x

Se ny video med koncertaktuelle SLOWOLF på Spot Festival – med sin 11-årige søn på scenen

Se ny video med koncertaktuelle SLOWOLF på Spot Festival – med sin 11-årige søn på scenen

Den danske hiphop-med-mere-musiker SLOWOLF med det borgerlige navn Andreas Asingh er aktuel med en ny video til nummeret ”Palace” optaget på årets Spot Festival på VoxHall. Her havde SLOWOLF selskab af både den engelske grime-rapper Dream McLean, blæserduoen #slowhorns og ikke mindst sin 11-årige søn Albert, som betjente en MPC – en kombineret trommemaskine og sampler.

Vi har talt med SLOWOLF om det særlige samarbejde mellem far og søn – og hans øvrige kollaborationer med internationale stjerner som den newzealandske sangerinde Kimbra og den amerikanske rapper Raekwon fra hiphop-legenderne Wu-Tang Clan.

SLOWOLF giver i øvrigt koncert på Loppen på Christiania lørdag den 9. juli. Læs mere her.
Du kan se videoen her forneden.

Hvordan fandt du på at optræde med din 11-årige søn Albert på Spot?

– Det startede med, at min yngste søn Karlo, der i dag er ni måneder, blev syg. Han har Downs syndrom og har i flere omgange været indlagt, både med lungebetændelse og kighoste, og på et tidspunkt kom han i respirator. Vi frygtede, at vi skulle miste ham, og i den periode kunne jeg slet ikke fokusere på at skulle spille koncerten på Spot. Men så kom Karlo pludselig i kraftig bedring, helt mirakuløst, og så fik jeg lyst til at lave en koncert ud over det sædvanlige. Albert spiller fedt på trommer, og så gav det mening, at han skulle betjene MPC’en, selvom han aldrig har gjort det før.

Hvad sagde Dream McLean til det?

– Han blev blæst væk. Han fandt først ud af det til lydprøven, for vi øvede ikke sammen med ham inden – han er vant til bare at komme ind på scenen og så performe. Albert var også meget stolt, ikke mindst over, at hans matematiklærer så koncerten.

Har Albert planer om at blive noget med musikken?

– Måske, men det er ikke noget, vi har pacet ham til. Vi har bare hørt musik med ham, siden han var lille, men han er meget mere brainy end både sin mor og jeg, så det kan også være, han skal have en lang uddannelse.

På SLOWOLFs aktuelle ep "White Feathers" optræder også den newzealandske sangerinde Kimbra, kendt fra Gotyes store 2012-hit ”Somebody That I Used to Know”, og det var ganske let at få fat i hende, fortæller SLOWOLF.

– Hun bad mig først lave et remix af sit nummer ”Goldmine”, og det gjorde jeg så, og vi blev derefter enige om at lave noget mere sammen. Jeg sendte nogle instrumentaler til hende, og hun valgte så et til at skrive en tekst til og synge på, og vi mailede mange gange frem og tilbage, mens vi arbejdede på sangen. Vi mødtes først, da vi skulle indspille videoen i Los Angeles.

På din forrige ep ”Bounty” havde du selskab af selveste Raekwon fra hiphoplegenderne Wu-Tang Clan, hvordan fik du fat i ham?

– En af mine bekendte havde taget nogle pressebilleder af ham for en del år siden og sagde, at hvis jeg skulle bruge hjælp fra ham engang, skulle jeg bare sige til. En dag arbejdede jeg så på et nummer, som i øvrigt udspringer fra et hook, som Albert havde fundet på – så han er krediteret som medkomponist – og fandt ud af, at Raekwon skulle spille på det ret lille spillested Debaser i Malmö få dage senere. Jeg tænkte, at han ville passe godt på sangen og ringede til min ven og hørte, om han kunne sende nummeret til Raekwon. ”Du hører fra mig,” sagde han gangsteragtigt, og jeg troede ikke på, at der skete noget, men en time senere efter kom der en sms om, at Raekwon var klar. Han skulle bare have et i øvrigt rimeligt beløb for det, og da jeg lige havde solgt en gammel Mercedes, blev min kæreste og jeg enige om, at vi godt ville investere nogle af pengene i Raekwons rap. Da vi kom til dagen, ville han have pengene i kontanter i dollars, men banken var lukket, så jeg kunne ikke hæve dem før næste dag. Jeg frygtede, at det hele faldt på gulvet, men så sendte han alligevel sin rap, som han havde indspillet på hotellet.

Hvis man har fulgt SLOWOLF på Facebook i de senere måneder har man ikke kunnet undgå at bemærke, at han hyppigt har skrevet om sin yngste søn Karlos sygdomsforløb, side om side med professionelle opdateringer om nye sange og koncerter. Det er faldet SLOWOLF helt naturligt, fortæller han:

– Jeg har ikke noget behov for at inddrage min familie i min professionelle karriere eller for at tigge om medlidenhed, men Karlos sygdom har fyldt så meget, at det har føltes naturligt, at jeg skulle skrive om det. Og jeg er dybt rørt over al den varme og omsorg, vi er blevet mødt af. Da Karlo var allermest syg, så syg at lægerne begyndte at tvivle på om Karlo ville overleve, opsøgte vi en alternativ behandler, en fantastisk mand på over 70 år med den vildeste energi og det smukkeste livssyn. Takke være ham, energi og varme fra venner og bekendte og lægernes behandling er Karlo nu på mirakuløs hjemme igen. Der er uden tvivl mere mellem himmel og jord.

Du har fået en del omtale og roser i udenlandske medier som BBC, The Guardian og Vice. Er det vigtigt for dig at få succes i udlandet?

– Jeg har altid vidst, at min musik var nødt til at komme ud i verden for at klare sig, og jeg føler mig mere forbundet til den amerikanske og britiske musikscene, hvor jeg lige nu oplever en stor lydhørhed for min musik hvilket jeg er super glad og beæret over. Jeg har altid haft lyst til eventyr, og det samme gælder min kæreste. Vi kan sagtens flytte til udlandet med børnene, hvis det skal være.

Hvad er næste skridt, har du mere musik på vej?

– Ja, jeg er i fuld gang med en ny ep med flere samarbejdspartnere, som jeg dog ikke kan løfte sløret for endnu, men planen er at den udkommer i 2016. Derudover skal jeg spille en del koncerter i Danmark og England og forhåbentlig også Asien, hvor jeg er blevet tilbudt en turné på en måned, og det tror jeg ikke, jeg kan sige nej tak til.

 

SLOWOLF giver som nævnt ovenfor koncert på Loppen på Christiania lørdag den 9. juli. Læs mere her.

Se "Slowolf - feat. his 11 year old son Albert, Dream Mclean, + #slowhorns (Live)" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA