Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter på Wonderfestiwall

Oplev blandt andre Emilie Ramirez, Lightwave Empire og Bisse på solskinsøen

Torsdag, fredag og lørdag finder Wonderfestiwall sted i smukke omgivelser nær Hammershus Slotsruin på Bornholm. GAFFA dækker som sædvanligt festivalen, og vi har fundet 11 navne, som vi varmt vil anbefale dig at se, hvis du kigger forbi. Denne gang har vi fokuseret på de endnu ikke superkendte bands og solister, som stadig er på vej frem, men du skal selvfølgelig også se hovednavne som Mads Langer, Klumben & Raske Penge og Dizzy Mizz Lizzy – og på Wonderfestiwall kan du nå at se det hele, da ingen koncerter finder sted samtidig.

Læs mere om festivalen på wonderfestiwall.dk

Emilie Ramirez, torsdag 16.00
Emilie Ramirez er en ung, lovende, dansk soul/r&b-sangerinde, som i år har haft et pænt hit med ”Tranquilizer” fra debut-ep’en ”Grandma Said”. Da hun i juli gav koncert på Grim Fest i Aarhus, tildelte GAFFA hende fire stjerner og skrev blandt andet: ”Den hårfagre Ramirez er i besiddelse af en dyb og fyldig soulvokal, og den står klart og flot under koncerten med en tydelig tekstudtale, hvor inspirationen fra hiphoppen også er tydelig.” Senere skrev vor anmelder: ”Flere gange undervejs må jeg smile over nogle ganske velskrevne sange, både musikalsk og tekstmæssigt. Blandt andre bedstemorhyldesten ”Grandma”, hittet ”Tranquilizer” og ikke mindst den gospel-associerende ballade ”Garden of Evil” om at tro på sig selv i en farefuld verden, hvor ”snakes are gonna bite you anyway” og ”haters are gonna fucking hate you anyway”, som hun synger.”



Jono McCleery, torsdag 18.15
Den engelske sanger og sangskriver har udgivet tre album og er påvirket af både folk, jazz og elektronisk musik. Det seneste, sidste års ”Pagodes”, fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann, der blandt andet skrev: ”Den engelske sanger/sangskriver Jono McCleery er klar med sit første album i fire år, og hurtigt gør han det med al ønskelig tydelighed klart, at han fortsat er i besiddelse af en fornem, både varm og eventyrlig stemme. En stemme, der samtidig passer perfekt til hans meget stemningsfulde, ofte mørke musikalske udtryk, der nok er forankret i folk-traditionen og skåret ind til benet ganske rigtigt er spundet om et elegant guitarspil, men som samtidig farves flot af både delikate og sofistikerede elektroniske virkemidler.”



Kaasi, torsdag 21.00
Bag navnet Kaasi gemmer sig en 21-årig engelsk producer ved navn Matthew Martin, som er ved at bryde internationalt igennem med sin tilbagelænede og afslappede house. Musik, der egner sig særdeles godt til en lun sensommeraften på solskinsøen.



Eloq, torsdag 01.45
Manden med det borgerlige navn August Fenger Janson er medstifter af pladeselskabet Cheff Records, producer for blandt andre Kidd og Sukker Lyn, remixer af sange med blandt andre Medina, When Saints Go Machine og T-Pain – og sin mor Søs Fengers samarbejde med Nordstrøm. På Wonderfestiwall skal vi høre hans egen musik, der er inspireret af hiphop og trap.



Gents, fredag 13.00
Gents, der sidste år udgav debut-ep’en ”Embrace the Future”, spiller elektropop med uhæmmet firserinspiration, og det gør de fremragende. GAFFAs anmelder Kristian Pedersen gav dem hele fem stjerner for deres koncert på årets Spot Festival og skrev blandt andet: ”Der var nakkegarn, pastelarvede skjorter, læderjakke og jeans med høj talje, og natten i Mejlgade endte i hede omfavnelser, dans og tungekys. Jo, den kitschede og gennemførte synthpop fra danske Gents gav os så godt som alt, hvad både de og publikum kunne drømme om på det lille spillested Tape.”




Exec, fredag 14.00
Exec er at alias for Veto-sangeren og produceren Troels Abrahamsen, der er gået solo med akustiske klaverballader helt uden de elektroniske elementer, han tidligere har været kendt for. GAFFAs anmelder Jens Dræby tildelte debutalbummet ”The Limber Real” hele fem stjerner og skrev blandt andet: ”Her er et album, der har skåret fedtet fra og efterladt et sårbart publikum med 14 små bidder af mørkt stof og slukkede lys. En eminent grovkornet melodi med en aldeles ligefrem sangtekst på f.eks. Blink rammer præcis samme mellemlanding mellem naivitet og sørgmodighed som Daniel Johnston.”



