x

11 essentielle navne, du skal høre til dette års Distortion

11 essentielle navne, du skal høre til dette års Distortion

Distortion 2016 løber af stablen fra onsdag den 1. juni og ugen ud, og festivalen er i år spækket med interessante navne. Vi låner dig en hjælpende hånd til at guide dig gennem musikjunglen og har fundet 11 navne, vi mener du bør se.

 

ANTWON (US)

I San José, Californien har Antwon længe været et navn i rapundergrunden, men har i nyere tid formået at fange den mere almindelige rapfan. I 2014 udgav han sit velmodtagne debutalbum ved navn "Heavy Hearted In Doldrums" og i 2016 "Double Ecstacy", en fem tracks ep, der ligeledes har øget interessen for ham. Hans musik er ofte en pærevælling af rå raps, melankoli og yderst specifikke tekster om sex, en kombination, der forbliver en spændende cocktail. 

Hvor: Distortion Nørrebro, Ragnhildgade 1

Hvornår: Onsdag den 1. juni, klokken 15.00

  

 

TOOMANYLEFTHANDS

Den danske dj-duo er nærmest fast inventar som elektronisk navn på danske festivaler, og det er med god grund. Anders K og Martin Nick, som er deres borgerlige navne, formår altid at skabe en fest, og der er ingen tegn på, at deres optræden til dette års Distortion bliver anderledes.

Hvor: Vor Frue Plads, København K

Hvornår: Onsdag den 1. juni, klokken 16.00

 

 

MELLEMFINGAMUZIK

Stepz og Branco er navnene på mændene, der udgør MellemFingaMuzik, og de har med deres aggressive beats og raps taget den danske rapscene med storm de seneste år. "Militant Mentalitet", som er titlen på deres album fra deres 2015, imponerede især med adskillige sange af singlekvalitet, og deres optræden til dette års Distortion vil uden tvivl blive en sprængfarlig affære.

Hvor: Distortion Nørrebro, Red Bull Academy

Hvornår: Onsdag den 1. juni, klokken 16.00

 

 

LORENTZ (SE)

I den unge alder af 24 kan den svenske rapper Lorentz allerede tælle en Grammis (det svenske modstykke til den amerikanske Grammy pris) blandt sine bedrifter, da han tog imod en i 2014 for sit debutalbum "Kärlekslåtar". Selvom Lorentz centrerer sin musik omkring rap, bevæger han sig inden for adskillige genrer, og hans optræden til dette års Distortion vil helt sikkert blive et spændende anliggende. 

Hvor: Distortion Nørrebro, Red Bull Academy

Hvornår: Onsdag den 1. juni, klokken 16.00

  

MANUDIGITAL (FR)

Er du til fransk digital reggae? Hvis ikke du kan svare på det spørgsmål, er det højst sandsynligt, fordi det ikke er en genre, mange er bekendt med. Parisiske Manudigital formår dog at gøre oplevelsen, om det er første gang eller ej, til en behagelig og interessant oplevelse.

Hvor: Distortion Nørrebro, Nørre Allé 7

Hvornår: Onsdag den 1. juni, klokken 21.00

 

WAKA FLOCKA FLAME (US)

Waka Flocka Flame etablerede sit pudsige navn på den amerikanske rapscene for flere år siden og repræsenterer den unikke rå rap/trap stil fra Atlanta. Med enorme hits som "No Hands" og "Hard In Da Paint" samt hans over the top-energiske optrædener vil han uden tvivl være i stand til at skabe en fest.

Hvor: Distortion Club x Rust

Hvornår: Torsdag den 2. juni, klokken 22.00

 

WILEY & SLIMZEE (UK)

Den engelske grime-veteran Wiley gæster Distortion sammen med dj'en Slimzee. Grime har for nylig oplevet en hastig revival, anført af Wileys kollega Skepta, og dette er en unik mulighed for gamle samt nye fans af genren for at se en af legenderne.

Hvor: Distortion Club x Pumpehuset

Hvornår: Torsdag den 2. juni, klokken 22.00

 

 

ATA KAK (GH)

Den ghanesiske highlife-sanger Ata Kak laver musik, der er lige så speciel, som det er godt. En blog ved navn "Awesome Tapes From Africa" købte et kassettebånd med musik indspillet af Ata Kak tilbage i 2002 og ledte siden hen i 12 år, før det lykkedes at finde ham. Kulminationen på denne ret utrolige historie kom til udtryk i et re-issue af det gamle kassettebånd med titlen "Obaa Sima", som er blevet hyldet for dets unikke stil.

Hvor: Distortion Ø, Red Bull Music Academy

Hvornår: Fredag den 3. juni, klokken 22.00

 

YUNG LEAN (SE)

Denne unge svenske rapper har i de seneste år opnået stor opmærksomhed, selv uden for Skandinaviens og Europas grænser. Dette er især slået fast ved hans samarbejde den med populære amerikanske rapper Travi$ Scott. Yung Leans nye status, nærmest drømmende raps samt eksperimenterende beats peger allesammen på, at det bliver en interessant koncert. 

Hvor: Distortion Ø, Red Bull Music Academy

Hvornår: Fredag den 3. Juni, klokken 23.30

 

 

HELENA HAUFF (DE)

Aggressive, dunkle og hyptoniserende toner vil præge denne optræden, og, hvis Helena Hauffs tidligere Boiler Room-sæt er noget at dømme efter, skabe rave-lignende tilstande hos publikum. Så hvis du finder dig selv rastløs med en ustyrlig trang til at danse, så løb hen mod hendes optræden.

Hvor: Distortion Ø, Royal Container Area

Hvornår: Fredag den 3. juni, klokken 01.00

 

 

FAUSTIX B2B FAT PONY

Den danske producer og dj Faustix er en del af det stigende antal danske dj's, der er i gang med at sætte Danmark på det elektroniske, musikalske verdenskort. I 2014 skrev han kontrakt med Diplos store amerikanske pladeselskab "Mad Decent", der har skrevet kontrakt med nogle af de største kunstnere inden for branchen. Han har i nyere tid opnået at skabe nogle store hits med sangene "Come Closer" og "Abracadabra", sidstnævnte i samarbejde med trap-kollegaerne Snavs og Fabian Mazur, der begge også gæster festivalen.

Hvor: Distortion Ø, Royal Container Area

Hvornår: Lørdag den 4. juni, klokken 20.30

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA