Nyhed

Phil Collins annoncerer live-comeback i 2017

Indtil videre har verdensstjernen offentliggjort koncerter i Storbritannien, Frankrig og Tyskland.

Phil Collins har netop bekræftet, at 2017 bliver året, hvor han igen spiller koncerter efter godt 10 år væk fra scenen. Hans kommende tour hedder selvironisk "Not Dead Yet Live" og kommer til at byde på ikke mindre end fem shows i Londons Royal Albert Hall den 4.. 5., 7., 8. og 9. juni samt afstikkere til både Accors Hotel Arena i Paris og Lanxess Arena i Köln, ligeledes i juni, henholdsvis 11.-12. og 18.-19. juni.

Sidst Phil Collins spillede en koncert var under en kort reunion-tour med Genesis i 2007, der blandt andet bragte ham til Herning. Som solo-artist har verdensstjernen ikke optrådt siden 2002, hovedsagligt grundet skader i ryg og arme. 

I forbindelse med offentliggørelsen af den kommende tour sagde Phil Collins ved en pressekonference citeret af NME: – Jeg vil spille de her koncerter og derefter tage mig en lur. Jeg er old-school nu. Engang var det der med at turnere ligesom at gå i krig for mig. Det fortsatte så længe, jeg ikke vidste, hvornår jeg ville komme tilbage. Men nu vil jeg gøre det hele på kun tre uger.  


Åben for samarbejde

Phil Collins vil ikke være fysisk i stand til at spille trommer under koncertrækken. Han vil synge, mens æren af trommerne vil overgå til hans 15 år gamle søn Nicholas.

Phil Collins tilføjede også, at han var intresseret i at spille med en ny generation af beundrere, som Adele, Pharrell, Kanye West og Beyoncé. – Min datter Lily skaffede mig Pharrells nummer, men jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige. Skulle jeg bare ringe og sige "Hey, jeg elsker din musik". Jeg er interesseret i et samarbejde, men det skal være et propert samarbejde. Jeg vil ikke bare være pynt på en andens kage. 


På tour for sønnernes skyld

Phil Collins annoncerede allerede i oktober 2015, at han ville spille koncerter igen. Dengang fortalte han, hvordan det trak, at sønnerne Nicholas og Matthew på 14 og 10 gerne ville opleve deres far spille en koncert. – De havde jo ble på, sidst jeg spillede live. De elsker min musik, og jeg ville elske at tage dem med på tour.  

Siden den annoncering har Phil Collins kun optrådt i en håndfuld velgørenhedsshows. Hans sidste album med nye numre var "Testify", der udkom i 2002. Allerede dengang erklærede han, at han ville trække sig tilbage efter den følgende tour med navnet "My First Farewell Tour". Hans seneste album er coveralbummet "Going Back" fra 2010 med Motown- og soulklassikere.


I GAFFAs novembernummer kan du i øvrigt læse et interview med Phil Collins.

Hvilket numre Phil Collins spiller på den kommende tour "Not Dead Yet Live" i juni er stadig uvist, men mon ikke der er en stor chance for, at publikum kommer til at høre dette hit fra 1989.  

ANNONCE