x

Videopremiere: Metalbandet Magtesløs balancerer mellem det kunstneriske og det dyriske i ny musikvideo


GAFFA har i dag præmiere på Magtesløs’ nye musikvideo ”LIV/LYD”. Selv kalder post-hardcore-metalbandet ”LIV/LYD” for et videoværk, da musik og video er skabt i en sammenhængende proces. Det betyder også, at musikken i ”LIV/LYD” ikke kommer til at være tilgængelig som streaming. Den eneste måde at opleve musikken er gennem videoen.

Den ti minutter lange video starter med en længere passage, hvor børn med uhyggelige abemasker cykler og løber, mens bandets medlemmer står med ryggen til. Videoen er skabt af en sammenfletning af klip fra Salvadore Dalís’ surrealistiske sorthvid film "Den Andalusiske Hund" og Jørgen Leths film ”Den Umulige Time” om banecykling.

Den aarhusianske gruppe, der har spillet sammen siden 2006, synger på dansk, og på det lyriske plan er ”LIV/LYD” mere abstrakt og poetisk, end hvad der normalt kendetegner denne musikgenre.

Hele den ti minutter lange video balancerer således mellem det abstrakte, kunstneriske og det mere jordnære og dyriske.

”I værket tager vi begge siderne op, som en fundamental del af det at være menneske. Mennesker søger mod kunsten for at flygte fra det dyriske, men vi er uundgåeligt indspundet i den jord, som vi kommer fra, og som vi en dag skal blive til. Vi kæmper en brav kamp mod stilstanden, men vi kommer aldrig videre fra den cirklende bevægelse på livets cykelbane,” siger bandet om musikvideoen.

Se ”LIV/LYD” ved at trykke på videoen øverst.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA