x

Tinderbox-talsmand: Festivalen bliver måske større næste år

Tinderbox-talsmand: Festivalen bliver måske større næste år

Den andet Tinderbox Festival er overstået efter tre dage med masser af musik i Tusindårsskoven i Odense med kunstnere som Rammstein, David Guetta, Volbeat og Lukas Graham blandt hovednavnene. Dagen derpå har vi fanget talsmand Morten Hopballe for at høre, hvordan han selv synes, festivalen er gået, og hvad vi kan forvente af festivalen til næste år.

Hvordan synes du selv, festivalen er gået?

– Jeg synes, den er gået fantastisk. Det har været nogle fede koncerter, og vi har haft et fantastisk publikum, som har opført sig virkelig godt og skabt en fest. Og så synes jeg, at Magicbox-scenen har taget et skridt op til at være en kæmpesucces, nu med musik i tre dage i stedet for to sidste år. Og så havde vi jo udsolgt af partoutbilletter. Det er vi meget ydmyge over og begejstrede for, allerede i festivalens andet år. Desuden var det særdeles heldigt, at uvejret på Fyn torsdag aften gik uden om festivalen, og at vi kun fik lidt regn lørdag aften.

Ja, I meldte udsolgt af partoutbilletter dagen før festivalen. Hvor mange billetter har I solgt, og hvad betyder det for økonomien?

– Der var cirka 40.000 personer på pladsen, og herfra skal trækkes cirka 5000 frivillige og et mindre antal gæster, eksempelvis pressefolk. Mere præcist vil jeg ikke komme det. Vi regner med et stort millionbeløb i overskud – nærmere vil jeg ikke komme det.

Sidste år tabte I 31 millioner – bliver de tjent hjem igen?

– Nej, men vi regner med at tjene en betragtelig del af dem. Vi vil ikke lægge skjul på, at underskuddet sidste år blev lidt større, end vi havde regnet med, men vi betragter det som en investering, nu det var festivalens første år.

Overrasket over 20.000 cykler

Morten Hopballe vil ikke afvise, at festivalen vil udvide på kapaciteten næste år.

Vi vil da overveje, om vi skal sælge nogle flere billetter. Cirka en måned før festivalen laver vi en vurdering af, præcis hvor mange personer vi vil lukke ind. Men vi har vurderet, at området kan bære 50.000 personer, så det er med i vores overvejelser, om vi skal sælge flere billetter næste år. Og så skal vi have fundet plads til mere cykelparkering, for selvom vi havde opgraderet i år, havde vi undervurderet antallet af cykler. Vi regnede ikke med, at der ville komme 20.000 cykler.

Der var en scene mindre i år, teltscenen, hvorfor egentlig det?

– Vi syntes ikke, der kom folk nok i teltet sidste år, så vi valgte at fjerne det. Men jeg vil da ikke afvise, at det kommer tilbage næste år, det er ikke lagt i graven. Til gengæld havde vi jo så opgraderet Magicbox fra to til tre dage i år.

Sidste år havde I 56 navne på plakaten, i år kun 48. Hvorfor er I gået ned i antal?

– Når vi lukker en scene, bliver der jo plads til lidt færre navne, selvom vi så har opgraderet på Magicbox-scenen. Til gengæld har vi lidt flere hovednavne på de store scener.

Der var lidt mere rock i år med navne som Rammstein og Volbeat som hovednavne, mens sidste års store trækplaster var et popnavn, Robbie Williams. Hvorfor dette skift til mere rock?

– Rock er en stor del af vores indhold, sammen med EDM og de store popnavne, så der vil altid være en del rock på programmet.

Hvad med hiphoppen? I år var hiphoppen begrænset til Malk de Koijn, Ukendt Kunstner og Mac Miller, hvor sidstnævnte aflyste i sidste øjeblik.

– Det er som sagt ikke det, der er vores primære område, men det kan sagtens være, der kommer mere hiphop næste år.

Læs hele GAFFAs omfattende Tinderbox-dækning og se masser af billeder fra festivalen her 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA