betydning, altså rhythm and blues), har han altid være meget respekteret blandt sine musikalske kollegaer. Hans sange er bl.a. blevet indspillet af folk som Bob Dylan, Bonnie Raitt og Iggy Pop – og sågår Paula Abdul.

Hiatt udgav desuden en plade i 1992 med bandet Little Village, der bestod af Nick Lowe, Ry Cooder og Jim Keltner. Et album, der blev et stort hit.

John Hiatt har flere gange optrådt i Danmark – denne gang optræder han i Amager Bio 17. oktober solo akustisk.

Billetsalget er startet. Billetter kan købes hos BILLETnet, 70 15 65 65 eller billetnet.dk

John Hiatts hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA