x

Sting hylder Prince på første popalbum i 17 år

Sting hylder Prince på første popalbum i 17 år

Som en del af Stings første popalbum i 17 år har han valgt at hylde poplegenden Prince.

Han er netop ved at lægge sidste hånd på albummet ”57th & 9th”, hvor nummeret ”50.000”, som er en hyldest til Prince, indgår. Albummet udkommer inden årsskiftet.

”Dødeligheden er virkelighed. Specielt i min alder; jeg er 64 år. Det er også et billede på, hvor chokerede, vi alle bliver, når et af vores kulturelle ikoner dør. Prince, David Bowie, Glenn Frey, Lemmy, de er vores guder på en eller anden måde. Så når de dør, bliver vi nødt til at stille spørgsmålstegn ved vores udødelighed. Selv jeg, som er rockstar, bliver nødt til at stille spørgsmålstegn ved min egen. Det er den bittersøde realisering af, at hybris ikke betyder noget i sidste ende,” siger Sting til Rolling Stone.

Albummet er opkaldt efter et vejkryds i New York, tæt ved studiet, Sting har indspillet ”57th & 9th”. Vejkrydset krydser han altid hver dag for at komme til studiet. Albummet er produceret af hans nye manager Martin Kierszenbaum.

Det nye album indeholder også numrene ”Inshallah”, som handler om flygtningene, der flygter til Europa, og ”One Fine Day”, der omhandler klimaforandringerne. Sting siger i den forbindelse: ”Den største drivkraft for migration er klimaforandringer. Folk søger at finde et sikkert sted at være. Jeg er stadig lidt deprimeret over, at England forlod EU uden nogen god grund. I det mindste har EU et program, der skal takle klimaforandringerne.”

"57th & 9th" bliver Stings første popalbum siden "Sacred Love" fra 2003. Siden da har han udsendt yderligere fire album med henholdsvis klassisk musik, julesange og sange fra musicalen "The Last Ship".

Varm op med en klassiker fra 1987:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA