x

Efterklang er tilbage med album og dansk koncert

Efterklang er tilbage med album og dansk koncert

I 2014 meddelte Efterklang, at de ville stoppe med være "Efterklang, som I og vi kender det" for at redefinere deres udtryk. Sidste år vendte de så tilbage med operaen "Leaves – The Colour of Falling", som de fremførte i en atomkælder i København, og nu udgiver de så operaen på et album 4. november og fremfører den i en særlig koncertversion den 22. februar 2017 i Store Vega.

Efterklang har siden begyndelsen af 00'erne haft pæn succes og fået flotte anmeldelser både herhjemme og i udlandet med deres særegne musik og har gentagne gange brudt de vante koncertrammer med helt særlige musikalske oplevelser. De har blandt andet spillet i Operahuset i Sydney, kreeret en lydinstallation på Restaurant Noma og har dannet det album- og turnéaktuelle band Liima med den finske percussionist Tatu Rönkkö.

Operaen "Leaves – The Colour of Falling" blev i sommeren 2015 opført til 16 udsolgte aftener i den ellers lukkede atomkælder under Kommunehospitalet i København. Resultatet blev modtaget med begejstring af publikum og anmeldere.

GAFFA gav seks stjerner og skrev ”Her dagen derpå sidder "Leaves" stadig i mig som en mærkelig drøm, jeg sent vil glemme, måske aldrig.” Læs hele anmeldelsen her.

Den 4. november genopstår operaen, når den udkommer på vinyl, cd og digitale tjenester, og til foråret fremføres den i en ny koncertversion otte forskellige steder i Europa, blandt andet i Store Vega.

Teksterne til "Leaves" er skrevet af digteren Ursula Andkjær Olsen og omsat til et musikalsk værk af Efterklang og den prisbelønnede komponist Karsten Fundahl. De har eksperimenteret med musikalske traditioner fra både den rytmiske og klassiske verden, der på én gang viser ind i operauniverset og samtidig udfordrer genren.

"Vi ville bryde konventionerne om operaen som genre. Resultatet er en sangcyklus om en kult, der befinder sig nede under jorden, imens jorden – måske – er ved at gå under ovenfor. Det handler om tab, tab af identitet, tab af kærlighed og af livet selv,” fortæller Karsten Fundal.

Når Efterklang og The Happy Hopeless Orchestra gæster Store Vega til februar vil det være med den helt samme besætning, som til den oprindelige opførsel i atomkælderen. Det er muligt at købe udgivelsen af operaen sammen med koncertbilletten lige her. Nummeret "Cities of Glass" er ude i dag og giver en smagsprøve på det musikalske univers, der er i vente. Hør sangen nedenfor.

Fakta om koncerten:

Efterklang & The Happy Hopeless Orchestra opfører "Leaves"
Onsdag den 22. februar 2017 kl. 20.00
Store Vega, Enghavevej 40, 1674 Kbh. V
Billetpris 265 + gebyr
Billetsalg starter i dag via Vegas hjemmeside og Ticketmaster
Læs mere og køb billet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA