Nyhed

Mogwai gæster Aarhus

GAFFA.dk – alt om musik

Med sig på tour tager post-rockbandet sit nyeste album As The Love Continues fra i år

For nyligt offentliggjorde de skotske post-rockband Mogwai at de giver koncert i København til februar. Nu kan aarhusianere og andre godtfolk også glæde sig til at opleve bandet i Jylland. Mogwai giver nemlig koncert på VoxHall i Aarhus den 9. februar 2022.

Det hele begyndte i 1991, da Stuart Braithwaite og Dominic Aitchison mødte hinanden til en koncert i Glasgow. Kvartetten blev dannet, hvorefter de begyndte at øve i Braithwaites stue og endte med at blive en af de mest omtalte grupper fra den britiske undergrund.

Gruppen har et bagkatalog på intet mindre end 10 studiealbum, og senest udsendte de i februar 2021 As The Love Continues, der bragte gruppen til toppen af albumhitlisten i Storbritannien – deres første førsteplads her – og gav dem en nominering til den prestigefyldte Mercury Prize, som hvert år uddeles til en britisk eller irsk kunstner for at have skabt et markant album.

Mogwai var i årevis tilknyttet det lokale pladeselskab Chemikal Underground og er blevet distribueret af foretagender som Matador Records og PIAS Recordings. Nu om dage udgiver bandet deres musik på Rock Action Records, som de selv står bag, samt Temporary Residence Limited.

Sidst Mogwai besøgte Danmark var på Roskilde Festival i 2018. En koncert, som GAFFAs anmelder var meget begejstret for og gav fem stjerner med overskriften ”Modent, drømmende, larmende og latent”, og skrev følgende om bandets optræden:

”Der er egentlig ikke ret meget andet at sige om Mogwais præstation på Arena end den overskrift, for det skotske band er lige netop alle de ting. Koncerten var ikke uden fejl, men jeg må indrømme, at Mogwai tog røven på mig. Jeg havde måske forventet, at det ville blive en smule kedeligt – baseret på bandets nye plader. Men jeg tog fejl! Det var hårdt. Det var tungt. Det var højt. Det var smukt. Det var melodisk. Det var filmisk.”

Koncerten med Mogwai vil finde sted på Voxhall den 9. februar 2022. Billetterne er allerede sat i salg lige her.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Forandring er ikke altid lig med fryd

Kom i stemning med en liveoptagelse fra hjemmebanen i Glasgow tidligere i år:

ANNONCE