Nyhed

Mogwai til Aarhus Festuge

Det skotske instrumentalband spiller live til film om atomteknologiens udvikling

Det skotske instrumentalband Mogwai giver koncert i Rådhushallen i Aarhus under Aarhus Festuge 1. september.

Mogwai fremfører soundtracket til filmen "Atomic: Living in Dread and Promise" om atomteknologiens udvikling, som samtidig fremvises i Rådhushallen.
 
Sidste år var det 70 år siden bombningen af Hiroshima under 2. Verdenskrig og dermed også markeringen af den mest destruktive brug af atomteknologi, verden har set. I den anledning lavede den anerkendte filmskaber Mark Cousins filmen "Atomic: Living in Dread and Promise’" hvor han ved hjælp af sammensat arkivmateriale portrætterer livet i en tid med frygt for atomkraftens ødelæggende styrke. Men også en tid, hvor atomteknologi hver dag redder menneskeliv i brugen af CT-scanninger og udvider vores historiske viden i arkæologiske processer.
 
Musikken omfatter – ligesom meget af Mogwais øvrige musik – såvel dystopiske og aggressive elementer som drømmende og håbefulde melodier og harmonier. Forvrængede guitarer og synthflader skiftes til at bearbejde de ambivalente følelser omkring teknologien og dens potentiale, som filmen præsenterer.
 
Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge siden oktober 2015, udtaler:

– Jeg har fulgt Mogwai og deres konstante udvikling og søgen efter nye lydlige universer siden deres første koncerter i Danmark tilbage i 90’erne, så at få chancen for at præsentere deres seneste udspil i lyd og film og netop i den helt fantastisk ramme, vores smukke Rådhushal udgør, er en fantastisk mulighed – en oplevelse man ikke må snyde sig selv for.
 
Gennem deres 21 år lange karriere har Mogwai udgivet otte studiealbum, et livealbum og tre soundtracks. De gav senest dansk koncert på Roskilde Festival 2014, hvor GAFFAs anmelder Christina Majcher uddelte fire stjerner og skrev blandt andet følgende:

"Hele koncerten er i det hele taget PRÆCIS som jeg havde forestillet mig. Hypnotiserende, storslået, melankolsk. Og rar. Jep, faktisk rar, hvis det var muligt at støvsuge ordet for dets lidt kedelige klang." Læs hele anmeldelsen her.
 
Visning af filmen med livefremførelse af Mogwais musik har engelsk premiere på Edinburgh Festival kun et par dage før, de optræder i Rådhushallen i Aarhus.


Billetsalget er startet på aarhusfestuge.billetten.dk
 
Dato/tid: 1. sept. kl. 21.00-22.10 (dørene åbnes kl. 20.00)
Sted: Aarhus Rådhus, Rådhushallen
Pris: 225 kr. ekskl. gebyr (175 kr. ekskl. gebyr med studierabat) via aarhusfestuge.billetten.dk
Arrangeret af: Aarhus Festuge
Tak til: Aarhus Rådhus

ANNONCE