Kill J, fredag 15.15
Bag Kill J gemmer Julie Aagaard sig. I 2015 kastede Kill Js rå og beat-tunge, men samtidig melodiøse pop-projekt flere markante singler af sig som optakt til udgivelsen af hendes ep "Quasi" fra dette forår. Den modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Rosa Louise Stilgren. Hun skrev: "Den fandenivoldske sangerinde udfylder et tomrum i dansk musik, hvor der bliver gjort op med fortærskede floskler og skåret ind til benet med et eksperimenterende og spændende lydunivers, som aldrig fornægter den gode melodi og derfor stadig fremstiller sig indbydende og tilgængelig."



Lightwave Empire, fredag 20.15
Elektropopgruppen Lightwave Empire er dannet på resterne af nu hedengangne Spleen United, hvorfra sanger og sangskriver Bjarke Niemann og keyboardspiller Kasper Nørlund er fortsat med nye medmusikere. Lightwave Empire udgav i juni debut-ep’en "Kill Me With Love", som GAFFAs anmelder Jens Dræby tildelte fire stjerner og blandt andet skrev følgende om: "Selvom Lightwave Empire er et perfekt soundtrack til at trampe rundt i urinstøv på diverse solskoldede festivaler, så er lyden måske ikke helt gammel nok til at være rigtig cool igen. Har man alligevel for alvor savnet den naive og semi-psykedeliske elektropop, så skylder man sig at lytte til de fire numre på Kill Me With Love." Læs hele anmeldelsen her.

Hvis du ser Kasper Nørlund i shorts, så tjek i øvrigt hans tatoverede ben. I slutningen af juni måned var han nemlig i mediernes søgelys, da han fik tatoveret et nu slettet tweet af Liam Gallagher, der blev beskyldt for at være homofobisk. Han blev tatoveret af musikeren Frank Ziyanak, og han forklarede til det engelske dagblad The Sun, at det var del af det såkaldte Tweetoo-projekt. Læs mere her.




Bisse, lørdag 13.00
Sangeren og sangskriveren med det borgerlige navn Thorbjørn Radisch Bredkjær har på et år udgivet hele fire album med originale sange på dansk, heraf tre album, der udgør den såkaldte blodtrilogi. Trilogiens afslutning ”Happy Meal” fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Espen Strunk, der blandt andet skrev. "Teksterne er dansksprogede, begavede og præsenteres på en massiv, gennemproduceret mur af dunkel (rock)lyd." Allerede til oktober udgiver Bisse et nyt album, ”Højlandet”. Også live er Bisse spændende. Da GAFFA anmeldte ham på Atlas i november 2015, var der både digtrecitation, dramatiske klaverballader og hiphop på programmet, så forvent det uventede.



Chinah, lørdag 14.15
Trioren spiller elektropop med undertoner af r&b og Fine Glindvads blide og til tider melankolske vokal i front. Chinah udgav i februar deres anmelderroste debut-ep ”Once the Lights Are On”, som GAFFAs anmelder Rosa Louise Stilgren uddelte hele fem stjerner til med blandt andet følgende ord:
”Sangene bliver båret frem af Fine Glindvads engleblide vokal, der er både kælende og bedrøvet. Det går i spænd med resten af instrumenteringen, der aldrig bliver domineret af hendes bærende rolle. De minimalistiske beats og anonyme synthfigurer virker i stedet som det sidste krydderi, der virkelig giver vokalen glød. Trioen får således skabt uendelig meget af få virkemidler. Synthsoloen i We Go Back og den nedpitchede vokal i If You Can Feel This er nogle af de elementer, der er med til at skabe bevægelighed.”



Slowolf, lørdag 19.00
Slowolf er et alias for den københavnske producer og musiker Andreas Asingh, der trækker på både elektropop, r&b og hiphop, ofte med gæstesangere og -rappere. På hans forrige ep ”Bounty” medvirkede selveste hiphop-legenden Raekwon fra Wu-Tang Clan, og på den seneste ep ”White Feathers” kan man blandt andet høre den newzealandske sangerinde Kimbra, der i 2012 storhittede med Gotye i duetten ”Somebody That I Used to Know”. Begge ep’er fik i øvrigt fem stjerner af GAFFA. På Spot Festival 2016 havde han Slowolf sin 11-årige søn Albert med på scenen på trommemaskine. Det bliver spændende at se, hvad Slowolf disker op med på Wonderfestiwall.

ANNONCE